Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, December 18, 2013

Slogan Negara Berkebajikan dan PAS for All sebelum PAS Bekerjasama dgn DAP dlm PR


Sedarkah Dr Mahathir, PAS menggunakan slogan "Negara Berkebajikan" SEBELUM PAS menjalin hubungan bersama DAP di dalam Pakatan Rakyat.

Kalau tak percaya, boleh rujuk kenyataan akhbar Presiden PAS yang dikeluarkan pada 21 Februari 2008 bertajuk "NEGARA BERKEBAJIKAN : TAWARAN PAS KEPADA RAKYAT MALAYSIA"

Hakikatnya, sesiapa yang mengatakan PAS membuang Negara Islam kerana hubungan dgn DAP adalah seorang pembohong. Fakta menunjukkan PAS mengambil slogan NEGARA BERKEBAJIKAN sebelum PAS menjalin hubungan dengan DAP.

MENGAPA PAS GUNA SLOGAN NEGARA BERKEBAJIKAN

Slogan Negara Islam digunakan oleh PAS semenjak Merdeka bagi bertujuan untuk menyelamatkan akidah umat Islam di Malaysia.

Ini kerana pada waktu itu, UMNO begitu galak menyebarkan fahaman sekular yang disorok di sebalik kalimah "Politik Suku Agama Suku".

Slogan "Negara Islam" digunakan oleh PAS untuk menyelamatkan akidah umat Islam pada masa itu dari terjatuh dalam lembah sekularisma tajaan UMNO.

Perjuangan PAS itu berjaya. Terutamanya selepas Anwar menyertai UMNO, seolah-olah PAS sudah tidak releven lagi pada masa itu. UMNO, pula, sudah berhenti bercakap pasal "Politik Suku Agama Suku".

PAS telah berjaya mengalahkan mereka.


Maka, PAS pula bercadang untuk menggunakan slogan baru. Agenda penyesatan UMNO telah berjaya digagalkan. Maka, perlulah PAS menggunakan slogan baru untuk memanjangkan lagi jangkauan Islam.

Maka, slogan baru dibuat. Slogan Negara Islam tidak dibuang. Tapi, slogan baru digunakan, yakni, slogan "Negara Berkebajikan" digunakan.

Kerana apa? kerana masanya sudah tiba untuk menyebarkan Islam kepada orang bukan Islam pula.

Orang bukan Islam takut dengan slogan "Negara Islam" hasil momokan UMNO dan Parti2 komponen Barisan Nasional.

Maka, slogan lain perlu digunakan demi memastikan ISlam sampai kepada bukan Islam. Islam bukan sekadar slogan. Islam lebih mementingkan isi.

Apa salahnya mengubah slogan kalau isinya sama? Cuba jawab, wahai Dr Mahathir.

Ia berbeza dengan UMNO. Apa pun slogan yang UMNO guna, isi tetap sama yakni SEKULARISMA NASIONALISMA MELAYU. UMNO masih menghalalkan arak, judi, kabaret, menolak hudud dan hukum Allah dsbnya.

Cumanya UMNO sudah tidak segalak dulu menyebarkan sekularisma di kalangan orang ISlam di Malaysia.

Tulang Besi
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.