Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, January 1, 2013

Respon Haji Hadi Buat UMNO Gelabah Sangat2

Sehingga hari ini, segala provokasi UMNO dalam isu Amanat Haji Hadi tidak dijawab oleh Presiden PAS.

Setiap hari dalam Utusan Meloya diletak di muka hadapan kononnya ada orang2 PAS yang mengkafir dan memutuskan hubungan kekeluargaan hanya kerana Amanat Haji Hadi Awang. Orang2 yang diambil kenyataan itu biasanya bekas2 pemimpin PAS yang kecewa ataupun telah dibeli.

Malang bagi UMNO, Haji Hadi langsung tidak melayan provokasi murahan UMNO itu. Sedikit pun Haji Hadi tidak memberi komen di atas kenyataan yang pernah beliau buat terdahulu.

Hanya sekadar meminta UMNO memberikan slot satu jam secara SIARAN LANSUNG bagi menerangkan kenyataan beliau.

Dan, UMNO benar-benar gelabah.

Kelihatan Rais Yatim Bakar Jambatan cuba membuat BERBAGAI2 alasan untuk tidak membenarkan TG Haji Hadi berbuat demikian.

Manakala orang lain pun berusaha bersungguh2 mahu menafikan hak TG HAji Hadi satu jam dengan berbuat berbagai2 asalan yang tidak masuk akal.

Sekarang ini semua serangan ke atas Haji Hadi serta Amanat Haji Hadi sudah tidak berkesan lagi.

Ini kerana selagi tidak diberi slot satu jam itu, apa sahaja yang UMNO perkatakan sudah tidak laku lagi.

Saya meminta TG Haji Hadi supaya terus tidak mengendahkan provokasi2 UMNO selagi UMNO tidak memberikan slot satu jam tersebut.

Hakikatnya, TG Haji Hadi sudah pun menang.

Pokoknya, setelah 30 tahun, tiada satu pun pendakwaan ke atas TG Haji Hadi di mana-mana Mahkamah Syariah menunjukkan kenyataan TG Haji Hadi itu benar.

TULANG BESI

Share on whatsapp

4 comments:

 1. Amanat hadi?. mana ada amanat hadi?? Yang ada cuma amanat nabi.. Hj Hadi cuma tukang sampai jerr.. tukang seru... sebab respect dia guru agama panggil la amanat hadi.. lain la amanat rais yatim.. taklih pakai punye..
  Ada penulis bangang tulis " kafirr kah aku" konon nak swing Hj Hadi.. kah kah konon.. mudah je.. kalau hang tolak amanat nabi yg terkandung dalam risalah hadi atau mana mana risalah ulama islam.. maka kapir lah hang.. sifir 1x2.. hang tolak amanat nabi = hang tolak nabi, hang tolak nabi = hang bukan umat nabi = hang kapir.. semudah 1 2, tak makan babi pun bulih jadi kapir jugak..
  KECUALI penulis bangan tu baca kitab Melayu Um.. memang sah celaru biru, konpius, terTANYA-TANYA, tak jumpa jalan aka sesat..

  ReplyDelete
 2. Saudara-saudara sekelian percayalah,
  Kita menentang UMNO, bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah. Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita cuba berlawan dengan mereka.

  Percayalah saudara-saudara sekelian,
  Perjuangan kita adalah jihad, ucapan kita adalah jihad, derma kita adalah jihad. Bergantunglah kita kepada Allah dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam. Kita tidak perlu masuk Buddha, Kita tidak perlu masuk Hindu, Kita tidak perlu masuk Kristian, Tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan 'politik suku, agama suku'.

  LAWAN PUAK UMNO MATI SYAHID !!! ALLAHUAKHBAR. JOM LAWAN UMNO!!1

  ReplyDelete
 3. Tapi aku percaya akan ada spesis bangang dalam pas akan menyampuk bila disua dengan mikrofon.

  ReplyDelete
 4. kalau penulis dah terasa kafir kah dirinya....
  agak2 dah tertelan cili api la tu
  sapa suruh terasa

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.