Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, March 6, 2013

Kerajaan Malaysia Bayar Ufti Pada Sultan Sulu Palsu?

Sejak akhir2 ini jentera propaganda UMNO (termasuk Cyberuk2 UMNO) cuba memberi gambaran bahawa Sultan Eslam Kiram II itu adalah sultan Sulu yang palsu. (yang mana adik nya adalah ketua pemberontak di Lahad Datu sekarang ini).

Mereka mendakwa sultan palsu ini ada kaitan dengan Nur Misuari dan sekaligus ada kaitan dengan Anwar Ibrahim. MEreka cuba memberi gambaran kononnya Nur Misuari dan Sultan Eslam II berkomplot dengan Anwar Ibrahim untuk memalukan Najib serta kerajaan UMNO dan BArisan Nasional seperti yang berlaku sekarang.

Soalan Tulang Besi adalah kalau benar beliau adalah sultan palsu, mengapa kerajaan Malaysia terus menerus membayar ufti USD5000 kepada sultan palsu tersebut? (Rujuk surat di akhir artikel ini)

Najib Tun Razak bergambar dengan Sultan Sulu yang Palsu?
Bukan setakat bayar ufti, tapi sekaligus ada gambar Sultan Eslam Kiram II ini dengan Najib Tun Razak, Shafiee Afdal, Pak Lah, Aziz Shamsuddin dan ramai lagi pemimpin UMNO yang gambar mereka belum keluar lagi. Masakan sultan Sulu yang palsu boleh bergambar dengan dua orang Perdana Menteri Malaysia?

Juak2 UMNO marah dengan Nur Misuari ni kerana Nur Misuari keluar kenyataan menyalahkan Najib Tun Razak dalam hal ini. Kalau dilihat sebelum ini, tiada lansung kutukan dan serangan dari juak2 UMNO terhadap pemimpin MNLF itu. Cerita pasal Nur Misuari ini baru2 sahaja diadakan.

Kalau nak menipu pun janganlah sampai nampak diri sendiri bodoh.

TULANG BESI

Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.