Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, June 30, 2019

AMANAH TIDAK HARUS MELEPASKAN ANJING YANG TERSEPIT

Semalam ntah apa mimpi Azmin ntah dia datang ke Majlis Rumah Terbuka Amanah di Setapak.

Bukan main baik dan halus lenggang lenggok Azmin Ali di hadapan Abang MAt Sabu semalam.

Seolah2 Azmin ingat Amanah dah lupa apa yg dia buat pada Amanah sebelum PRU2018.

Bagaimana Azmin mengiktiraf PAS dlm kerajaan Selangor dan membelakangkan wakil2 Amanah sbg Ahli Majlis, Ketua Kampung dan JKKK seluruh Selangor.


Dia mengekalkan PAS dalam kerajaan Selangor dan dalam Exco dan membuang dua wakil Amanah dalam DUN Selangor dari menganggotai Jemaah Exco.


Itu satu penghinaan yg amat besar bagi Amanah.

BAgaimana Azmin merampas kerusi Gombak Setia, Lembah Jaya, Paya Jaras, Dusun Tua, Selat Klang, Sijangkang dsbnya. Tujuan dirampas supaya dapat ditawarkan kpd PAS dgn harapan berlaku one-to-one melalui political-pact.

Bagaimana Azmin dan kuncu2 nya istiqamah meminta hubungan dgn Amanah dikerat krn lebih untung bekerjasama dgn PAS, kononnya. Berhujjah dgn kajian2 sonsang dari Merdeka Center dan IDE mrk mahukan PKR putus hubungan dgn Amanah utk menjaga hati PAS.

Hanya Rafizi dan Anwar dan kumpulan mrk yg mempertahankan Amanah dari dibuang dalam tong sampah.

Berjela2 perkara buruk yg dilakukan Azmin Ali dan kuncu2nya dlm sabotaj mereka kpd Amanah sebelum PRU yg lepas.

NAmun, skrg ni bila Azmin Ali tgh tersepit, adakah Amanah akan melupakan track record Azmin Ali dan membantu melepaskan beliau dari kesempitan beliau?

Bagi Amanah, membantu Azmin Ali adalah umpama melepaskan anjing tersepit.

Apabila Azmin dapat melepaskan diri nya kelak, dia akan menggigit Amanah semula. Percayalah.

Rekodnya kpd Amanah hanya rekod buruk dan tidak harus dilupakan oleh Amanah dgn mudah. Tiada rekod baik Azmin Ali kpd Amanah sama sekali. Hanya rekod buruk dan menyedihkan.

Sepatutnya pemimpin2 Amanah harus berasa hairan mengapa Haji Hadi Awang dan PAS bermatian2 mempertahankan Azmin Ali dlm kes video homoseks terbaru ini padahal dahulu PAS menolak Anwar sbg calon PM 2013 hanya kerana video "China Doll" yg hitam putih kabur dan tidak berwarna.

Benarkah makluamt yg Tulang Besi dapat bahawa PAS sudah bersedia menyokong Azmin sbg PM dan PAS akan dibawa masuk ke dalam Kabinet menggantikan beberapa portfolio yg sedang dipegang oleh Amanah?

Harus dipastikan maklumat ni.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Wednesday, June 26, 2019

SENARAI GAJI2 Direktor GLC MALAYSIA. ANDA AKAN TERPEGUN!!!!


NOTA TULANG BESI: Terima kasih saudara Khairul Hakim Muhammad.


Di bawah ini adalah gaji CEO dan Direktor syarikat2 GLC, bermaksud syarikat yg dibiayai kerajaan. Mereka tidak mungkin bangkrap krn kerajaan melindungi mereka sepenuhnya.

Tidak masuk akal kenapa gaji mereka terlampau tinggi sedangkan mereka tidak menanggung apa2 risiko dalam tugas mereka.

Selamat membaca

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX


Sebab gaji kita kecil, kita tak percaya ada orang bergaji RM140,000 sebulan. Jika kalian rajin google atau membaca annual report, majalah dan buku, ada ja semua maklumat tersebut. Ini saya beri contoh gaji top man (director) di Malaysia mengikut Majalah Labur:

Pengarah CIMB Group - RM823,750 sebulan.
Pengarah AmBamk - RM284,583 sebulan.
Pengarah Genting Group - RM14,000,000 sebulan.
Pengarah Genting Malaysia - RM6,717,500 sebulan.
Pengarah Hong Leong Bank - RM676,250 sebulan.
Pengarah IHH Healthcare - RM2,814,212 sebulan.
Pengarah IOI - RM1,929,083 sebulan.
Pengarah KLK - RM873,500 sebulan.
Pengarah Maybank - RM842,634 sebulan.
Pengarah Nestle - RM277,332 sebulan.
Pengarah Press Metal - RM190,000 sebulan.


