Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, June 23, 2018

Benarkah Anwar Hendak Melanggar Janji Menjadi PM Sebelum 2 Tahun?

Khabar ini sampai kpd Tulang Besi dari pelbagai sumber.

Soalnya siapakah yg memberi maklumat ini?

Adakah sesiapa boleh membawa apa2 bukti yg jelas bahawa Anwar telah berkomplot mahu menghalang Dr M. dari menjadi PM sewaktu baru2 keluar keputusan PRU yg lepas?

Kajian yg Tulang Besi lakukan menunjukkan suara pertama yg menyuarakan perkara ini adalah dari Tun Daim Zainuddin.

NST melaporkan Tun Daim berkata:


(TERJEMAHAN: Tun Daim Zainuddin percaya adalah satu tindakan yg tidak bijak sekirannya Anwar Ibrahim dilantik sebagai Perdana Menteri sejurus selepas kembali ke Parlimen.

Ketua kepada "COuncil of Elders"berkata pertukaran itu mesti lah pada pertengahan penggal supaya kepercayaan orang ramai tidak hilang...")

Persoalannya adalah mengapa perlu Tun Daim berbuat kenyataan seperti ini sedangkan tiada apa ura2 dari pihak Anwar mahupun PKR utk menaikkan Anwar sebagai Perdana MEnteri sebelum masanya?

Persoalan seterusnya adalah apa motif Tun Daim berkata begini?

Kenyataan seperti ini telah menimbulkan spekulasi2 yg negatif kepada Anwar Ibrahim sedangkan Anwar Ibrahim tidak tahu menahu berkaitan ura2 menaikkan beliau PM sebelum waktunya.

Tulang Besi kasihan dgn Anwar Ibrahim memandangkan Anwar Ibrahim setia memegang janji

Sepatutnya kenyataan2 sebegini tidak keluar kpd umum dan hanya kekal sbg  nasihat pribadi sahaja.

Sumber Tulang Besi  pula mengesahkan Anwar Ibrahim tidak pernah berniat utk melanggar janji beliau, tidak pernah bertemu dgn Zahid bagi membincangkan penunbuhan kerajaan baru, tidak pernah tau ada cadangan bagi beliau utk menjadi PM sebelum 2 tahun.

Semua tuduhan2 ini adalah fitnah semata-mata.

Antara seorang yg  bergelumang dgn judi sekian lama berbanding dgn Anwar Ibrahim yg jelas dlm pengamalan agama beliau, siapakah yg kita akan percaya?

Ingatlah ayat Allah SWT:

يا ايها الذين أمنوا ان جأءكم فاسق بنبا فتبينوا أن تصيبوا قوما بجهالة فتصبحوا على ما فعلتم نادمين

"Wahai orang-orang yang beriman! Jika seseorang yang fasik datang kepadamu membawa suatu berita, maka telitilah kebenarannya agar kamu tidak mencelakakan suatu kaum karena kebodohan (kecerobohan) yang akhirnya kamu menyesali perbuatanmu itu." (Al Hujurat 6)

Tun Daim mempunyai rekod yg jelas yakni bukan dari mereka yg boleh dipercayai mengikut ayat ini.

Sepatutnya disahkan dan disiasat dahulu maklumat ini sebelum dipercayai dan disebarkan

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

 1. sudah ada group utk menghalang Dsai jadi pm.
  di antaranya outsyedthebox.
  harapan saya bila pihak berwajib agama nak siasat dia yg banyak menghina dan mengutuk ajaran Islam.
  begitu juga blogger tukar tiub.

  ReplyDelete
 2. Sentimen ni sengaja di mainkan dlm kalangan ph sendiri. Ada yg rasa tergugat dgn jumlah mp yg dorang ada. Aku percaya anwar takan gelojoh dan musnahkan karier politik dia malahan karier politik anak dia. Smmgnya ada usaha utk menarik seramai mana mp umno ke dlm ph khususnya pbbm bagi mengimbangi jumlah mp yg mewakili pkr.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.