Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, April 12, 2014

Hudud, Pecahkan Pakatan Sebelum Naikkan RON95

UMNO memang betul2 terdesak.

Dengar ceritanya selewat2 nya bulan enam ini Malaysia terpaksa menaikkan harga RON95.

Kalau tidak penarafan hutang Malaysia akan turun dan nilai mata wang Malaysia akan menurun lebih teruk.

Kesannya nanti ramai kroni2 UMNO akan rugi. Bukan diorang kesah pasal rakyat pun. Yang penting kroni2 UMNO tidak rugi berbillion billion hasil dari penurunan taraf hutang.

Maka, tawaran hudud ini dilayangkan kepada PAS. Tujuan utama adalah untuk memecahkan Pakatan Rakyat seperti yang Mahathir buat pada tahun 2004.

Keputusan PRK Kajang telah menunjukkan orang Melayu pun dah mula buang UMNO. Kalau naik harga RON95, hanya tinggal Melayu2 kolot di kampung2 sahaja yang akan masih setia bersama UMNO.

Harapan UMNO utk terus berkuasa adalah dengan pecahnya Pakatan Rakyat. Selagi Pakatan Rakyat berpadu, maka UMNO akan bungkus.

Anwar Ibrahim akan masuk jail dalam bulan May atau June ini. Mereka memang semahu2 mengulangi 2004.

Dan mereka mendapat bantuan puak2 UG dalam PAS yang selama ini pun menjadi jurucakap dan barua UMNO.

Contohnya mereka menolak Anwar Ibrahim jadi calon PM dan MB Selangor dan sanggup naikkan Tengku Razaleigh sebagai calon PM.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. The Tablighi Jamaat is the most successful of the many such groups to form after the Mutiny (known to India, where it comes from, as the Uprising) in the mid-19th century. Eighty million-strong today, the group shuns the harsh outside world, and creates an atmosphere of spirituality, solidarity and purpose among themselves that proves extremely compelling. Deobandi-inspired, adherents are interested only in reviving the faith of weaker Muslims.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.