Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, January 21, 2014

Ketuanan Melayu Yang Tidak Pernah Wujud Di Malaysia

Ketuanan Melayu yang jati dan tulin adalah apabila majoriti kekayaan negara berada di tangan bangsa Melayu.

Kalau ini berlaku, kita tak perlu nak paksa orang Cina dan India untuk menerima Ketuanan Melayu. Mereka akan terima secara otomatik.

ORang2 Cina di negara2 Eropah tidak perlu dimomokkan dgn ketuanan bangsa kulit putih. Ketuanan bangsa kulit putih diterima oleh orang2 Cina di sana tanpa soal. Sehingga ke tahap anak2 orang CIna bersekolah di sekolah Inggeris dan hilang kebolehan berbahasa ibunda mereka.

DI bawah pemerintahan UMNO, Bangsa Melayu akan terus menjadi terkongkong dan tidak berkembang minda mereka.

Natijahnya Bangsa Melayu tidak akan mampu bersaing dgn bangsa Cina di bidang perniagaan jauh sekali bersaing di peringkat antarabangsa.

BUkti jelas adalah hilang2nya tokoh2 korporat Melayu yang dicipta oleh Dr Mahathir pada tahun 90an dahulu i.e. Tajuddin Ramli, Wan Azmi Wan Hamzah, Halim Saad dsbnya

Yang hairannya tokoh2 korporat CIna dan India ciptaan Dr MAhathir masih terus gagah bersaing dan maju i.e. Vincent Tan, Ananda Krishnan dsbnya.

Ini sahaja sudah jelas bukti bahwa UMNO telah gagal mendaulatkan bangsa Melayu dan mengekalkan bangsa Melayu mundur dan terkebelakang.

Bangsa CIna di Malaysia sudah tidak berbicara ttg bersaing dgn bangsa Melayu di Malaysia. Mereka skrg ini berbincang bagaimana hendak bersaing di pasaran antarabangsa.

Begitulah mundur nya bangsa Melayu di bawah UMNO.

Oleh sebab itu, gimik2 seperti kalimah Allah dan kononnya DAP hendak memerintah Malaysia adalah percubaan UMNO untuk memaksa kaum CIna menghormati bangsa Melayu. Ia terpaksa dilakukan memandangkan UMNO telah gagal menjadikan bangsa Melayu bangsa yang berotoriti dari segi ekonomi.

Duit habis berbillion billion tapi Melayu tetap mundur.

Yang kaya hanyalah pemimpin2 UMNO serta anak beranak mereka.

Majoriti Melayu hanya mampu makan kangkung.

TIndakan ISMA dan PERKASA serta NGO2 lain tu hanya menampakkan Bangsa Melayu ni bangsa yang tong kosong. Bangsa yang mcm ayam jantan, hanya pandai berkokok tapi ekor penuh taik.

Malulah buat perangai mcm gorilla bertempik sana sini semata-mata mahukan orang2 Cina menghormati kita. 

Penghormatan itu mesti datang dari hati tidak boleh dipaksa.

Kalau tidak disebabkan bangsa Cina sudah tentulah Malaysia tidak mampu menjadi negara pengeksport daging babi. Ketuanan Melayu melahirkan daging babi untuk dieksport.

HAHAHAHAHA

HIDUP MELAYU!!!!! HIDUP MELAYU!!!!! HIDUP MELAYU!!!!

TULANG BESI

ps malangnya masej seperti dalam artikel ini tidak mampu digarap oleh majoriti bangsa Melayu kerana majoriti bangsa Melayu terlampau bersyukur dgn serpihan2 kekayaan negara yang dilontar oleh UMNO kepada mereka.

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.