Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, March 11, 2013

Papagomo Telah Blok Tulang Besi dari Akaun Twitter nya


Tulang Besi dipahamkan bahawa hari ini, Papagomo telah memaki Tulang Besi di alam Twitter. Malangnya Tulang Besi tidak dapat membaca maki Papagomo itu kerana Tulang Besi telah lama ddi block dari akaun twitter beliau (Sila rujuk gambar di atas).

SEBAB MUSABBAB TULANG BESI DI BLOCK

Peristiwa yang menyebabkan Tulang Besi di block oleh Papagomo adalah apabila Papagomo serta rakan2 dia mengeluarkan sebuah dokumen kononnya YB Nik Nazmi dan beberapa pemimpin PR telah menghalang Gereja DUMC dari di sita (sila rujuk gambar di bawah).


Di Twitter, Papagomo pada masa itu telah mengisytiharkan pendedahan sebuah dokumen rasmi yang berbentuk minit mesyuarat Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ). Ertinya dokumen itu di dakwa sebagai dokumen rasmi kerajaan.

Malangnya, Papagomo tidak cermat kerana dokumen beliau itu meletakkan Gereja DUMC di Damansara Utama. Hakikatnya, Gereja DUMC terletak di Sekeyen 13 Petaling Jaya.

Maka, terkantoi lah Papagomo menipu dan memalsukan dokumen rasmi Kerajaan. Ia adalah satu kesalahan di bawah Kanun Kesiksaan yang boleh membawa kepada hukuman penjara.

Atas dasar yang sama Papagomo berhempas pulas menafikan blog Papagomo.com itu bukan blog miliknya. Dalam perbicaraan saman Husam Musa ke atas Papagomo, beliau berhempas pulas menafikan blog Papagomo.com itu milik dia. Inilah standard manusia kucing kurap.

Pada waktu itu, Tulang Besi lah yang paling kuat menghentam dan mendedahkan penipuan Papagomo di Twitter.

Hasilnya akaun Tulang Besi telah di blok.

Tapi tak pa. Doa Tulang Besi di depan Kaabah rasanya sedikit demi sedikit dimakbulkan oleh Allah SWT.

Dengar ceritanya Papagomo telah bercerai dgn isterinya sampai berebut anak depan orang ramai.


Itu semua balasan dari Allah ke atas manusia2 yang sewenang melanggar hukum Allah dan menyebar fitnah macam Papagomo.

Akhir zaman ini balasan kepada kejahatan dan kezaliman turun dengan cepat sekali. Sapa sangka bapa Saiful Bukhari sendiri mendedahkan konspirasi jahat memfitnah Anwar dari Pejabat Perdana Menteri sendiri.

Nasihat Tulang Besi pada Papagomo, mulalah lakukan solat. Sampai bila nak tinggal sembahyang ni?


TULANG BESI


ps tidak haram mengumpat orang yang meninggalkan solat. Itu Tulang Besi belajar lama dulu.
Share on whatsapp

4 comments:

 1. blok kat tuit tak pa jangan blok kat jantung

  ReplyDelete
 2. hidup tulang besi, jgn patah semangat, dedahkan kepincangan amno and the geng, jahat sgt, kita semua doa amno and the geng jahanam cepat2.

  ReplyDelete
 3. Alah, awak tu pun main blok posting orang juga bila dah tak boleh jawab. Mengata orang dia pun sama

  ReplyDelete
 4. Bayangkan keadaaan Papagomo bila Anwar jadi PM. Tak cukup tanah nak lari.Budak2 Anwar akan kerjakan dia dan keluarga hingga nak pakai seluar dalam pun tak sempat.Kita nak temngok berapa keart puak2 UMNO akan lindungi babi ni.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.