Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, June 4, 2012

JATI Bergantung Pada Jentera PERKASA dan Pemuda UMNO?

Tulang Besi terserempak dengan seorang kenalan dari zaman Tulang Besi aktif di dalam Perhubungan PAS Selangor. Setelah berborak panjang lebar, dia pun buka kesah Hasan Ali. 

Rupanya, di awal penubuhan JATI oleh Hasan Ali, beliau antara yang yang diharap oleh Hasan Ali untuk menyokong usaha Hasan Ali.

Pada mulanya beliau mahu juga menolong Hasan Ali. Namun, pada suatu hari, beliau mendapat telefon dari salah seorang barua Hasan Ali meminta beliau menganjurkan ceramah Hasan Ali. Beliau lantas bertanya jentera manakah yang beliau harus gunakan untuk menganjurkan ceramah itu. 

Beliau diberitahu untuk bekerjasama dengan PERKASA dan Pemuda UMNO kawasan beliau. Pada saat itu, beliau terus insaf dan sedar. 

Segala usaha Hasan Ali ini rupanya didalangi UMNO. Patutlah Hasan Ali dalam masa yang begitu pendek boleh menganjurkan ceramah seluruh Malaysia.

Juga, Hasan Ali mengharapkan Anwar Ibrahim didapati bersalah atas tuduhan meliwat Saiful Bukhari Al Kazzab. Ini kerana beliau mensyaratkan semua penyokong beliau dalam usaha JATI ini memperjuangkan kononnya Anwar Ibrahim adalah seorang peliwat.

Dengan kata lain, antara syarat menjadi aktivis JATI adalah melakukan dosa Qazaf dengan mempercayai dan berkempen Anwar Ibrahim meliwat.

 Syukur kenalan Tulang Besi ini terus istiqamah dalam PAS. Beliau amat aktif dalam PAS Kawasan dan mungkin akajn jnaik lebih tinggi lagi selepas ini, inshaalah. Pada Hasan Ali, berhentilah jadi penipu. 

Video "Murtad" yang beliau tunjukkan kepada umum tu pun tiada siapa yang percaya. Akhirnya, Hasan Ali berjuang untuk menaikkan parti yang memusuhi Islam, yakni UMNO. 

TULANG BESI
Share on whatsapp

2 comments:

 1. Hassan Ali - Lebih baik la berkerjasama dengan umno islam daripada berkerjasama dengan dap kafir tu. Dulu pas juga kata berkerjasama dengan orang bukan islam dalam politik akan jadi kafir. Tapi mengapa sekarang boleh pulak. Lidah bercabang..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bagi saya hasan Ali tu org yg tamak. Gila kuasa x da maruah diri . Ceramah beliau dkt seri mawar x da sambutan .... Kena halau dek polis mengganggu org ramai nak tido .... Malah penduduk seri putra halau beliau pasal buat bising ....
   Padan dgn dia punya mulakan (kata p ramli)
   Tq

   Delete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.