Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, February 12, 2013

Alasan2 yg Digunakan Untuk Menyokong Ku Li Sebagai PM

Puak2 pro UMNO dalam Majlis Syura Ulama PAS sudah tentulah tidak bergantung kepada hanya satu alasan sahaja untuk mencalonkan Ku Li sebagai calon Perdana Menteri bagi Pakatan Rakyat. Bagi kumpulan2 pro UMNO yang pekat keUMNOan mereka, alasan membalas dendam dan hasad dengki kepada Anwar Ibrahim sudah cukup.

Hasad dendam mereka kepada Anwar kerana mengagalkan agenda perpaduang dengan UMNO sudah cukup untuk mereka mensabotaj Anwar dari menjadi Perdana Menteri kalau ditakdirkan Pakatan Rakyat menubuhkan kerajaan.

Namun kepada ahli2 lain yang tidak benci dan tidak marah dengan Anwar, telah disediakan alasan-alasan berikut:

1.0 Ku Li lebih baik dari Anwar kerana Ku Li akan melindungi orang Melayu dan Hak Melayu. Anwar dilihat sebagai memusuhi hak istimewa Melayu

2.0 Anwar dilihat sebagai seorang yang liberal dan tidak boleh diharap untuk menjaga Islam

3.0 Anwar Ibrahim adalah agen Amerika dan agen Barat serta agen IMF

4.0 Anwar Ibrahim tidak menyokong perpaduang Melayu

5.0 Anwar adalah peliwat dan penzina.
Dengan kata lain, semua alasan yang dipergunakan oleh puak2 pro UMNO dalam Majlis Syura Ulama ini adalah diambil terus dari propaganda Biro Tatanegara.

Juga dapat dilihat alasan MELAYU itu tidak dapat dipisahkan sama sekali. Walaupun mereka2 ini mengaku sebagai pejuang Islam tapi dalam hati mereka rupanya karat dengan nasionalisma Melayu.

Tidak hairanlah kerana selama ini pun puak2 pro UMNO dalam PAS ini mengulangi kesemua propaganda UMNO terhadap Anwar Ibrahim demi memastikan projek perpaduang dengan UMNO berjaya.

Adapun Nasa telah melampau. Kalau Nasa tidak dibuang dengan segera kelak imej Syura akan menjadi lebih buruk sekaligus menjadikan kepercayaan ahli kepada Syura akan terhakis sepenuhnya.

Lihatlah alasan yang diberikan. Nasa tidak hadzir dalam mesyuarat. Ertinya selepas ini ahli2 PAS bebas membantu pemimpin2 UMNO di dalam menjayakan propaganda mereka kerana Majlis Syura tak marah pun.

Yang ditakuti Tulang Besi adalah kalaulah keputusan PRU 13 menjadi terlalu dekat, maka orang2 ini akan memanggil mesyuarat Syura dan menyuruh PAS bekerjasama dgn UMNO. 

TULANG BESI

Share on whatsapp

2 comments:

  1. apa sumbangan kuli kod pakatan rakyat? kalau ikut hujah camtu apasal berhenti kat kuli shj?

    ReplyDelete
  2. Ku Li is an arm chair politician,too scared to dirty his hands,unlike Anwar who braved all the challenges head on.He is proven to be a true leader which cannot be matched by an arm chair " leader" if we can call Tg Razaleigh as a leader.Of course BN would love to have this guy as a leader of Pakatan.They will be able to sell him log stock and barrel.Just give him a few hundred million housing project like what Najib has promised him,he will turn 180 degrees an praise "this boy" Najib sky high.He also silence on issue of kelantan oil royalty.So much can be saiid about this prince politician!

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.