Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, July 19, 2019

KENYATAAN IGP TU SEDIKIT PUN TIDAK MENGEJUTKAN

Tulang Besi dah duga pihak Polis Diraja Malaysia akan membersihkan Azmin Ali dari semua tuduhan.

Atas sebab itulah Azmin Ali tidak mengambil cuti sepanjang penyiasatan.

SUdah dijangka pihak Polis terpaksa menyebelahi Azmin Ali kerana Azmin adalah kerajaan. Dan yg membayar gaji Polis dan MCMC adalah kerajaan.

Di negara2 lain, Menteri2 yg disiasat akan mengambil cuti sepanjang penyiasatan utk memastikan penyiasatan tidak dipengaruhi oleh pihak yg memegang jawatan.

Tapi ini tidak berlaku di Malaysia dan lebih2 lagi dlm kerajaan Pakatan Harapan.

Sepatutnya Pakatan Harapan harus lebih baik dari UMNO dan Barisan Nasional.

Apa pun tidak terkejut keputusan dari IGP. Sedari awal lagi sudah nampak tiada kebebasan dan "independence" dalam penyiasatan kes ini.

PENGHINAAN KPD RAKYAT MALAYSIA

Rakyat cuma hendak tau video itu tulin atau tidak. Majoriti rakyat Malaysia sudah pun membuat keputusan siapa yg menjadi pelakon dlm video tersebut.

Maka ketulinan video telah pun diakui oleh IGP sendiri.


Tiada lagi keraguan berkenaan kesahihan video ini.

Mengatakan pihak kerajaan tidak dpt memastikan identiti pelakon video itu ertinya merendah2kan taraf pemikiran rakyat Malaysia keseluruhannya.

NAMA BAIK PAKATAN HARAPAN HANCUR

Perkara seperti ini hanya berlaku pada Kerajaan BArisan Nasional bukan Pakatan HArapan.

Tapi ia berlaku demi mempertahankan seorang yg tidak pernah mengiktiraf Pakatan Harapan pun selama ini.

Bila sudah susah begini nama baik Pakatan Harapan hendak dikotorkan demi seroang seperti ini.

Ini perkara yg sangat buruk sama sekali.


Sekian


TULANG BESI














www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

3 comments:

  1. Tulang besi ni dari dulu lagi dia jer yg betul...pndpt dia jer kena terima....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemukakan hujah anda utk patahkan hujah TB. Jika mampu. Jgn dok merungut sj.

      Delete
  2. Siapa yg merosakkan integriti dan transparency kerajaan PH? Mrk yg ingin meneruskan cara BN mengendalikan kerajaan! Penyokong PH tak mahu cara demikian. Kita REJECT 100%. AMARAN: Kerajaan PH akan tumbang jk ada sosok2 yg mahu bulldoze cara membuli yg lapuk spt diamalkan umno/BN.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.