Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, May 2, 2014

Benar Kata Mahathir. Hudud Sebab UMNO Sudah Lemah

UMNO terpaksa menggunakan isu hudud sebab UMNO sememangnya sudah lemah.

Pada hari ini, UMNO telah selamat hilang sokongan dari orang Melayu, CIna dan India.

Mereka hanya menunggu masa untuk kojol dan gol sahaja.

Maka, jalan terakhir mereka hanyalah memecah belahkan Pakatan Rakyat.

Kalau tidak, masakan Muhyidddin sanggup turun menyembah Tok Guru Nik Aziz seperti Tun Razak naik helikopter menyembah Dato Asri Muda.

Semuanya adalah kerana UMNO sudah nampak jalan buntu.

Keputusan PRK Kajang melihatkan orang Melayu telah bangkit menolak UMNO dan BN.

Harga getah yang semakin merudum menjamin sekurang2nya 10 hingga lima belas kerusi Parlimen UMNO akan hilang.

UMNO sememangnya desperado.

Jadi, tiada apa yang baru tentang kenyataan Dr Mahathir itu.

UMNO sekarang ini semakin lemah dan lemah.

Lepas perlaksanaan GST nanti, inshaalah UMNO akan terpaksa tutup kedai.

Lepas ni juga harga RON95 terpaksa dinaikkan sbb UMNO tak larat nak tanggung subsidi minyak.

Kenaikkan harga RON95, GST dan harga getah akan menjamin UMNO hilang sekurang2 20-25 kerusi Parlimen kepada PAS/PKR.

Satu-satunya harapan UMNO adalah pecahnya Pakatan Rakyat. Maka, umpan hudud inilah sedang digunakan mereka.

Masakan UMNO yang halalkan judi, rasmi kilang arak, langgar larangan Qazaf dlm Alquran boleh tiba2 menjadi pendokong hukum hudud. 

Jikalau tidak berada-ada, masakan tempua bersarang rendah

TULANG BESI.
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

4 comments:

 1. umno sah tinggal besi buruk
  2017 umno sah jd pembangkang

  ReplyDelete
 2. Hudud melepasi political boundary. Cabaran untuk TB masih gagal untuk berhujah Ilmiah. Tunjuk macho dgn men jawab

  KOTA BHARU: Anda Muslim biar pun mendokong parti mana sekali pun adalah wajib menyokong pelaksanaan perundangan Islam yang merangkumi hudud, kata pendakwah terkenal, Ustaz Azhar Idrus.

  Beliau berkata, umat Islam wajib menyokong usaha mana-mana pihak yang mahu melaksanakan hudud.

  "Di akhirat kelak Allah SWT akan tanya sama ada kamu telah berusaha atau tidak melaksanakan syariat-Nya. Kita hanya akan bernasib baik kalau telah berusaha tetapi masih ada halangannya.

  "Kerajaan Kelantan telah berusaha untuk melaksanakan dengan membawa usul hudud ke parlimen. Ketika itu kita akan tahu siapa dalam kalangan orang Islam yang bersifat munafik," katanya pada program Haflah Ilmu anjuran Institut Pemikiran Tok Guru (IPTG) di Padang Perdana, malam 1 Mei.

  ReplyDelete
 3. Menfitnah adalah kerja durjana.

  ReplyDelete
 4. KUALA SELANGOR 3 MEI: Amalan tender terbuka dalam setiap projek pembangunan membolehkan Kerajaan Negeri melaksanakan pelbagai projek pembangunan pada harga lebih menjimatkan bagi projek mempunyai spesifikasi projek sama.

  Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, ini termasuk kos projek membina masjid dengan Kerajaan Negeri ketika ini mampu membina dua buah masjid pada kos RM10 juta berbanding sebelum ini hanya sebuah masjid.

  Projek ini diadakan tender terbuka dan dimenangi oleh syarikat yang memberikan harga terendah. Kita tidak memilih orang yang kita kenal tetapi kita memilih orang yang boleh memberikan harga yang rendah dengan kos sebanyak RM5,399,729.57 bagi projek Masjid Darul Ibadah ini.

  “Jadi, sebab itu saya jaga setiap sen duit rakyat, tetapi ada orang marah pula,” kata Abul Khalid selepas menghadiri Majlis Penyerahan Projek Siap Masjid Darul Ibadah di Kampung Harmoni, Simpang Tiga Ijok di sini, semalam.

  Ketika menyentuh pembinaan Masjid Darul Ibadah, Abdul Khalid berkata masjid yang mampu menampung 1,500 jemaah pada satu masa itu berjaya disiapkan dengan mengikut jadual bagi menggantikan masjid lama yang agak uzur.

  Projek itu diluluskan Kerajaan Negeri pada 2012 dan dibina oleh syarikat pembinaan Santun Tegas Sdn Bhd dengan pengawasan Jabatan Kerja Raya Negeri Selangor.

  Abdul Khalid turut berharap agar penduduk Kampung Harmoni dan kampung berhampiran dapat mengimarahkan Masjid Darul Ibadah itu.

  Berhubung dengan bangunan Masjid yang didirikan, Nabi Muhammad S.A.W lantas memberikan pencerahan terhadap firman Allah S.W.T dalam Surah At-Taubah, ayat 107 dan 108 itu supaya umat Islam mendirikan solat di Masjid yang dibina kerana takwa kepada Allah bukan kerana masjid dibina itu untuk menunjuk-nunjuk atau bermegah-megah.

  “Sabda Nabi Muhammad S.A.W , riwayat Muslim; sesiapa yang mendirikan masjid kerana Allah, nescaya Allah binakan untuknya rumah di syurga,” kata Abdul Khalid lagi.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.