Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, April 5, 2014

Agama Bukan Lesen Untuk Jadi Bodoh


Contoh manusia yang anggap agama itu lesen untuk jadi bodoh
Ni contoh manusia yang ingat dengan beragama maka kita ada lesen untuk jadi bodoh. Padahal jadi bodoh itu adalah ajaran iblis.

Dia tak sedar Nabi SAW tak pernah ajar umat dia jadi bodoh. Menjadi bodoh bukan aaran dan contoh tauladan yang datang dari Nabi SAW.

Malangnya dalam PAS ramai yang berfikir dan berotak macam ni. Itu yang menadi masaalah besar sekarang ni.

Katalah disebabkan isu hudud ini, orang2 Cina semua pakat undi BN balik sebab wakil2 rakyat UMNO nanto akan beramai2 menolak "private Bill" hudud yang akan dibentang oleh PAS. Hasilnya nanti JAIS akan dikawal semul oleh UMNO dan sgala ceramah dan kuliah2 yang sekarang ini begitu aktif di serata Selangor akan diberhentikan. Akhirnya nanti, hudud tak dapat. Ceramah dan kuliah agama yang selama ini kita nikmati di Selangor pun akan hilang.

Kalau Allah SWT hendak hamba Nya menjadi bodoh, sudah tentu Dia tidak mengutus seorang manusia yang begitu hebat dan paling bijaksana dalam sejarah manusia bernama Muhammad SAW sebagai Nabi akhir zaman sebagai contoh ikutan dan tauladan seluruh umat manusia.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.