Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, December 18, 2013

Bangsa Melayu Sedang Menuju Kehancuran Di Bawah Pimpinan UMNO

Apa yg Melayu boleh banggakan dengan UMNO setakat ini. Kalau dilihat bangsa Melayu ketinggalan dari segi ekonomi dalam setiap kategori. Misalnya:

1.0 Dari 10 orang paling kaya di Malaysia, hanya seorang sahaja dari bangsa Melayu walaupun Melayu adalah majoriti penduduk Malaysia(Syed Mokhtar). 
2.0 Dari sepuluh perniagaan terbesar di Malaysia, tiada satu pun milik bangsa Melayu

2.1 Mengapa ini berlaku? Edmund Terence GOmez menjawab:

3.0 Pendapatan per kapita orang India masih lebih tinggi dari orang Melayu. Ertinya orang India lebih kaya dari orang Melayu di Malaysia.

4.0 Ekonomi di Malaysia masih bukan ditangan orang Melayu walaupun UMNO telah memerintah lebih 50 tahun

6.0 Korupsi dan salah guna kuasa semakin bertambah buruk di bawah UMNO, bukan bertambah baik.

7.0 Masaalah sosial juga semakin buruk di bawah UMNO. Dulu tiada buang bayi, skrg dah berlambak bayi dibuang.

8.0 Penghayatan Islam juga semakin buruk di bawah pemerintahan UMNO. UMNO bukan sahaja merosakkan orang Melayu, mereka juga aktif menolak hukum Islam dari dilaksanakan.
Maka, apa perlunya orang Melayu terus menyokong UMNO? Keadaan orang Melayu bukannya semakin baik tetapi semakin buruk. Harapan orang Melayu untuk mencari makan hanyalah dengan bekerja dengan kerajaan.

Namun, sampai bilakah kerajaan mampu menanggung bilangan orang Melayu yang mencari kerja ini? Apa akan jadi nanti bila minyak kita habis? Mampukan kerajaan membayar gaji orang2 Melayu ini?

Tak heranlah kalau kita ke Tambak Johor, kita akan lihat berpuluh2 ribu bangsa Melayu berpusu2 ke Singapura setiap hari untuk bekerja dan mencari rezeki. Takda pun bangsa Melayu Singapura yang lapar untuk bekerja di Malaysia pulak, ye?


UMNO hanya mengkayakan pemimpin2 mereka serta anak beranak mereka. Lepas itu, mereka mengkayakan kroni mereka. Majoriti orang Melayu hanya dibuai mimpi indah dengan pengunaan TV dan akhbar yang mereka kuasai. Orang Melayu sentiasa dibuai mimpi indah supaya terus menyokong UMNO mengkayakan anak beranak dan kroni mereka.

Jelasnya, UMNO terbukti tidak akan mampu lagi memimpin orang Melayu. Mereka hanya tahu merompak dan memiskinkan orang Melayu i.e FELDA. Zakat pun diorang nak rompak apatah lagi tabung-tabung lain.

Soalnya, apabila semua kekayaan orang Melayu telah dirompak UMNO, apa lagi yang tinggal pada orang Melayu?

Tulang Besi
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

 1. Memang bangsa umno haramjadah dari 30 tahun sudah kita meniaga pekerja india tempatan depa kata ali baba tarik lesen kita buat kerja servis mahathir bagi 3 sijil kepujian lani bawak segala bangsa masuk
  Msia boleh pulak lani propose projek kena
  KENAI MALAUN UMNO KA MENTRI MALAUN baru boleh tu pun kena duit pelincir tapi hari ini mereka telah di laknat & d hina. Bukan melayu tak boleh meniaga tapi pelingkup bangsa UMNO Laknatullah.
  Yahudi pun tak buat kat bangsa dia!

  ReplyDelete
 2. Akhirnya melayu tegar umno b akan salahkan cina dap kerana membolot perniagaan dan ekonomi, persoalan yang masih mereka buat2 buta adalah, siapa yang meluluskan lesen utk bangsa cina itu berniaga? Dan ada juga yang menjawab cina kuat rasuah, persoalannya, kenapa melayu Islam tu dengan mudah terima rasuah? Andai kata mati dibunuh kerana tidak terima rasuah, itu adalah pengorbanan mencegah kemungkaran, sebab takut mati sanggup terima rasuah? Kalau Melayu Islam tu tak terima rasuah, adakah proses rasuah itu berjaya?

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.