Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, May 22, 2014

Siri Provokasi2 UMNO Hendak Tutup Isu Kenaikan Harga Barang

Tindakan UMNO mengadakan demo2 bodoh dan tidak masuk akal ini adalah tindakan mengalih pandangan (dalam bahasa Ingggeris dipanggil “red herring”)

Isu yang benar2 akan membunuh UMNO di Teluk Intan adalah isu kenaikkan harga barang. Ramai Melayu di Teluk Intan adalah pekerja2 kerajaan dan bisness kecilan2. Tapi mereka masih kena bayar bil letrik, bil air, bil internet, top up handfon di samping bayar sewa rumah dan barang2 pasar serta petrol.

Pendapatan mereka selama ini pun tidak lah besar tapi mencukupi.

Namun apabila naik sahaja harga2 barang dengan mendadak selepas PRU yg lepas, mereka merasakan mereka telah tertipu dgn UMNO.

Mereka mengundi UMNO dahulu sbb nak jaga Melayu. Tapi skrg ni majoriti Melayu jadi terhimpit kerana kenaikkan harga barang. Kenaikkan harga barang2 ni semua adalah angkara UMNO bukan DAP mahupun Cina.

UMNO sedar isu kenaikkan harga barang ini besar di Teluk Intan. Semua pimpinan UMNO dilarang menyebut atau merujuk kepada isu ini sama sekali walaupun untuk menjawab. Najib cuba menjawab dulu tapi akhirnya dia telah dikangkungkan.

Maka, cara UMNO seterusnya adalah berbuat aksi2 bodoh seperti lompat atas kereta Guan Eng, serbu DUN Penang, jerit pada calon DAP Teluk Intan dsbnya.

Perkara yang harus dilakukan adalah DAP dan PR harus lupakan provokasi2 ini. Terus mainkan isu kenaikkan harga barang di Teluk Intan.

Lawan penipuan pilihanraya oleh UMNO dan SPR

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.