Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, January 5, 2013

Masanya Gaji RM5 juta Pengerusi SYABAS Di Hapus

Adapun rumah pam di Wangsa Maju telah rosak. Kesannya beberapa kawasan di Kuala Lumpur dan Selangor mengalami masalaah ketiadaan bekalan air.

Ini semata-mata kuasa Allah SWT mendedahkan penipuan serta pembohongan SYABAS yang selama ini memfitnah kerajaan Negeri Selangor. Rumah pam Wangsa Maju itu terletak di dalam kawasan yang diperintah Barisan Nasional serta UMNO.

Ia tiada mengena dengan Pakatan Rakyat mahupun kerajaan negeri Selangor. Tiada alasan untuk SYABAS untuk tidak menjaga serta membaik pujlih rumah pam Wangsa Maju itu.

Namun, rumah pam itu terbiar. Adalah mustahil bagi akal yang sehat bahawa rumah pam yang sebegitu penting itu tidak diketahui keadaan nya sebelum ia nya menjadi rosak. Saya yakni lama sebelum ini, juruteknik2 SYABAS sudah tentu telah memberitahu pihak pengurusan SYABAS berkenaan dengan kondisi pam itu.

Juga, Kerajaan Negeri Selangor telah secara rasmi melaporkan masaalah rumah pam Wangsa MAju semenjak awal tahun lepas lagi. Ertinya, SYABAS telah maklum akan masaalah kepada rumah pam Wangsa Maju dan mempunyai masa yang cukup untuk mengatasinya.

Malangnya, SYABAS adalah sebuah syarikat kroni yang tiada berdaya saing. SYABAS ditubuhkan oleh kerajaan Barisan NAsional dengan memberikan konsesi air kepada bekas Bendahari UMNO Bahagian Hulu Selangor bernama Rozali Ismail.

Rozali ini tiada langsung prngalaman di dalam mentadbir air telah diberi tugas yang sebegitu penting dan kritikal itu semata-mata kerana dia adalah korporat UMNO.

Sudah tentulah kerana SYABAS adalah syarikat UMNO maka ia telah menghadapi masaalah kewangan. MAna ada syarikat kroni UMNO yang tidak menghadapi masaalah kewangan. Mereka semua bukan peniaga tapi penipu.

Natijahnya adalah seperti yang berlaku di Wangsa Maju beberapa hari lepas. SYABAS telah gagal memberi khidmat yang sepatutnya mereka beri dan akhirnya berjuta rakyat menanggung kesusahan dan kepayahan akibat tiada air.

Hanya dengan beralasan rumah pam Wangsa Maju rosak tidak memadai kerana pam yang berharga ratusan ribu ringgit itu tidak mudah rosak. 

Hakikatnya, SYABAS telah membiarkan kerosakan rumah pam Wangsa Maju berterusan walaupun mereka telah diberitahu secara rasmi bahawa rumah pam itu bermasaalah sejak awal 2012 lagi. 

Masaalah air yang terbaru ini jelas membuktikan SYABAS wajib dipecat dan dibatalkan konsesi mereka. Yang mereka tahu hanya membuat fitnah dan alasan2 yang dangkal.

Sia-sia sahaja gaji RM5 juta yang dibayar kepada Rozali Ismail itu.

TULANG BESI
Share on whatsapp

1 comment:


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.