Ini pula posting saya beberapa hari lepas tentang seorang Dato yang gajinya RM140,000 dan separuh dari gajinya itu beliau beri dalam bentuk kebajikan kepada orang lain,


Semoga bermanfaat kawan-kawan. Rezeki Allah tak terbatas. Yang penting ia halal. Banyak-banyak kemudian berkat, lagi seronok!

Begitulah.

Khairul Hakimin Muhammad,
Kerja yuk!

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Monday, June 24, 2019

Sanggupkah PAS Bertanding Kerusi yg Sedikit Demi Perpaduang Melayu?

Presiden PAS sudah isytihar akan menjalin hubungan dgn UMNO. Segala amanah yg diterima dari Arwah Tok Guru Nik Aziz dan Ustaz Fadzil telah dibakul-sampahkan.

Berita Harian melaporkan:





Jelas generasi PAS sekarang tidak hormat dan memandang rendah warisan dan amanah yg diterima dari TOk Guru Nik Aziz dan Ustaz Fadzil Nor serta ramai kepimpinan2 yg terdahulu.

Soal kedua yg perlu dijawab adalah: Berapa banyak kerusikah yg PAS akan dizinkan bertanding?

Adakah UMNO dan Barisan Nasional akan mengorbankan kerusi2 di kawasan Melayu utk PAS?


PEREBUTAN SENGIT DI KERUSI2 MELAYU


Kerusi yg boleh ditandingi oleh PAS dan UMNO saling bertindan. Yakni di kawasan2 Melayu spt Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perlis. Malangnya, itu cuma 30% dari keseluruhan kerusi di MAlaysia.

Di 70% kerusi lagi adalah kerusi2 campuran yg penduduk bukan Melayu agak tinggi. Berbeza dgn PRU Kecil, pada PRU Umum, penduduk2 Bukan Melayu akan keluar mengundi dgn begitu ramai.

Ertinya, PAS dan UMNO bakal menghadapi kekalahan di hampir 70% kerusi2 Parlimen seluruh Malaysia dan hanya berpotensi menang di 30% kerusi Parlimen sahaja.

Dijangka akan berlaku perebutan sengit ke atas hanya 30% kerusi2 Parlimen seluruh Malaysia. Bilangan kerusi2 tersebut terbatas bilangannya.

Sejarah menunjukkan kerusi2 spt Dungun, Kuala Krai, Pendang dsbnya akan ditandingi oleh kedua2 PAS dan UMNO sejak Merdeka.


Sepertinya PAS akan kena mengalah dalam majoriti kerusi2 tersebut memandangkan PAS parti yg kecil berbanding Barisan Nasional dan UMNO.

Soalnya sekarang sanggupkah PAS melepaskan banyak kerusi2 Melayu demi perpaduan Melayu?

Sebelum ni pun PAS sanggup bertanding kerusi Kota Damansara walaupun sudah ada persetujuan utk diserahkan kpd PKR.



Takut2 disangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengahari.

UMNO akan lihat perangai munafiq pemimpin2 PAS sewaktu pembahagian kerusi nanti.

TULANG BESI





www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Sunday, June 23, 2019

AZMIN ALI SEDANG MENGORBANKAN NAMA BAIK PH UTK KEPENTINGAN DIA


Hari tu lagi Tulang Besi dah nyatakan bahawa Azmin Ali sedang merosakkan nama baik Pakatan Harapan terutama nama baik Amanah yg terpaksa bertanding di kawasan2 Melayu dpt Kedah, Perlis, Kelantan dan Terengganu.

Hari ini keluar gambar di bawah:






Azmin Ali yg sedang disiasat polis berkenaaan tuduhan video homoseks sedang duduk menyambut Hari Raya bersama2 Ketua Polis Negara yg mana sedang menjalankan siasatan ke atas Azmin Ali.

Ertinya, apa pun keputusan siasatan nanti tidak ada harga dan kewibawaan. Pihak Polis berada di bawah penguasaan Kabinet dan Perdana Menteri. Azmin Ali adalah anggota kabinet. Takkan Polis nak keluarkan hasil siasatan yg menyatakan Azmin Ali bersalah.

