Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, December 15, 2012

UMNO Terus DIbelenggu Doa Laknat PAS Tahun 1985


Sejurus Peristiwa Berdarah MEMALI, seluruh jentera kerajaan dan UMNO telah digunakan untuk memburukkan mangsa2 peristiwa tersebut.

Media2 milik UMNO seperti Utusan Malaysia dan TV1+2 telah melabel Ustaz Ibrahim Libya sebagai pengganas Islam yang mahu mengamuk dan menjahanamkan Malaysia secara berdarah.

Musa Hitam, Menteri Dalam Negeri pada waktu itu mengubah lebel kepada mangsa2 Kg Memali dari penjenayah pada paginya, pengganas komunis pada tengahari dan akhirnya kepada pelampau agama.

Secara ringkasnya, Peristiwa Memali itu boleh di baca di akhir posting ini.

Pada waktu itu, PAS mendapati masyarakat Melayu tiada lansung simpati kepada mangsa2 Memali. Malahan, majoriti Melayu samada berdiam diri ataupun turut sama menyebarkan fitnah ke atas Asy-Syahid Ustaz Ibrahim Libya serta 13 syuhada lagi.

Seluruh jentera kerajaan digunakan untuk menguatkan fitnah ke atas mangsa2 Memali.

Hatta, Majlis Fatwa Kebangsaan dan Majlis Fatwa Negeri Kedah turut sama dilacurkan oleh UMNO untuk menguatkan fitnah mereka ke atas Syuhada2 Memali.

Bayangkan Ustaz Azhari Abdul Razak serta Pak Ya Junid yang mulanya Ahli Majlis Fatwa Negeri Kedah telah dipecat kerana mengeluarkan fatwa Ustaz Ibrahim Libya itu syahid.

Hatta, 3 kali batu nesan di pusara para Syuhada' itu dibuang oleh pihak2 berkuasa sampailah TUanku Sultan Kedah sendiri mencemar duli dan menziarahi pusara Syuhada' Memali tersebut

TINDAKAN SUSULAN PAS

Di kala itu, dalam keadaan PAS yang sebegitu lemah dan daeef, Tok Guru Nik Aziz telah mengajar ke semua ahli PAS untuk membaca Qunut Nazilah seperti di atas.

Perhatikan bahagian doa qunut nazilah yang ini:
 

Di kala itu puluhan malahan ratusan ribu ahli2 dan penyokong PAS mengamalkan doa ini di dalam solat sunat, solat witir, solat duhha malahan solat fardhu kerana membalas kezaliman dan fitnah yang dihambur ke atas para Syuhada' Memali. Kalau mereka tak baca lafaz ini, berdetik dalam hati mereka meminta Allah SWT menurunkan bala pada UMNO./

Peritiwa Memali berlaku pada tahun 1985, tidak sampai lima tahun setelah PAS mengamalkan doa ini, UMNO telah porak peranda dan pecah kepada Semangat 46 serta UMNO (Baru).

Malahan, UMNO tidak berhenti berpecah selepas itu:

1.0 Sebelum pecahnya UMNO kepada Team A dan Team B, Musa Hitam sendiri letak jawatan kerana berkrisis dgn Mahathir.

2.0 UMNO mulanya pecah kepada Team A dan Team B dan hampir2 Mahathir kalah di dalam pemilihan Presiden UMNO pada tahun 1987. Nyaris Mahathir diselamatkan oleh Najib Tun Razak yang mengubah pendirian beliau di saat akhir

3.0 Kemudian, UMNO diharamkan dan Team B tadi telah menubuhkan Semangat 46 yang seterusnya membawa kepada kejatuhan Negeri Kelantan kepada Angkatan Perpaduan Ummah dan PAS

4.0 Tan Sri Annuar Musa dalam banyak ucapan beliau menegaskan kegagalan UMNO merampas Kelantan adalah kerana perpecahan UMNO yang begitu serius.

