Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, January 20, 2016

UMNO Tunduk Pada Cina Dalam Isu Bauksit di Kuantan?

Diberitakan bauksit yg dilombong di Kuantan adalah diekspot kesemuanya ke Tanah Besar China.

Diberitakan bauksit yg dieksport ke China itu tidak dikenakan cukai walau pun sesen.

Pada masa yang sama, rakyat Kuantan dan sekitanya yang majoritinya bangsa Melayu terpaksa menanggung kesakitan serta kesengsaraan akibat pencemaran hasil dari perlombongan bauksit.

Diberitakan juga negara Indonesia sendiri terpaksa menghentikan perlombongan serta eksport bauksit ke China hanya kerana kesan yang tersangat negatif kepada alam sekitar dan kesihatan penduduk di sana.

Maka, China telah pergi kepada Malaysia untuk bekalan baru bauksit dan Malaysia di bawah UMNO telah pun membenarkan perlombongan bauksit secara besar besaran.

Yg untung adalah China dan yang rugi majoritinya orang2 kampung yg berbangsa Melayu yang tidak langsung mendapat apa2 laba dari industri ini.Yg mereka dapat adalah penyakit, pencemaran serta alam sekitar mereka hancur lebur.


Kes bauksit ini bukti jelas bagaimana UMNO membelakangkan orang Melayu kerana Cina.

Lagi nak marah pada DAP ke?

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. melayu bodoh dan tuli sahaja yg percaya penipuan2 umno ni

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.