Dgn kata lain, kita semua dah dapat agak apa keputusan penyiasatan Polis nanti. Tak payah tunggu langsung.

Manakala rakyat Malaysia majoriti akan terus mempercayai video ini terutama orang Melayu. Dan orang Melayu Islam tidak akan memilih parti yg ketua mereka itu seorang yg suka mengadakan hubungan seks dgn kaum sejenis. Maka, mengekalkan Azmin sbg calon pilihanraya dan calon PM akan menyebabkan PH hilang lebih banyak undi Melayu.

Padahalnya, Azmin tidak pernah mengiktiraf Pakatan Harapan. Beliau konsisten menentang idea Pakatan Harapan sejak hari pertama ditubuhkan. Sekarang ini Pakatan Harapan terutama Amanah terpaksa mengorbankan nama baik dan sokongan demi membela Azmin Ali

Ini satu perkara yang amat tidak adil dan harus diberhentikan sbeelum Amanah hilang semua kerusi mereka di Parlimen dan DUN.

TULANG BESI
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

DARI DUNIA WHATSAPP
An open letter to Azmin Ali

By Hasnah Abdul Rahman

-----------------------------------------------------------------

Dear Azmin Ali,

We don't really care who is the one who viraled the offensive videos.

We don't really care if there is a campaign against you within your own party.

We don't really care if you know Haziq from afar, from behind or in front, or top to bottom.

We don't really care if Haziq should be sacked from your party for helping a BN candidate to campaign eons ago.

What we care about is whether the player in the video is you, as it seems you have yet to deny or admit it.

And if you were to claim that it's not you, then show us the proof: That the bald patch on your head right now is not the same as the bald patch on the head of the guy in the video. That you have a mark on your torso at the same spot as the mark on the torso of the guy in the video. That the black patch on your cheekbone is on the same spot as the guy in the video. And if you can have a credible alibi to prove that you were elsewhere other than room 2526 at Sheraton Four Points Sandakan at the night in question when most Muslims are at Terawih, then just perhaps we can believe you. 

Otherwise you are just a lying son of a bitch who is not even man enough to say he is bisexual and has cheated on his wife. This after a number of local and foreign experts have studied and indicated that there was no doctoring of the videos, despite all the advancement in digital technology, CGI and what not. 

You still have dreams to be PM?

Dream on.

Hasnah Abdul Rahman

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Wednesday, June 19, 2019

ALI JUMAAT BUKTI ILMU TASAWUFF ADALAH DUSTA

Ali Jumaat adalah tokoh sufi zaman ini. Beliau dikira sbg antara ulama tasawuff paling besar abad ini.

Namun, sewaktu umat Islam disembelih secara kejam di Medan Nahdhah, beliau menyokong sepenuhnya penyembelihan itu.

Beliau telah menghukumkan Morsi dan kerajaan ikhwan sbg KHAWARIJ. PAdahalnya, Ikhwan Muslimin adalah kerajaan yg sah yang dipilih rakyat.

Ini petanda bahawa ilmu tasawuff apabila diamalkan sepenuhnya akan menjadikan seseorang itu munafiq dan kufur. Laknat Allah SWT ke atas Ali Jumaat Laknatullah.

Seorang yang beriman kepada Allah SWT walaupun secebis tidak akan menyokong pembantaian serta penyembelihan umat Islam seperti yg berlaku di Medan Nahdhah.

Itu tandanya ilmu tasawuff adalah ilmu yg membawa kpd kemunafikan dan kekufuran kerana Imam para Sufi bernama Ali Jumaat ini menyokong penyembelihan umat Islam di Medan Nahdhah secara terbuka.

Ali Jumaat ini seorang munafiq laknatullah. Tidak sepatutnya kita menyembahyangkan jenazah beliau bila dia mampus nanti.

