Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, November 21, 2014

Kempen Memfitnah Sesama Pimpinan PAS Dlm Program Dalaman PAS

Rupanya program2 dalaman dianjurkan untuk memfitnah sesama pimpinan PAS seperti laporan program melibatkan SU Majlis Syura Ulama Dato Nik Zawawi di bawah ini.

Padahal Nik Zawawi yang sama mempunyai laporan bertulis yg dihantar kepada PAS Pusat berkenaan kesalahan beliau yang melibatkan penjualan tanah waqaf

Ertinya ahli2 Majlis Syura Ulama pun tak maksum dan bukan terlindung dari kesalahan.

Program2 ini menggunakan nama arab tapi dipenuhi dgn fitnah dan pembohongan.

Antara pembohongan jelas dalam program ini adalah kononnya Majlis Syura Ulama boleh membatalkan Tahaluf Siyasi. Kenyataan ini jelas berlawanan dgn Perlembagaan PAS.

Liqa bersama ybhg dato' ust nik zawawi, PASTI alhikmah taman sempelang kota kinabalu.
20 nov 2014.
Anjuran DUPNS & UUK Putatan

1. Satu penghormatan yg besar utk mereka yg berada dlm perjuangan Islam yg mjadi kewajiban walau d mana saja posisi.
2. Ayat2 al-Quran menceritakan ttg pjuangan para nabi dan rasul bermula zaman nabi nuh as hingga rasulullah saw berhadapan dgn kaum masing2. Perjuangan mereka sama iaitu memperjuangkan Islam walaupun berkorban jiwa.
3. Kita wajib faham dan semat akan kewajiban perjuangan Islam seperti kita memahami rukun2 Islam yg lain seperti solat, puasa dll.
4. Ramai tidak belajar ttg perjuangan Islam seperti ttg daulah, perkara yg mencacatkan perjuangan, dsb. Kefahaman masyarakat ibadah hanya berkaitan rukun Islam shj.
5. Sifat munafik boleh membatalkan perjuangan. Ahli mesti faham kewajiban usrah, akhlak berjamaah. Mesti faham kenapa Allah swt tegah jgn angkat suara mengatasi nabi spt dlm alquran. Alhujurat ayat 2. Seperti itu juga kita, tidak boleh angkat suara melebihi Presiden sbg nakhoda jamaah.
6. Duduk dalam PAS hendaklah mencari keridhaan Allah dgn istiqamah dlm perjuangan Islam, bukan kerana hendak mencari jawatan atau sebagaimana. Ulamak PAS bekerja ikhlas kerana Allah utk bawa ahli kepada keridhaan, bukan kpd pangkat, nama atau kekayaan.
7. Tidak ramai sanggup beribadah dlm perjuangan kerana ujian yg banyak dari luar dan dalam. Kdg2 berlaku satu kesilapan kecil lalu dijaja oleh kawan2 sendiri. Ini sebahagian ujian dlm perjuangan Islam yg memerlukan kesabaran.
8. Rasulullah SAW juga diuji dari dalam sbgmana kisah hadithul ifki. Isteri baginda Aisyah RA dituduh khalwat sehingga baginda menangis dan demam panas. Ada juga tuduhan dlmn Rasulullah tidak adil dlm pembahagian harta. Oleh itu, setakat serangan DAP menuduh Presiden tak hadir mesyuarat, itu bukanlah serius. Bahkan ianya sunnah perjuangan.
9. MSU memberi nasihat dan bagi kenyataan kpd ahli PAS agar tidak terlibat dgn PASMA yg jelas digerakkan oleh ahli2 PAS yg munafik haraki. Mereka memburuk2kan kepimpinan parti. MSU dan PAS selama ini mengalu-alukan kehadiran banyak ngo utk membantu parti. Munafik haraki banyak peringkat. Peringkat kritikal, jd penggerak PASMA. Peringkat rendah, memberi muka kpd PASMA spt Salahudin Ayub dan Mazlan Aliman.
10. Bjuang Islam sepanjang masa bukan dekat pru shj. JPP merupakan organ dalam PAS yg paling mudah tergelincir dr perjuangan Islam kerana mudah tersasar dr matlamat sebenar PAS sbg jamaah Islam, bukan leka dgn pilihanraya semata-mata. Perbaiki organisasi parti dr cawangan hingga ke atas.

Soal jawab.

1. Zaman skrg org serang kepimpinan MSU tidak spt dahulu.

Jwpn : Ada yg masuk pas dgn ikhlas tetapi ada masuk pas sbg platform utk mengambil kesempatan dgn fikrah yg berbeza contohnya dr JIM spt Dr Hatta dan Dr Dzul, Ikhwan Alami contohnya Dr Mujahid, Syiah contohnya Hanipa Maidin dan Mat Sabu Islamik demokrat spt Husam dan Syed Azman dll. Islamik demokrat ialah sekular dgn penjenamaan baru utk mengaburi gerakan mereka dlm PAS. Apabila kehendak mereka tidak dipenuhi, maka mereka mula menyerang MSU dan kepimpinan.
Karenah ini adalah sbg ujian dlm perjuangan. Kita berdoa supaya Allah swt beri hidayah agar kembali kepada landasan perjuangan.

2. Kedudukan tahaluf siyasi.

Jwpn : Hanya 2 yg boleh membatalkan tahaluf siyasi iaitu muktamar dan MSU. Tahaluf mjadi medan utk dakwah Islam. MSU sedang menilai tahaluf dan akan keluarkan segera resolusi supaya DAP dan PKR tak lagi boleh mempermainkan PAS.
Kita bharap umur tahaluf siyasi panjang dan tidak terbatal dgn sebab dalaman PAS. Tahaluf diadakan utk melaksanakan Islam. Jika kepentingan Islam tak tercapai, DAP dan PKR boleh keluar dr tahaluf ini. PAS boleh tahaluf dgn parti lain demi kemenangan Islam.

Catatan Abu xxxx


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.