Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, December 31, 2014

Obama Pernah Batal Percutian Utk Hadapi Bencana Taufan Irene
Pada waktu itu, taufan Irene telah membahayakan nyawa jutaan rakyat Amerika khususnya mereka yang duduk di Pantai Timur Amerika Syarikat.

Dato' Najib pula boleh bermain golf dengan Presiden Obama dikala puluhan ribu rakyat Pantai Timur Malaysia terpaksa menderita dalam keadaan banjir yang terbesar dalam sejarah Kelantan.

Kalaulah Dato Najib membatalkan sessi golf tersebut, nescaya Presiden Obama faham dan akan lebih hormat kepada beliau.

Presiden Obama sendiri pernah berbuat demikian yakni membatalkan percutian.

Blogger2 UMNO ditugaskan mempersoalkan dimanakah Dato Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng malahan Haji Hadi Awang sebagai menutup malu UMNO kerana tindakan Dato Najib yang sebegitu tidak sensitif terhadap permaasalahan rakyat.

Soalnya sekarang, siapakah yang mempunyai kuasa ke atas tentera, polis mahupun badan2 kerajaan yang boleh membantu mangsa2 banjir? Adakah Dato Seri Anwar Ibrahim mempunyai kuasa tersebut?

Berhentilah buat kerja yang tak berfaedah.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidaik bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Satu aset yang digunakan oleh negara-negara seperti Jerman, Kanada, Mexico,Venezuela dan sebagainya dalam misi bantuan banjir ialah Armoured Personnel Carrier. Ia adalah aset amfibia yang boleh mengharung jalan yang tidak boleh dilalui oleh kenderaan berat.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.