Mungkin golognan tasawuf inilah yg dikatakan oleh Nabi SAW:


سَيَخْرُجُ فِي آخِرِ الزَّمانِ قَومٌ أَحْدَاثُ اْلأَسْنَانِ سُفَهَاءُ اْلأَحْلاَمِ يَقُوْلُوْنَ قَوْلَ خَيْرِ الْبَرِيَّةِ يَقْرَؤُونَ اْلقُرْآنَ لاَ يُجَاوِزُ حَنَاجِرَهُمْ يَمْرُقُوْنَ مِنَ الدِّيْنَ كَمَا يَمْرُقُ السَّهْمُ مِنَ الرَّمِيَّةِ ، فَإذَا لَقِيْتُمُوْهُمْ فَاقْتُلُوْهُمْ ، فَإِنَّ قَتْلَهُمْ أَجْراً لِمَنْ قَتَلَهُمْ عِنْدَ اللهِ يَوْمَ اْلقِيَامَة

“ Akan keluar di akhir zaman, suatu kaum yang masih muda, berucap dengan ucapan sebaik-baik manusia (Hadits Nabi), membaca Al-Quran tetapi tidak melewati kerongkongan mereka, mereka keluar dari agama Islam sebagaimana anak panah meluncur dari busurnya, maka jika kalian berjumpa dengan mereka, perangilah mereka, karena memerangi mereka menuai pahala di sisi Allah kelak di hari kiamat “. (HR. Imam Bukhari 3342)




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

ADA VIDEO SEKS ANWAR DAN NURUL IZZAH?

HARI TU TULANG BESI DENGAR TEMURAMAH LOKMAN ADAM DGN UTUSAN ONLINE. LOKMAN KATA ADA VIDEO SEKS ANWAR DAN NURUL IZZAH.

Kesah video seks Anwar dan Nurul Izzah wujud sejak sebelum pru 1999 lagi. Tapi sampai hari ni tak keluar2.

Waktu itu TUlang Besi berkempen di peringkat bawahan. Sampai ke tahap tukang2 tampal poster BN pun sebut ada video seks Anwar dan Nurul Izzah akan keluar dlm dua tiga hari sebelum pilihanraya 1999.

Selepas 1999 tu pun terus disebut kononnya ada video tapi sampai sekarang takda video satu habuk pun.

Nampaknya cerita ni diteruskan oleh Lokman Nor Adam lagi dalam temuramah terbaru.

Juga Lokman Adam.kata PAS mula menolak Anwar selepas keluar video China Doll. Keyakinan ulama2 PAS terhadap Anwar terhakis teruk bila keluar video China Doll walaupun dlm video itu Lokman mengaku video tersebut kabur dan tidak jelas.

Hakikatnya, PAS membenci Anwar kerana telah dibeli Najib dan UMNO mengikut pengakuan Nik Abduh. Ini yang Lokman Nor Adam tidak sedar.

Lagipun, PAS sendiri ada video Cikgu Pa yg jauh lebih sensasi dari China Doll. Siap dgn suara, gambar warna warni dsbnya. Jauh lebih jelas video seks PAS berbanding video China Doll, dan PAS terus menerus menyokong Mustafa Ali.

Malahan cara Haji Hadi mempertahankan Azmin Ali persis cara beliau mempertahankan Mustafa Ali.

Dan blogger Papagomo yg bawak keluar video China Doll tu pun dah kalah saman 1 juta.

Temuramah Lokman itu boleh dilihat di:



TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Monday, June 17, 2019

MENGAPA PAS DAN UMNO BERSUNGGUH2 MENYOKONG AZMIN ALI?

Di dalam Muktamar PAS baru2 ini, Haji Hadi Awang dilaporkan berkata:


Timbalan Presiden UMNO pula reaksi pertama beliau adalah:




Begitu kuat sokongan UMNO sehingga Lokman Nor Adam menjerit marah kepada kepimpinan dia.

Soalnya sekarang, mengapa kedua2 parti pembangkang ini menyokong Azmin Ali sehingga begitu kuat sekali?


Kalaulah video seks ini berlaku kepada Anwar Ibrahim atau Saifuddin Nasution atau Lim GUan Eng sudah tentu selama seminggu PAS dan UMNO memainkan isu ini berulang ulang kali.

Sudah tentu UMNO dan PAS akan menyuruh diadakan siasatan mendalam dan rapi serta dipanggil badan penyiasat asing.

Tapi semua tidak berlaku. Presiden PAS lantas menuduh kuasa asing melakukan video. Mat HAsan mengarahkan semua ahli2 UMNO menutup mulut jgn sebarkan kes ini kepada umum.


Apa yg berlaku ini amat menghairankan dan pelik. Begitu cinta dan sayangnya PAS dan UMNO kepada Azmin Ali.

Apakah yang kita rakyat Malaysia tidak tahu? Apa sebenarnya yang telah berlaku di belakang tabir yang rakyat Malaysia tidak tahu?

