Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, November 23, 2013

Jual Nama Ulama Untuk Rebut Jawatan Dunia


Tulang Besi takut sangat dengan balasan Allah SWT kepada PAS.

Gelaran ulama dijual dgn harga yang murah untuk merebut jawatan dan darjat.

Soal layak memimpin, berkemampuan, mempunyai keterampilan, mempunyai daya penarik dengan pengundi, mempunyai visi, mempunyai bakat mentadbir dsbnya tidak dijadikan syarat.

Kita tengok Ketua Dewan Ulama yang tak larat nak memberi ucapan dasar pun masih kemaruk nak pegang jawatan yang begitu berat tanggungjawab. Jawatan yang dia pernah lepas dahulu tapi datang ambil kembali.

Dari sikap dan akhlak yang ditunjukkan Ketua Dewan Ulama itu sendiri menjelaskan betapa golongan Ustaz ni kemaruk sangat dgn jawatan.

Ia juga membuktikan laungan kalimah ulama tidak lebih dari promosi diri kepada mereka yang tidak layak untuk merebut jawatan. 

Gelaran Ulama ini adalah gelaran yang mulia. Ia tidak patut direndahkan taraf untuk menjadi alat merebut jawatan duniawi.TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.