Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, January 9, 2013

Kegagalan SYABAS adalah Kegagalan UMNO

Sikap UMNO yang bongkak dan sombong telah diterjemah oleh SYABAS. Kerajaan Negeri Selangor yang diperintah Pakatan Rakyat telah memaklumkan kepada SYABAS bahawa pam di rumah pam Wangsa Maju dan Pudu bermasaalah sejak awal tahun 2012.

DEngan kata lain, amaran dan peringatan dari Kerajaan Negeri Selangor hampir setahun lamanya sebelum trajegi krisis air yang melanda Kuala Lumpur dan Selangor berlaku.

Malangnya, oleh kerana SYABAS adalah syarikat yang berorientasikan UMNO, maka perangai buruk dan sombong UMNO turut berlaku dalam SYABAS.

Hanya kerana kerajaan Negeri Selangor diperintah Pakatan Rakyat, amaran Kerajaan Negeri telah tidak diendahkan.

Takpalah lebih 500000 rakyat Kuala Lumpur dan Selangor terpaksa turun naik untuk mengambil air dari lori asalkan sikap sombong dan bongkak UMNO dapat dilakukan oleh SYABAS.

Itu kita tak cerita lagi pasal Pengerusi SYABAS yang mendapat konsesi air ini hanya kerana beliau adalah orang kuat UMNO semata-mata. Beliau mendapat konsesi air ini sewaktu beliau menjadi Bendahari UMNO Bahagian Hulu Selangor dan Ketua Bahagian Hulu Selangor pada masa itu adalah Tan Sri MAt Taib, mantan Menteri Besar Selangor.


Dengan kata lain, SYABAS adalah syarikat atas angin milik UMNO yang menjadikan semua aset kerajaan negeri milik mereka dan mereka cuma mengaut untung dari bayaran bil rakyat Selangor dan Wilayah Persekutuan.

Mereka disokong oleh semua agensi2 kerajaan milik UMNO. Dari akhbar dan stesen TV milik UMNO seperti Utusan Malaysia, Berita Harian, TV3 kepada agensi2 kerajaan Pusat milik UMNO seperti SPAN kepada Menteri2 dan Timbalan2 Menteri UMNO yang menyokong SYABAS terutamanya apabila SYABAS menentang Kerajaan Negeri Selangor secara terbuka.

PEngerusi SYABAS, Rozali Ismail mendapat gaji yang tersangat lumayan yakni RM5.2 juta setahun.

Namun, prestasi beliau sangat-sangat menyedihkan dan Kerajaan Negeri memang mahu memecat Rozali sejak sekian lama. Namun, beliau sentiasa dipertahankan oleh Kerajaan UMNO Pusat.

Seharusnya kita menyalahkan UMNO dan bukannya SYABAS kerana SYABAS adalah syarikat yang dikuasai serta dipengaruhi pentadbirannya oleh UMNO.

TUKAR KERAJAAN PRU 13 NANTI!!!

TULANG BESI

Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.