TULANG BESI


Lihat juga: 'Video seks kelihatan tidak diubah' - Laporan berita Australia petik pakar


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini

Video lucah: Ahli UMNO diseru tidak ambil kesempatan - Mohamad Hasan
Astro Awani | Diterbitkan pada Jun 12, 2019 18:03 MYT

Video lucah: Ahli UMNO diseru tidak ambil kesempatan - Mohamad Hasan


Mohamad Hasan berkata, UMNO akan memfokuskan masa dan tenaganya untuk terus menyantuni masyarakat dan membawa kepimpinan kepada orang Melayu. - Gambar fail
KUALA LUMPUR: Seluruh kepimpinan, ahli serta pendukung parti UMNO diseru agar tidak terlibat atau atau mengambil kesempatan serta melakukan perkara yang hanya memburukkan keadaan susulan tersebarnya video skandal seks yang mirip seorang pemimpin kerajaan.

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan menegaskan, parti itu tidak akan terlibat dengan perkara yang mengaibkan mana-mana pihak dan tidak akan menjadi parti atau gerakan sosial yang menerima perkara sedemikian.

"Marilah kita doakan agar sebarang kekhilafan yang dilakukan oleh mana-mana pihak akan berakhir dengan cara yang terbaik untuk semua," katanya dalam satu kenyataan yang dimuat naik di Facebook pada Rabu.

BACA: "Sayalah lelaki dalam video itu..."

Menurut Mohamad, UMNO akan fokus masa dan tenaganya untuk terus menyantuni masyarakat dan membawa kepimpinan kepada orang Melayu.

"Kegagalan kita untuk berbakti dan menjalankan amanah rakyat adalah jauh lebih mengaibkan dari sebarang skandal yang sarat dengan ketidakpastian," katanya lagi.

BACA: 'Saya tidak tahu menahu tentang video 'intim' tukar mirip Menteri - Tun M

Sejak Selasa, satu video lucah yang didakwa mirip seorang menteri Kabinet tular di media sosial.

Sementara pada awal pagi Rabu pula, seorang lelaki bernama Haziq Abdullah Abdul Aziz mengakui beliau merupakan individu dalam video tersebut.

Susulan itu, Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dalam kenyataannya menafikan tuduhan yang mengaitkan beliau dalam video lucah itu.

Mohamed Azmin dalam menyifatkan tuduhan yang dibuat terhadapnya merupakan komplot jahat untuk mencemarkan reputasi dan keperibadian beliau.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX


Video lucah: Hadi bimbang ada campur tangan asing
Haspaizi Zain | Diterbitkan 15 Jun 2019, 4:46 petang | Dikemaskini 15 Jun 2019, 4:46 petang


A+ A-
PAS menggesa pihak berkuasa menjalankan siasatan terperinci berhubung klip video lucah yang dikaitkan dengan individu mirip seorang menteri kabinet baru-baru ini.

Presidennya, Abdul Hadi Awang berkata, ini kerana beliau bimbang wujud campur tangan asing dengan penyebaran video lucah berkenaan.

Abdul Hadi berkata, perkara itu bukanlah sesuatu yang mustahil kerana politik kotor dan jahat biasa digunakan anasir asing dalam mencampuri pentadbiran negara.

"Apa yang membimbangkan saya terdapat unsur-unsur asing, campur tangan dalam negara kita dan ini mesti dibendung.

"Kerajaan mesti menyiasat sehingga ke akar umbi termasuk kepada pihak yang cuba menarik campur tangan asing ke dalam negara kita," katanya pada sidang media selepas merasmikan Muktamar Tahunan Dewan Muslimat PAS, di Kuantan hari ini.

Hadir sama Ketua Dewan Muslimat PAS, Nuridah Mohd Salleh.

Rabu lalu tular video lucah membabitkan dua lelaki yang mana salah seorang pelakunya mirip menteri hal ehwal ekonomi, Azmin Ali.

Ia disusuli pengakuan bersumpah Haziq Abdullah Abdul Aziz yang mendakwa terlibat dalam aksi ranjang bersama menteri berkenaan.

Haziq Abdullah yang membuat pengakuan itu mendakwa video tersebut dirakam pada 11 Mei lalu di sebuah bilik hotel di Sandakan ketika kempen Pilihan Raya Kecil (PRK).

Haziq adalah Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Santubong yang juga Setiausaha Sulit Kanan kepada Timbalan Menteri Industri Utama, Shamsul Iskandar Md Akin.


