Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, January 14, 2015

Harga RON95 Sepatutnya RM1.62 Seliter Sekarang

Pendedahan terbaru YB Rafizi Ramli kerajaan sendiri sudah mengakui bahawa harga pasaran RON95 sekarang ini sudah jatuh ke tahap RM1.62 seliter.

Sekiranya jaminan keuntungan kepada pengusaha tidak dimasukkan kedalam perkiraan, harga RON95 adalah RM1.32 seliter.

Namun, kerana kerajaan tidak mahu mengubah harga minyak secara mingguan, maka terpaksalah rakyat kekal bayar pada harga RM1.91 seliter untuk RON95

Di katakan apabila harga MOP Singapore turun di bawah USD50 setong dalam dua tiga bulan lagi, maka harga RON95 akan menjadi RM1.30 seliter.TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Harga petrol di kampong saya sentiasa mahal 50 sen dari harga di pam. Sekarang rm2.50 seliter, Stesen minyak jauh. Peruncit cekik darah. Kamu di bandar murah.

    ReplyDelete
  2. jangan beli dgn peruncit,beli di petrol pam guna tong besar.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.