Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, March 26, 2012

Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor Dalam Keadaan Genting

Kalau kita baca kenyataan terbaru Najib Tun Razak, jelas terbayang di muka beliau betapa yakinnya mereka untuk menawan kembali negeri Selangor.

Dengan jelas dan terang beliau kata beliau yakin dapat menawan semula Selangor.

Maklumat yang Tulang Besi dapat adalah sangat merisaukan.

DEngan bantuan SPR dan JPN, UMNO telah berjaya:

1.0 Menukar puluh ribuan pengundi2 Pakatan Rakyat dari DUN masing-masing
2.0 Mendaftar pendatang asing sebagai pengundi yang sah
3.0 Menukar alamat pengundi2 UMNO dari Johor, Melaka dan Pahang untuk mengundi di DUN PKR dan PAS
4.0 Mendaftar banyak pengundi2 hantu yang tidak dikenali dan tidak wujud di Selangor
Mengikut bilangan terkini, bilangan kerusi yang bakal dimenangi oleh UMNO/BN adalah 35 berbanding Pakatan Rakyat 21

Menjelang pilihanraya umum bulan Jun 2012 nanti, bilangan kerusi yang bakal dimenangi BN adalah 43 berbanding Pakatan Rakyat 13.

UMNO dan BArisan Nasional sekarang ini bukan setakat yakin untuk memerintah Selangor tetapi yakin mendapat kembali majoriti 2/3 di DUN Selangor.

Setakat yang saya tahu, amat sedikit sangat usaha yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat untuk menangkis penipuan UMNO/BN ini.

Disebabkan kos membantah nama dalam daftar pemilih yang diragui ditetapkan oleh SPR RM10 untuk satu nama, maka PAS Selangor tidak mampu membantah dengan banyak walaupun mereka kuat bekerja.

Usaha mereka untuk mendapat wang dari sumber2 yang rasmi pun sering menemui jalan buntu.

PAS Selangor terpaksa berpekin2 menggunakan wang sendiri untuk menjalankan proses bantahan kerana tiada bantuan kewangan dari mana-mana sumber rasmi.

Sekiranya rakyat Selangor masih mahu terus menikmati pemerintahan yang adil, sayang rakyat, bersih dan menjaga kebajikan maka terletak di bahu rakyat Selangor sekelian untuk menghalang penipuan dan pembohongan UMNO dan Barisan Nasional.

Tulang Besi tidak nampak siapa lagi yang mampu menghalang penipuan dan pembohongan UMNO dan Barisan Nasional.

Langkah pertama adalah memeriksa nama masing2 di sini. Pastikan nama2 saudara/ri tidak dipindah ke negeri atau kawasan lain kerana berpuluh ribu pengundi telah dibuang dan baling keluar dari kawasan asal mereka.

Jangan lupa berdoa dan bermunajat kepada Allah SWT demi mengagalkan penipuan dan pembohongan mereka itu. Inshaalah, dengan bantuan Allah SWT penipuan mereka akan gagal.

Lakukan yang terbaik dan termampu. Inshaalah, bantuan Allah SWT akan turun.

Tulang Besi
Share on whatsapp

3 comments:

  1. Modus operandi ini sama spt yg pernah mereka buat di terengganu dalam PRU 2004 yg lalu. Ingat tak? Undi untuk PAS sebenarnya meningkat berbanding PRU sebelumnya yg mana PAS berjaya memerintah terengganu tetapi anehnya dalam undi utk PAS meningkat, parti itu kalah juga kepada UMNO yg meningkat berganda2. Mengapa undi utk UMNO begitu meningkat? Sebabnya penambahan pengundi yg sangat besar di DUN-DUN seluruh negeri. Dikhabarkan dalam setiap DUN ada 500 pengundi baru dan pengundi ini 99.9% memangkah BN! Dari manakah mereka ini datang?

    ReplyDelete
  2. Modus operandi ini sama spt yg pernah mereka buat di terengganu dalam PRU 2004 yg lalu. Ingat tak? Undi untuk PAS sebenarnya meningkat berbanding PRU sebelumnya yg mana PAS berjaya memerintah terengganu tetapi anehnya dalam undi utk PAS meningkat, parti itu kalah juga kepada UMNO yg meningkat berganda2. Mengapa undi utk UMNO begitu meningkat? Sebabnya penambahan pengundi yg sangat besar di DUN-DUN seluruh negeri. Dikhabarkan dalam setiap DUN ada 500 pengundi baru dan pengundi ini 99.9% memangkah BN! Dari manakah mereka ini datang?

    ReplyDelete
  3. Modus operandi ini sama spt yg pernah mereka buat di terengganu dalam PRU 2004 yg lalu. Ingat tak? Undi untuk PAS sebenarnya meningkat berbanding PRU sebelumnya yg mana PAS berjaya memerintah terengganu tetapi anehnya dalam undi utk PAS meningkat, parti itu kalah juga kepada UMNO yg meningkat berganda2. Mengapa undi utk UMNO begitu meningkat? Sebabnya penambahan pengundi yg sangat besar di DUN-DUN seluruh negeri. Dikhabarkan dalam setiap DUN ada 500 pengundi baru dan pengundi ini 99.9% memangkah BN! Dari manakah mereka ini datang?

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.