Bagaimanapun, Mohamed Azmin tampil menafikan dirinya terbabit dalam video ia dan menyifatkan ia merupakan fitnah untuk memusnahkan karier politik beliau.

Malam tadi pihak berkuasa menahan Haziq di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (Klia) dan membuka empat kertas siasatan termasuk tuduhan melakukan seks luar tabii dan mengedarkan bahan lucah.

Dalam pada itu Abdul Hadi berkata, campur tangan asing adalah perkara serius dan perlu ditangani secara berkesan jika berlaku.

"Jangan ada campur tangan asing dalam negara kita, tidak mustahil (berlaku) kerana fahaman asing yang mengajar politik kotor," tambahnya.

Bagaimanapun Abdul Hadi berkata, beliau tidak mahu "menghukum" pihak yang dikaitkan dengan penularan video berkenaan dan menyerahkan kepada pihak berkuasa menjalankan siasatan.



Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Thursday, June 13, 2019

Azmin Ali Wajar Ambil Cuti Sementara Siasatan Sedang Berjalan

Semalam seperti langit sedang runtuh di politik Malaysia.

Terdedah video seks dan beberapa dokumen yang dikaitkan dgn Menteri Ekonomi, YAB Azmin Ali.

Sekaligus terdapat video pengakuan seorang bernama Haziq yang mengaku mengadakan hubungan seks sumbang dengan YAB Azmin Ali.

Kita tidak tau samada tuduhan ini benar ataupun video itu asli dan tidak disalahubah oleh penuduh.

Namun, adalah lebih baik bagi YAB Menteri utk mengambil cuti dari jawatan Menteri dan membiarkan pihak2 berwajib menjalankan siasatan tanpa gangguan dari pihak eksekutif.

DEMOKRASI ADALAH PERSEPSI. DEMOKRASI BUKAN KEBENARAN

Demokrasi adalah persepsi. Sesiapa yg jahat akan dilihat baik kalau persepsi kpd beliau adalah baik. Begitu juga sebaliknya. Benar atau tidak adalah isu yg tidak releven dalam politik demokrasi.

Oleh kerana video dan dokumen telah tersebar luas, maka persepsi kpd PH skrg amat buruk. Lebih2 lagi video tersebut kelihatan jelas dan real. Akan makan masa yg lama utk Azmin Ali utk membersihkan nama beliau dalam hal ini, pada hemat Tulang Besi.

Ini juga penting bagi melihatkan sikap toleransi dan tiada salah guna kuasa sementara nama YAB Menteri hendak dibersihkan. Ini kerana badan2 yg bertugas menyiasat kes ini mesti dilihat bebas dari pengaruh kuasa eksekutif sepanjang penyiasatan berlaku. Kalau tidak segala usaha penyiasatan adalah sia sia sahaja kerana dilihat seperti dipengaruhi badan eksekutif.

NAMA PAKATAN HARAPAN MESTI DIJAGA

Harus ada penyiasatan rapi dilakukan supaya imej Pakatan Harapan tidak cacat.

Individu tidak penting tapi yg lebih penting adalah Pakatan Harapan.

Jangalah sampai hendak melindungi individu maka imej Pakatan Harapan dimangsakan.

Harus diingat bahawa Azmin Ali tidak pernah percaya dgn Pakatan Harapan. Maka, tidak boleh imej Pakatan Harapan dimangsakan dan dihancurkan demi melindungi beliau.

Tuduhan kpd beliau adalah amat berat dan kepada masyarakat Melayu/Islam ia adalah satu tuduhan yg tidak boleh dikompromi.

Pakatan Harapan akan hilang sokongan kaum Melayu yg pada asalnya pun sudah pun rendah tahapnya. Di tahap sokongan Melayu sekarang pun Pakatan Harapan sukar utk menang semula apatah lagi kalau Pakatan Harapan hilang sokongan Melayu yg sedia ada sekarang ini.

Tolonglah fikirkan nasib Pakatan Harapan dan lupakan kepentingan individu. Lebih lebih lagi individu tersebut tidak pernah mengiktiraf Pakatan Harapan dan tidak pernah mengaku Pakatan Harapan sebagai badan yg beliau pandang.

TULANG BESI



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Saturday, June 8, 2019

AMANAT TOK GURU NIK AZIZ: Kalau hendak Kerajaan Perpaduan, Sila Keluar PAS




Semalam Tulang Besi beraya di rumah seorang orang lama dan veteran PAS.

