Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, July 11, 2016

FAKTA: Agenda Hudud/Negara Islam PAS MERUGIKAN ISLAM di MALAYSIA

Bila isu utama pilihanraya bukan hudud atau negara Islam, PAS boleh menang besar.

Contohnya:

1990 : PAS RAMPAS KELANTAN dalam keadaan pengundi2 Melayu kekal dgn UMNO/BN sbb isu tengkolok Tengku Razaleigh.

1999 : Menang Terengganu buat pertama kali sejak 1959 dan Kekal Kelantan dan dpt kerusi di Pantai Barat spt di Selangor, Penang, Perak dsbnya.

2008 : Tak payah ceritalah semua tahu kejayaan. PAS menang bilangan kerusi Parlimen terbesar dlm sejarah Malaysia.

Bila Hadi Awang yg memacu isu utama negara dengan hudud dan negara Islamnya ===> UMNO menang BESAR!!!!!

Contohnya:

1986 : Hadi Awang mengkafirkan UMNO dgn hudud sejak 1982. Terjadinya dua imam, kafir mengkafir, pulau memulau, dua surau, dua masjid, tak makan sembelihan org UMNO dsbnya. UMNO menang besar tahun 1986 walaupun masa itu ekonomi Malaysia meleset dan berlaku peristiwa Memali. PAS hanya tinggal satu kerusi Parlimen.

1995: Mujur dapat pertahan Kelantan tapi gagal lagi di Terengganu dan hilang deposit di beberapa kerusi di Johor, Selangor dsbnya.

2004 : Hadi Awang pecahkan Barisan Alternatif dgn Enakmen hudud di Terengganu yang dia sendiri tangguh perlaksanaan. Hadi juga bawa Dokumen Negara Islam yang lebih banyak timbul persoalan dari menjawab persoalan kerana yang menulis dokumen tu tak reti tulis dokumen.

UMNO dan BN menang hampir 80% kerusi Parlimen dan merampas semula Terengganu dari Haji Hadi Awang. Kelantan nyaris nyaris bungkus bawah Hadi Awang.

2013 : Haji Hadi cuba jadi juara akhirnya hilang Kedah dan gagal tawan Putrajaya. 

INI ADALAH FAKTA

KESIMPULAN:
1) Agenda Hudud dan Negara Islam MERUGIKAN ISLAM. Hanya menimbulkan fitnah bukan merapatkan orang kepada Islam. 
2) Tiada Dakwah Islamiyyah melalui agenda Hudud dan Negara Islam. Hanya membuat orang makin benci dan takut kepada Islam.
3) Hadi Awang membawa agenda yang menguntungkan UMNO dan Barisan Nasional semata-mata
4) PAS perasan mereka memperjuangkan Islam melalui agenda hudud dan Negara Islam. Mereka perasan Allah redha pada mereka.
5) Ulama2 PAS sendiri pun tak berapa paham tentang hudud dan negara Islam. Bila mereka disoal tentang bagaimana hendak dilaksana hudud, mereka sendiri pun tak tau. Mereka sendiri garu kepala.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.