Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, January 6, 2015

LADANG BABI, OKTOBERFEST ANJURAN UMNO HALAL HUKUMNYAGegak gempita dunia apabila kerajaan Selangor mengisytiharkan penstrukturan semula ladang2 babi di Selangor ke dalam satu program yang lebih bersih dan tidak mencemar alam sekitar.Kaum2 dari UMNO dan PERKASA tidak kurang secara bisik geng2 pro UMNO dalam PAS memaki dan menista program tersebut.

Namun, tiba2 UMNO Melaka turut serta mahukan projek yang sama kerana Melaka pernah mengalami krisis babi yang sebegitu serius pada tahun 2007. Bangkai2 dan najis2 babi pernah mengalir di kawasan rumah orang2 Melayu Islam yang rata2nya pengundi tegar UMNO sehingga sekarang.

Kali ini baik UMNO mahupun PERKASA diam seribu bahasa. Tiada kata2 nista mahupun tunjuk perasaaan berlaku.

Sama seperti isu "Oktoberfest" di Selangor tempohari.

Apabila "Oktoberfest" juga dianjur oleh Kementrian Perlancongan di Jonker Walk Melaka secara terbuka (baca: Minum arak secara terbuka di Jonker Walk) puak2 yang sama juga sunyi dan senyap membisu seribu pertanyaan.

Yang lebih memalukan adalah puak2 UG/Perpaduang dlm PAS yang turut serta memprotes "Oktoberfest" di Selangor tapi turut sama membisu terhadap Oktoberfest di Melaka.

Di Parlimen wakil2 UG seperti Nasruddin Tantawi, Nik Abduh, Khairuddin At Takiri tidak langsung menaikkan isu Oktoberfest Melaka yang dianjurkan oleh Kementrian Perlancongan tersebut. 

Mereka lebih rela naikkan isu bolasepak dari program minum arak terbuka di Melaka.

Tampaknya mereka ini sudah jadi UMNO dan macam UMNO.

Agama UMNO apabila sesuatu itu anjuran UMNO maka hukumnya adalah halal.

Nampaknya puak2 UG dlm PAS pun dah mula terpengaruh dgn agama UMNO ini

TULANG BESIwww.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.