Dia menyaksikan sendiri Tok Guru Nik Aziz pernah memanggil Haji Hadi, Mustafa Ali dgn Nasa Mat Isa bertemu dalam satu mesyuarat khas yg tidak rasmi.

Tok Guru telah bersyarah kepada mereka selama hampir satu jam

Akhir sekali Tok Guru bagi pilihan kepada mereka bertiga:

Kalau Mahu Teruskan Agenda Perpaduang Dgn UMNO, Maka Sila Keluar Dari PAS

Masing2 keluar bilik dgn muka merah lepas kena marah dengan Tok GUru Nik Aziz.

Jelas Tok Guru Nik Aziz membenci sikap khianat ketiga2 mereka ini yg tergila gila mahu bersenggama dengan UMNO dan khianat kepada rakan2 dalam Pakatan Rakyat.

Peristiwa ini menjelaskan kita berkenaan sikap Haji Hadi dan Mustafa Ali yakni:

1) Haji Hadi dan Mustafa Ali adalah tidak boleh dipercayai cakap mereka. Sikap berbohong, menipu, khianat dan lidah bercabang tebal dalam sikap dan karakter mereka

2) Dari awal lagi mereka tidak wala' dan taat kepada TOk Guru Nik Aziz kerana selepas di maki seperti ini pun mereka meneruskan agenda perpaduan dgn UMNO

3) Dari awal lagi mereka ini gian dan kemaruk utk berpadu dgn UMNO. Mulut mereka kuat berbohong kononnya mereka komited dgn pembangkang tapi hati mreka telah lama kekal dgn UMNO.

Dan sebab itu juga ustaz2 PAS satu Malaysia lancar kempen fitnah Tulang Besi sbb tak mau ahli2 PAS tau pasal maklumat2 spt ini

Kesah Tulang Besi dapat ini juga konsisten dgn laporan MSTAR
di bawah ini:



TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniKerajaan perpaduan: Nik Aziz mahu Timbalan Presiden keluar PAS
Rabu, 17 Jun 2009 12:00 AM
KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini meminta Nasharuddin Mat Isa melepaskan jawatannya sebagai Timbalan Presiden parti dan sebagai Anggota Parlimen Bachok jika berhasrat meneruskan agenda kerajaan perpaduan.
"Isu kerajaan perpaduan bukannya datang daripada PAS, ia adalah lontaran (idea) peribadi. Perkara itu tidak pernah dibincangkan dalam kertas sebagai agenda PAS mahupun dalam kertas pakatan pembangkang.

"Kalau benar Nasharuddin nak setuju (dengan kerajaan perpaduan) lebih baik dia masuk Umno, letak jawatan timbalan (presiden PAS) dan di Bachok. Apa buat sampah, menyusahkan," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat exco kerajaan negeri di sini hari ini.

Katanya cadangan mengenai kerajaan perpaduan antara pakatan pembangkang dan Barisan Nasional (BN) adalah satu perkara yang dilontarkan oleh "boneka Umno" untuk menimbulkan kecelaruan dalam PAS serta pakatan pembangkang.


powered by Rubicon Project
Nik Abdul Aziz mengulas kenyataan Datuk Seri Najib Tun Razak semalam yang yakin terhadap keikhlasan PAS berhubung cadangan kerajaan perpaduan seperti mana yang dicetuskan oleh Presiden parti itu, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, baru-baru ini.

Perdana Menteri berkata beliau mengamalkan sikap terbuka dan sedia mendengar serta menimbang apa jua cadangan yang akan dikemukakan oleh PAS.

Sebagai reaksi, Nasharuddin berkata PAS berpendirian terbuka untuk perbincangan tentang perpaduan dan bukannya kerajaan perpaduan kerana parti itu melihat ada peluang untuk memberikan cadangan-cadangan baik kepada kerajaan bagi membantu menyelesaikan kemelut politik, ekonomi dan sebagainya.

Nik Abdul Aziz berkata beliau kesal dengan pendirian Nasharuddin kerana PAS di Kelantan telah menerimanya sebagai calon untuk bertanding di Bachok pada pilihan raya umum 2008.

Katanya PAS dan pakatan pembangkang kini telah masuk perangkap Umno berhubung isu kerajaan perpaduan sehingga menimbulkan pecah-belah dalam kalangan mereka.

"Orang Umno sekarang ini sedang berpesta kerana PAS sedang berpecah dan pakatan pembangkang sedang berpecah," katanya.

