Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, January 17, 2014

Waktunya UMNO Memperjuangkan Nasib Halimatusaadiah yg Dipecat Sbb Pakai Purdah

Juak2 UMNO begitu kuat berkokok memperjuangkan nasib seorang guru Cina yang beragama Islam yang dikatakan diugut supaya membuka tudung beliau di Johor.

Tampaknya kes tersebut telah selesai dgn orang yang bertanggungjawab telah pun meminta maaf kepada guru tersebut.

Maka sudah tiba masanya puak2 UMNO memperjuangkan keadilan terhadap Hajjah Halimatusaadiah yang telah dipecat dari jawatan Kerani di SUK Perak pada bulan Disember 1986.

Kesalahan Hajjah Halimatusaadiah tidak lain adalah kerana memakai purdah.

Masanya orang2 macam Ketua Biro Pendidikan Pemuda UMNO Mohd Rafiq Naizamohideen (NOTA: Melayu ke mamat ni?) untuk memperjuangkan kezaliman ke atas Hajjah Halimatusaadiah itu.

Sekurang2nya gaji Hajjah Halimatusaadiah dari Disember 1986 sampai hari ini harus dibayar kepada Hajjah Halimatusaadiah.

Ataupun adakah UMNO ragu2 memperjuangkan nasib Hajjah Halimatusaadiah hanya kerana pemecatan ini adalah hasil kerja tangan UMNO sendiri?

Kasihan Hajjah.

Yang berani tampil memperjuangkan keadilan untuk beliau hanyalah Karpal Singh.

Juak2 UMNO semua senyap sunyi menikus tak berani buka mulut.

Berhenti bersandiwara lah UMNO semua.

Kamu konon memperjuangkan hak seorang Muslim Cina untuk memakai tudung tapi kamu zalimi seorang Muslimah Melayu yang memakai purdah.

PURDAH SUNAT DIJADIKAN ALASAN PEMECATAN TIDAK SALAH?


Ada juak2 UMNO cuba menjustifikasi dgn mengatakan hukum memakai purdah adalah sunat.


Namun apakah wajar seorang pekerja Islam seperti Hajjah Halimatusaadiah dipecat dari jawatan kerani di SUK Perak hanya kerana dia berpakaian purdah yang hukumnya sunat dalam Islam?Memecat seseorang kerana memakai purdah samalah dengan memecat seseorang kerana ia berpuasa Isnin-Khamis.Kedua2 nya adalah sunat.Memusuhi perkara yang disunatkan dalam ISlam adalah sama dengan memusuhi Islam sendiri


Berhentilah jadi talam dua muka, wahai UMNO semua.

UMNO adalah parti yang membenci ISlam.

Untuk penjelasan lebih jelas berkenaan kes ini, sila pergi ke link di bawah:


TULANG BESI

ps di bawah adalah laporan The Star berkenaan pengisytiharan haram pemakaian purdah oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri pada masa itu Tan Sri Khalil Yaakob yang mewakili UMNO

KLIK IMEJwww.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.