Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, June 20, 2014

Kalau Tak Buang Khalid Ibrahim, PR Bungkus di Selangor

Setelah berbulan2 TUlang Besi buat pendedahan, akhirnya ketiga2 parti dalam Pakatan Rakyat telah membuat persetujuan bahawa Khalid Ibrahim wajib ditukar.

Tulang Besi berani kata, Khalid Ibrahim adalah alat UMNO. Beliau tidak akan berani buat apa2 perkara yang merugikan UMNO kerana hutang RM70 juta beliau dgn Bank Islam.

Anytime Bank Islam boleh batalkan perjanjian tersebut dan beliau akan terpaksa membayar jumlah yang sebegitu besar.

Maka akhirnya Khalid Ibrahim hanya melakukan apa yang UMNO kehendaki semata-mata. Khalid sanggup luluskan projek KIDEX yang menjadi rasuah kepada kroni yang menjayakan rampasan kuasa di Perak. Ni apa punya MB Pakatan Rakyat ni?

Itu baru sikit. Banyak lagi pertolongan yang telah diberikan oleh Khalid Ibrahim kepada kroni2 UMNO terutamanya kepada kroni2 yang menjayakan rampasan kuasa haram di Perak.

Gagalnya projek menawan Putrajaya adalah angkara Khalid Ibrahim dan bukan orang lain.

Sekurang2nya dua kerusi Parlimen di Selangor, Sungai Besar dan Kuala Selangor, kalah kerana Khalid Ibrahim tidak mahu berbelanja wang negeri membangun kawasan2 Melayu.

Syukur PAS Selangor telah pun meluluskan keputusan menolak Khalid Ibrahim sebagai MB Selangor.

Yang masih menyokong Khalid Ibrahim adalah geng2 UG dipimpin Din Ayam yang menggunakan bapa mertua beliau sebagai usaha mengekalkan Khalid Ibrahim.4

Alasan yang biasa diberikan oleh Presiden PAS menyokong Khalid Ibrahim adalah Khalid Ibrahim berjanji mahu melantik ramai orang PAS( baca UG) sebagai Board Directors GLC Selangor. Semua ni jarum Din Ayam dan geng2 bekas PMRAM.

Kalau dah balachi UMNO tu akan bekerjasama setiap masa. Khalid Ibrahim dan UG.

Setuju dgn Gobind. Kalau tak ditendang Khalid Ibrahim nescaya kita akan kalah di Selangor.

Selagi Khalid Ibrahim kekal memerintah, kroni2 UMNO akan terus gemuk dan kenyang kerana Khalid takut hutang RM70 juta dgn Bank Islam akan terpaksa dibayar.

Bank Islam ni milik UMNO semata-mata.

TULANG BESI
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.