Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, June 2, 2012

Cerita Dongeng Konon Kuota Haji Malaysia akan Dikurangkan

Selepas juak2 UMNO terkejut beruk kerana berlaku demo BERSIH di kedua-dua kota Mekah dan Madinah, tiba2 timbul cerita kononnya Kerajaan Arab Saudi hendak mengurangkan kuota haji Malaysia.

Kesah dongeng ini datang bukan dari KEtua UMNO Bahagian tetapi datang dari Pak Menteri sendiri. Sebelum itu telah ditimbulkan kesah dongeng kononnya Kerajaan Arab Saudi marah dengan berlakunya demo tersebut. Juga, kononnya kerajaan SAudi sedang mencari rakyat Malaysia yang terlibat dalam demo tersebut. 

HAKIKATNYA, kuota haji ditentukan di Persidangan Negara2 Islam atau lebih dikenali sebagai OIC. Kalau hendak mengurangkan atau menambah kuota haji mestilah dilakukan dengan persetujuan Persidangan OIC, bukan setakat kehendak Kerajaan Arab Saudi. 

Dan Kerajaan Arab Saudi ni bukan kerajaan yang bodoh. Kalau negara Iran yang jelas mereka musuhi itu pun tidak pernah kuota haji mereka dikurangkan, inikan pula Malaysia. Seeloknya UMNO berhenti buat cerita palsu. 

Rakyat bukan bodoh. Rakyat sekarang ini sudah boleh menilai dengan baik. 

Yang lebih penting untuk rakyat tahu adalah mengapa Jamil Khir sanggup guna wang zakat untuk melindungi para pelaku dosa qazaf. Apa yang Jamil Khir dah buat adalah umpama mengguna wang zakat untuk membeli dan menternak babi. Sila jawab, wahai Jamil Khir laknatullah. 

 Tulang Besi
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.