Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, June 19, 2019

ALI JUMAAT BUKTI ILMU TASAWUFF ADALAH DUSTA

Ali Jumaat adalah tokoh sufi zaman ini. Beliau dikira sbg antara ulama tasawuff paling besar abad ini.

Namun, sewaktu umat Islam disembelih secara kejam di Medan Nahdhah, beliau menyokong sepenuhnya penyembelihan itu.

Beliau telah menghukumkan Morsi dan kerajaan ikhwan sbg KHAWARIJ. PAdahalnya, Ikhwan Muslimin adalah kerajaan yg sah yang dipilih rakyat.

Ini petanda bahawa ilmu tasawuff apabila diamalkan sepenuhnya akan menjadikan seseorang itu munafiq dan kufur. Laknat Allah SWT ke atas Ali Jumaat Laknatullah.

Seorang yang beriman kepada Allah SWT walaupun secebis tidak akan menyokong pembantaian serta penyembelihan umat Islam seperti yg berlaku di Medan Nahdhah.

Itu tandanya ilmu tasawuff adalah ilmu yg membawa kpd kemunafikan dan kekufuran kerana Imam para Sufi bernama Ali Jumaat ini menyokong penyembelihan umat Islam di Medan Nahdhah secara terbuka.

Ali Jumaat ini seorang munafiq laknatullah. Tidak sepatutnya kita menyembahyangkan jenazah beliau bila dia mampus nanti.

Mungkin golognan tasawuf inilah yg dikatakan oleh Nabi SAW:


سَيَخْرُجُ فِي آخِرِ الزَّمانِ قَومٌ أَحْدَاثُ اْلأَسْنَانِ سُفَهَاءُ اْلأَحْلاَمِ يَقُوْلُوْنَ قَوْلَ خَيْرِ الْبَرِيَّةِ يَقْرَؤُونَ اْلقُرْآنَ لاَ يُجَاوِزُ حَنَاجِرَهُمْ يَمْرُقُوْنَ مِنَ الدِّيْنَ كَمَا يَمْرُقُ السَّهْمُ مِنَ الرَّمِيَّةِ ، فَإذَا لَقِيْتُمُوْهُمْ فَاقْتُلُوْهُمْ ، فَإِنَّ قَتْلَهُمْ أَجْراً لِمَنْ قَتَلَهُمْ عِنْدَ اللهِ يَوْمَ اْلقِيَامَة

“ Akan keluar di akhir zaman, suatu kaum yang masih muda, berucap dengan ucapan sebaik-baik manusia (Hadits Nabi), membaca Al-Quran tetapi tidak melewati kerongkongan mereka, mereka keluar dari agama Islam sebagaimana anak panah meluncur dari busurnya, maka jika kalian berjumpa dengan mereka, perangilah mereka, karena memerangi mereka menuai pahala di sisi Allah kelak di hari kiamat “. (HR. Imam Bukhari 3342)
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. nk perang secara terbuka x mampulah...
    yg bole buat tembak jer...

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.