Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, February 25, 2013

Harun Taib Pun Menolak Projek Ku LI Sebagai PM?


Tulang Besi baru mendapat satu maklumat yang mengejutkan. Namun Tulang Besi tiada bukti cumanya sumber Tulang Besi itu solid dan kuat.

Sumber Tulang Besi memberitahu Ketua Dewan Ulama PAS, Ustaz Harun Taib tidak bersetuju dengan cadangan menjadikan Ku Li sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Beliau tak tergamak menghina diri beliau untuk menjayakan projek gila ini.

Sememangnya Tulang Besi sebelum ini menyangka Ustaz Harun Taib adalah sebahagian dari konspirasi ini, tapi rupanya beliau sekarang ini menjadi liabiliti kepada pencadang2 projek gila ini.

Ertinya di kalangan geng perpaduang pun tidak sehati sejiwa dalam menyokong projek gila ini.

Walaupun Ustaz Harun Taib dikenali sebagai anti Anwar Ibrahim dan antara penyokong tegar gagasan PERPADUANG dengan PAS, namun dia tak sanggup menyokong idea yang bakal membunuh PAS samasekali.

BUTIRAN BERKENAAN PROJEK KU LI JADI PM

Beberapa butiran berkenaan projek KU LI jadi PM ini:
1.0 PAS akan memastikan Ku Li menang tanpa bertanding dengan tidak meletakkan calon di Gua Musang
2.0 Selepas itu, Ku Li akan diarak seluruh Malaysia sebagai calon Perdana Menteri (tapi tak sebut Perdana Menteri bagi parti mana satu, PR atau BN)
3.0 Apabila menang, Ku Li akan angkat sumpah dan jadi PM manakala Anwar tak tau letak di mana
4.0 Mungkin selepas dua tahun Ku Li akan letak jawatan dan Anwar boleh ambil alih, tapi tiada jaminan
Rasanya sesiapa yang waras pemikiran akan melihat betapa gilanya idea ini. Soalan pertama adalah kalau Ku Li ditabalkan sebagai PM, parti manakah yang dia wakili? Pakatan Rakyat atau Barisan NAsional?

Kalau Pakatan Rakyat, sudah tentu lah cadangan ini harus dibincang di mesyuarat Pakatan Rakyat dan wajiblah mendapat persetujuan PKR dan DAP. Adakah PKR dan DAP akan hilang kesiuman mereka untuk memberikan sokongan mereka kepada idea gila ini?

AKIBAT PROJEK GILA INI

Sebaik sahaja PAS isytihar Ku LI calon PM, PAS akan kalah di SEMUA KERUSI MELAYU. Dan di kerusi2 campuran, calon2 PAS akan tergolek menyembah bumi apabila pengundi2 Cina dan India beramai2 menolak PAS.

Agaknya inilah kehendak dan kemahuan Ustaz Harun Din serta Che Gu Mustafa Ali. Mereka mahu memberi kemenangan percuma kepada Ku Li dan juga kepada UMNO Barisan Nasional dengan melaksanakan idea gila seperti ini.

MULUT CAKAP ISLAM TAPI HATI MASIH ASSABIYYAH MELAYU

Bagi Tulang Besi, walaupun Ustaz HArun Din ini bercakap agama dan bersyarah agama, tapi jiwa Harun Din ini masih tebal dan kuat dengan fahaman assabiyyah Melayu.

Harun Din dan Mustafa Ali ini tidak faham. Perpaduang Melayu ini tidak membantu Melayu. Yang membantu Melayu adalah PERSAINGAN MELAYU YANG SEHAT. Parti mana yang bijak memerintah, bersih, amanah, tidak korup maka parti itu akan memimpin orang Melayu.

Mana2 parti yang remuk dan rosak, maka parti itu patut ditukar tidak kira parti itu 100% Melayu atau tidak. 

Nasihat Tulang Besi pada Ustaz Harun Din dan Mustafa Ali, berentilah berlakon. Eloklah kamu berdua isytihar masuk UMNO dan berhenti jadi duri dalam daging.

Ucapan tahniah kepada Ustaz Harun Taib kerana tidak mahu melibatkan diri dalam kerja-kerja gila seperti ini. Namun, Tulang Besi tidak pasti samada Ustaz Harun Taib masih lagi pro kepada agenda perpaduang Melayu bersama UMNO atau tidak. Yang pastinya, projek gila melantik Ku Li sebagai Perdana Menteri sedang menuju kepada kegagalan.

Bulan enam nanti para perwakilan PAS wajib membersihkan PAS dari segala anasir-anasir jahat yang hanya merosakkan parti dan menguntungkan UMNO seperti mereka ini.

TULANG BESI


Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.