Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, December 15, 2012

Papagomo Anjing Peliharaan Zahid Hamidi?

Bayangkan. Manusia bernama Papagomo ni boleh palsukan dokumen kerajaan tempatan Majlis Bandaraya Petaling Jaya. Kononnya ada minit mesyuarat MBPJ yang menunjukkan beberapa kepimpinan Pakatan Rakyat seperti Nik Nazmi, Khalid Samad dsbnya yang menghalang penutupan Gereja DUMC.

Malangnya, Papagomo (dan kawan2) telah tidak cermat apabila beliau telah tersalah letak Gereja DUMC di Damansara Utama sedangkan Gereja DUMC terletak di Seksyen 16 Petaling Jaya, Selangor. Maka, jelas terdedah pemalsuan dokumen rasmi kerajaan di situ.

Namun, kerana Papagomo anjing peliharaan orang2 besar, sedikit pun Polis tidak turun menyiasat.

Sedangkan kita lihat Malaysiakini dan teman saya sdr Wan Ji tersilap tulis dalam laman Facebook yang dikatakan menyinggung Tuanku, terus sahaja dipanggil ke IPK serta telefon dirampas.

Padahal, apa yg ditulis dan dilaporkan Malaysiakini itu tidak membahayakan negara. Mungkin hanya sekadar sediikit keras tapi tidak sampai ke tahap melakukan jenayah.

Antara nama2 pembesar UMNO yg menjadi tuan kepada anjing bernama Papagomo ini adalah Zahid Hamidi, Menteri Pertahana Malaysia.

Ini kerana bagaimanakah Papagomo dapat masuk serta berlayar di dalam kapalselam Scorpene. Ertinya di balaknang Papagomo ini adalah pemmpin2 UMNOI yang bertaraf tinggi, Dlam kes Scorpene ini, harusnya datang dari Menteri Pertahanan sendiri.

TIdak hairanlah Husam Musa bakal memangggil Zahid Hamid bagi tujuan mengecam Papagomo di mahkamah nanti.

Ini kerana, seperti rakan2 blogger UMNO yang lain, Papagomo bermati-matian menafikan blog miliknya sendiri. Bermatian dia berkata itu bukan blog dia. Padahal itu adalah blog dia dan jelas blog dia.

Taktik bachul dan penakut Papagomo ini bukti bahawa Papagomo tidak lebih dari anjing salakan pemimpin2 UMNO bagi tujuan menjalankan fitnah dan penipuan mereka terhadap pemimpin2 Pakatan Rakyat.

Tulang Besi tidak menyalahkan manusia2 macam Papagomo dan rakan2 nya. Ini kerana mereka hanyalah anjing peliharaan sahaja. Yang menanggung semua dosa besar dari fitnah dan qazaf ini adalah pemimpin2 yang membela anjing2 upahan ini.

Tulang Besi harap Zahid Hamidi akan turun ke mahkamah dan mengecam Papagomo supaya Husam boleh membangkrapkan Papagomo sama sekali.

Itu tak termasuk kesalahan jenayah memalsukan dokumen kerajaan yang dilakukan oleh beliau dan rakan-rakan.

Ada seorang pembaca Tulang Besi berkata pernah terlibat dalam satu majlis yg Papagomo dan BigDog hadir sama. Mengikut beliau selamba sahaja mereka ni tinggal solat asar dengan maghrib.

TUlang Besi tak tau samada maklumat ini benar atau tidak tapi kalau benar pun kita tidak terkejut. Hanya orang2 yang tak semayang sahaja yang sanggup buat kerja kotor mereka ni.

Merujuk kepada rakan2 reporter Tulang Besi, mereka kata Papagomo biasa mengaku yang beliau hanya penulis upahan. Orang-orang atasan menyuruh dia menulis benda yand dia siarkan.

Tulang Besi


Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.