5.0 Selepas itu, UMNO berpecah pula apabila Ghaffar Baba disingkirkan dari jawatan Timbalan Presiden UMNO serta Timbalan Perdana Menteri

6.0 Selepas itu UMNO berpecah lagi apabila Dato' Seri Anwar Ibrahim diaib dan difitnah serta ditendang dari UMNO. Tertubuhlah Parti Keadilan Nasional atau KeAdilan.

7.0 Selepas itu, Dr Mahathir terpaksa letak jawatan bagi menyelamatkan UMNO. Juga bukti UMNO sedang bergolak pada masa itu.

8.0 Kemudian apabila Pak LAh menjadi PM, UMNO berpecah lagi apabila Mahathir berang dengan Pak Lah yg membawa kepada kekalahan UMNO paling besar pada tahun 2008

9.0 Dalam Persidangan UMNO yg terbaru ini, Najib Tun Razak lebih banyak bercakap pasal sabotaj terhadap parti berbanding topik-topik lain. Ini tanda jelas UMNO sedang retak menanti belah.

Sorotan peristiwa2 di atas menunjukkan doa laknat PAS 1985 itu terus menerus dialami oleh UMNO tanpa henti.

Ia juga petanda bahawa doa laknat PAS tahun 1985 itu dimakbulkan Allah serta terus menerus dimakbulkan Allah SWT. 

UMNO tidak akan dapat menyelesaikan masaalah perpecahan mereka kerana mereka sebenarnya sedang ditimpa bala dari Allah SWT di atas kezaliman mereka serta natijah dari doa ahli2 dan penyokong PAS tahun 1985

Sekarang, doa laknat sekali lagi diungkapkan serta diaminkan oleh puluhan ribu rakyat Kelantan sera ratusan ribu ahli dan penyokong PAS seluruh Malaysia tempohari. Kalau dulu doa untuk pecah belahkan mereka. Sekarang doa minta UMNO dihapuskan terus.

TULANG BESISepasukan polis yang terdiri daripada Pasukan Polis Hutan, Senoi Praaq, Polis Anti-Pengganas Unit Tindakan Khas (UTK berpakaian Komando 69), Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) serta Tugas Am bertindak melakukan serbuan di madrasah tersebut. Dalam serbuan tersebut, seorang pegawai kanan Pasukan Polis Hutan, seorang anggota pangkat rendah dan seorang konstabel tertembak. Mengikut sumber dalaman, mereka yang terkorban terkena peluru sesat dari pasukan tersebut itu sendiri semasa serbuan dibuat.[perlu rujukan] Tiada penduduk yang pernah dibicara kerana memiliki senjata api selepas kejadian tersebut.

Dua helikopter polis digunakan bagi membawa pegawai polis yang terkorban. Mangsa yang cedera dan mati dihantar ke Hospital Sungai Petani dan Hospital Alor Star. Dianggarkan seramai 13 penduduk Memali terbunuh dalam serbuan tersebut termasuk Ibrahim Libya. Menurut sumber, beliau ditembak berpuluh kali di dadanya oleh anggota Unit Tindakan Khas (UTK), dan sempat mengucapkan kalimah syahadah dipangkuan seorang pegawai kanan polis yang memangkunya sebelum beliau meninggal dunia. Jenazah Ibrahim serta pengikutnya dikebumikan dalam kubur panjang tanpa dimandikan kerana dipercayai tergolong sebagai para syuhada. [4] Sultan Kedah sendiri turun mencemar duli untuk mengunjungi makam tersebut.

Kawasan Memali pada keseluruhan hari itu adalah mendung & gelap mengikut penduduk disitu. Tiada sebarang aktiviti harian dijalankan dan banyak kedai ditutup berikutan insiden ini.

Status mereka sebagai syahid disahkan oleh ahli Majlis Fatwa Kerajaan Negeri Kedah, Tuan Guru Haji Yahya Junid dan Ustaz Azahari Abd Razak berdasarkan mereka yang mempertahankan diri dan harta mereka adalah syahid. Bagaimanapun mereka yang mengeluarkan fatwa berkenaan disingkirkan daripada menganggotai badan fatwa berkenaan. [5]
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.