Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, April 12, 2014

Kekalahan PKS di Indonesia & Pengajaran kpd PAS/Hudud

Partai Keadilan Sejahtera di serang teruk oleh media2 Indonesia atas SATU kes rasuah melibatkan Presiden mereka Pak Lufti Ishak.

Padahal kes tersebut masih dalam perbicaraan dan masih belum selesai di mahkamah.

Pada waktu yang sama, partai PKB, Golkar, Demokrat, PDIP dan lain2 sering dikaitkan dengan banyak kes rasuah tapi media2 Indonesia tak berminat langsung untuk menyerang kes2 rasuah yang beratus2 itu seperti mereka menyerang SATU kes rasuah yang melibatkan PKS itu,

PENGARAJAN KEPADA PAS: Partai yang mahukan ISlam akan menjadi musuh kepada media2 anti Islam.

Di Indonesia media2 mereka (cth stesen TV, akhbar harian dan majalah2) dikawal oleh musuh2 Islam walaupun mereka mengaku Islam).

Kalau PAS nak laksana hudud, syarat utamanya PAS mesti mengawal ataupun mempunyai pengaruh yang besar dalam media Malaysia terlebih dahulu. Itu baru SATU syarat sahaja. Ada lagi syarat2 besar yang lain.

Sama macam ibadah Haji. Kalau kita nak pergi haji, kita mesti ada kemampuan dahulu. Kalau tidak ada wang, kita tak wajib kerjakan ibadah haji.

PKS mesti buat sesuatu seperti MEMBELI salah satu stesen TV Indonesia yang besar, barulah PKS mampu memenangi PRU nanti.

Partai AK pula menggunakan 5 tahun pertama mereka MENGUASAI media di Turki. Sekarang AK dah mampu menaikkan seorang Dato Bandar yang bertudung sedangkan 10 tahun lepas wanita bertudung tak boleh masuk Parlimen.

UMNO lempar hudud untuk pecahkan Pakatan Rakyat kerana dalam bulan June ini mereka terpaksa naikkan harga RON95

Di sebelah sini pula tergila2 nak terima perangkap UMNO sebab nak kempen Timbalan Presiden PAS dan nak tutup kelemahan pentadbiran.

Hanya orang2 yang ikhlas mahukan perlaksanaan hudud dan qisas sahaja yang nampak perkara ni.

TULANG BESI

ps PKS bijak. Mereka cepat2 mengganti Presiden mereka dgn Pak Anis Matta dan mula menunjukkan imej baru dan muda.

Namun kerana masa suntuk serta penguasaan media yang rendah maka kesan dari perubahan ini tidak cukup untuk melonjak PKS ke tahap yang tinggi

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Apa ada heran... dengar khabar Indonesia juga guna konsaltan APCO. Klau di Malaysia isu mh370 munkin ditebalikan cerita PR akn anbil pemerintahan krna Najib lemah. PR akn dibantu oleh kuasa besar. ... Kelakar la diaorang ni...... Tapi tak heran org melayu akn percaya.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.