Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, March 25, 2014

PENDIRIAN RASMI TULANG BESI BERKENAAN PROGRAM SELAWAT PERDANA ANJURAN UMNO

Secara asasnya, program selawat perdana tidak ada salahnya dalam Islam. Ia hanya menjadi bidaah sekiranya ia diniatkan menjadi sebahagian dari syariat Islam. Mengapa? kerana ia tidak pernah diamalkan mahupun dilakukan oleh Nabi mahupu para Sahabt2 Baginda SAW.

Adapun sekiranya program tersebut dianjurkan oleh pihak2 biasa seperti masjid, surau, persatuan sekolah dsbnya maka ia tidak akan menjadi isu kepada TUlang Besi.

Dan Tulang Besi juga menghormati pendirian mereka2 yang menolak program seperti ini atas dasar wara' dan mahu memastikan ibadah yang mereka lakukan bersih dari bidaah.

Program Selawat Perdana ini tidak pernah diamalkan oleh Nabi, para Sahabat mahupun Tabiin dan Tabitabiin. Tidak jadi masalaah kalau ada yg mahu menolak program seperti ini.

Namun, yang menjadi masalah adalah program tersebut dianjurkan oleh UMNO.

UMNO adalah parti yang ada track record menhghancurkan serta merosakkan Islam di Malaysia.

Kilang Carsberg dan Guiness di Malaysia dirasmikan oleh mantan2 Presiden UMNO, pertubuhan2 Freemason di Malaysia dihalalkan oleh UMNO tanpa batasan, hudud dihalang perlaksanaannya oleh UMNO di Malaysia dgn Akta Mahkamah Syariah yang mereka luluskan, Najib baru sahaja meluluskan 10 lesen baru judi cabutan khas dan banyak lagi contoh.

Yang terbaru UMNO mempopularkan dosa qazaf dan fitnah di kalangan jutaan orang Melayu Islam di Malaysia dengan fitnah liwat Saiful Bukhari ke atas Anwar Ibrahim.

Oleh sebab itu, pengajunran majlis Selawat Perdana itu tidak lebih dari contoh Masjid Dhirar yang dibina oleh orang2 Munafiq Madinah zaman Nabi SAW dulu.

Tulang Besi juga terkejut sokongan yg ditunjukkan oleh puak2 UG dalam PAS terhadap program ini.

Tampaknya hati puak2 UG telah pun berpadu dengan UMNO. Puak2 UG dalam PAS telah pun sehati sejiwa dgn UMNO.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.