Beliau juga berkata jika agenda kerajaan perpaduan itu benar-benar ingin dijadikan satu realiti, BN seharusnya melantik pemimpin daripada pakatan pembangkang untuk jawatan menteri.

"Kalau semua setuju...PAS jadi menteri, DAP jadi menteri dan Keadilan jadi menteri," katanya.

Nik Abdul Aziz juga berkata beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar Utusan Malaysia berhubung satu laporan pada 15 Jun lepas yang memetik beliau sebagai berkata bahawa "nasihatnya mesti didengar".

"Saya nafi sekeras-kerasnya penggunaan "mesti". Semuanya itu selain daripada pembohongan adalah hasutan untuk menghina saya, supaya masyarakat dan mufti benci kepada saya.

"Saya sangat dukacita dan malu sampai dikerah mufti untuk membincangkan kenyataan saya," katanya.

Nik Aziz berkata beliau telah melantik peguam untuk mengambil tindakan itu. BERNAMA


Baca lebih lanjut di https://www.mstar.com.my/lokal/semasa/2009/06/17/kerajaan-perpaduan-nik-aziz-mahu-timbalan-presiden-keluar-pas/#geq2Q6D54XlU0l1Y.99
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Friday, June 7, 2019

SPRM BUAT KERJA SABOTAJ KERAJAAN PH?


Sudah tampak jelas SPRM sedang berbuat kerja2 sabotaj kepada Kerajaan PH.

Apa yg dilakukan oleh SPRM skrg adalah membuat tangkapan kpd pegawai2 kerajaan peringkat bawahan secara borong.

Tujuannya utk menyemai perasaan tidak puas hati kpd pegawai2 kerajaan peringkat akar umbi di seluruh Malaysia.

Majoriti pegawai2 peringkat bawah mengambil rasuah hanyalah utk mencukupkan perbelanjaan mereka sahaja dan bukan bertujuan utk bermewah mewah atau berbuat perkara2 maksiat.

Pada waktu yg sama, mereka melindungi pemimpin2 politik dari PAS, UMNO, PBB, pegawai2 kerajaan peringkat atasan dan ramai lagi.

Sehingga hari ini kita tak dengar sebarang penyiasatan terhadap PBB dan pemimpin2 Sarawak sedangkan sudah ada video jelas. Tiada pendakwaan dan tiada 

Atas sebab itulah berlaku perrubahan dlm kepimpinan SPRM sikap tidak professional dan bermain politik. Perlu diletakkan Pengerusi yg professional dan komited utk memerangi rasuah.

SPRM tidak sepatutnya menjadi alat kepada mana2 parti politik dan

Rakyat Malaysia wajib mengutuk SPRM krn melindungi pemakan rasuah yg besar besar dan hanya menangkap pwgawai2 yg kecil.

TULANG BESI

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

NOTA: 



Telah dibuat laporan berkaitan dgn Tan Sri Khalid Ibrahim dan hutang 30juta Bank Islam beliau yg tiba2 langsai.


Hasilnya laporan Tulang Besi ini ditolak mentah2 sedangkan SPRM tiada sebab utk menolak.

In bererti SPRM telah berjjaya dikawal oleh Nasa dan akhirnya bertindak melindungi kes2 korupsi PAS.

Laporan Tulang Besi diketepikan dgn sbegitu mudah sedangkan ada bukti yg jelas yg merujuk kpd laporan2 akhbar yg mejustifikasi penyiasatan.

Rakyat Selangor berhak tahu bagaimana Khalid bayar hutang RM30 juta Bank Islam dia.

Rasanya jgn haraplah PAS akan didakwa dlm kes 90 juta ni




TULANG BESI

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX


PATUTLAH LAPORAN PADA SPRM OLEH TULANG BESI TERHADAP TAN SRI KHALID IBRAHIM DITOLAK MENTAH2 OLEH SPRM.

BEGITU JUGA LAPORAN EXCO KELANTAN LULUSKAN PROJEK PADA SYARIKAT TAK WUJUD.

DAN BANYAK LAGI LAPORAN2 TERHADAP PAS DAN ULAMA2 PAS PUN HILANG DITELAH ANGIN

JEGHAUNG NI ADA LAGI DLM SPRM.

TOLONGLAH BUAT SESUATU KALAU NAK TENGOK MALAYSIA BERSIH DARI RASUAH





www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.