Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, May 21, 2019

KERETA MUFTI PERLIS DIBAKAR PENGGANAS PERSIS PARTAI KOMUNIS MALAYA


Diberitakan yg ditangkap dan disiasat di atas kejadian membakar kereta Mufti Perlis ada kait mengait dgn sebuah parti politik di Malaysia. Tindakan yg persis tindakan2 Parti Komunis Malaya sepanjang tempoh Darurat dulu.

Bagi Tulang Besi motif pembakaran adalah jelas, yakni untuk menakutkan Mufti Perlis dari terus memberikan pandangan yg kontra kpd pandangan sebuah parti di Malaysia ini. Pembakaran kereta ini diharap dapat menutup mulut Mufti Perlis dari memberi tafsiran Islam yg selari dgn Al Quran dan Sunnah serta tidak dipengaruhi sentimen dan kepentingan politik semata-mata.

Kereta Mufti PERLIS yg dibakar pengganas
Di harap Mufti Perlis terus tabah menghadapi ujian dan cabaran ini kerana bercakap benar itu sememangnya dibenci ramai orang terutama parti2 politik yg memperdagangkan agama dan bangsa utk meraih undi.

Tampaknya puak2 Nasionalis dan Penyalahguna Nama Islam di Malaysia semakin desperado sehingga sanggup menggunakan taktik2 pengganas utk mencapat matlamat mereka yg songsang.

Tafsiran Islam yg dipakai oleh parti2 politik di Malaysia adalah songaang dah berlawanan dgn Sunnah Nabi SAW. Itu sahaja yg diberitahu oleh Dr Maza setiap kali. Itulah yg telah memaksa pihak satu lagi membakar kereta Dr Maza sbg usaha menutup mulut.


Pihak Polis wajib mengali dan mengenal pasti siiapa dalang sebenar pembakaran kereta ini. Saya pasti dalangnya amat tinggi dalam hiraki kepimpinan sebuah parti itu, Polis wajib mencari sehingga ke akar umbi.


TULANG BESI

Harian Metro melaporkan:


Kejadian itu disedari ahli keluarganya ketika mereka melakukan persiapan untuk solat Subuh 6.05 pagi pada hari kejadian itu berlaku.

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Hal kecik je ni. Jangan nak perbesarkan sangat. Bakar kereta sikit pun nak kepoh. Bukan mati pun. Kami boleh buat lagi ganas lagi tau. Malas nak tunjuk je.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.