Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, July 1, 2019

ULAMA2 PAS TAKUT DGN TULANG BESI. BUKAN STKT WANJI

Sepanjang sejarah PAS, selain dari Arwah Ustaz Nik Aziz dan Ustaz Fadzil Nor, siapakah ulama PAS yang mampu memain peranan di peringkat nasional dalam memberi solusi atau tunjuk ajar bagaimana hendak menyelesaikan masaalah negara?

Malahan, waktu PAS hendak melaksana hudud di Terengganu satu masa dulu pun, ulama2 PAS teruk dibelasah oleh Sisters in Islam. Bekas Ketua Dewan Ulama yg dulu pun terkial-kial dikerjakan oleh beberapa orang wanita dari Kuala Lumpur. Hukum hudud yg selama ni mereka perjuangkan pun tak mampu dipertahankan.

Oleh sebab itu, ulama2 PAS cuma handal bila bercakap sorang2 depan ahli2 dan akar umbi PAS sahaja.

Kalau nak harap ulama2 PAS bagi solusi utk masalah kemisikinan, masaalah kejatuhan matawang dsbnya, jauh panggang dari api. Majoriti diorang cuma mahu sampul sahaja.

Pada satu masa dahulu mereka telah melancarkan kempen memfitnah dan menista Tulang Besi tapi hanya kepada ahli2 usrah PAS sahaja.

Mereka tak berani nak berdepan dgn Tulang Besi secara anak jantan.

Habis segala cerita fitnah dan dusta mereka lemparkan kepada Tulang Besi.

Akar2 umbi PAS pula mcm lembu kena cucuk hidung percaya bulat2 cakap ulama mereka.

Di akhir sessi memfitnah itu, dikeluarkan fatwa haram hukumnya ahli2 PAS masuk website Malaysiawaves atau pergi ke FB TUlang Besi.

Oleh kerana minda ulama2 PAS itu kecik maka tarbiyyah mereka kpd ahli2 dan akar umbi adalah ke arah mengecilkan minda mereka juga tapi menggunakan agama semata-mata.

Bayangkan kempen ini dilakukan di seluruh Malaysia hanya kerana takut kpd Tulang Besi seorang. Di fitnah Tulang Besi dlm segala usrah dan tamrin.

Di Padang Mahsyar nanti berlonggok2 pahala Tulang Besi dapat agaknya. Beratur ulama2 ni nak bagi Tulang Besi pahala mereka atau ambil dosa Tulang Besi.

الحمدالله رب في السماء

Benda yg sama juga berlaku kepada ramai lagi cybertrooper2 lain.

Jadi, jgn haraplah muka2 ulama PAS yg ada skrg ni berani nak berdebat.

Ustaz Zawawi tu kalau berdebat dgn budak tadika pun inshaalah dia akan kalah tergolek.

Lagipun Nik Abduh dah mengaku bahawa ulama2 PAS makan duit UMNO duit rasuah.

Ertinya ulama2 PAS dah tak kira halal haram dah.




Sekian

TULANG BESI


XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

DARI NETIZEN

APAKAH SUMBANGAN PAS KEPADA KEMAJUAN UMMAH & EKONOMI NEGARA ⁉

1.👉 Menyokong penyamun & perompak utk terus memerintah negara.
2. 👉Meniupkan api kebencian terhadap bangsa & agama lain.
3.👉Mentedarah dedak jote2 dari puak penyamun sebagai rasuah politik.
4.👉Mengadakan himpunan & demo.
5.👉Menggunakan surau & masjid utk menabur fitnah & pembohongan.
6.👉Mengeluarkan fatwa2 songsang demi mempertahankan puak penyamun.
7.👉Memecahbelahkan ummah & menimbulkan suasana tidak harmoni antara masyarakat berbilang kaum.
8.👉Melacur agama demi kepentingan peribadi & parti.
9. SEMUA DI ATAS☝☝☝

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Jumaat lps masa nak masuk masjid maka kedengaran 'tarbiyyah' yg sedang disampaikan oleh seorg 'ustaz' pas. Bayangkan kita ingin suasana khusyu utk dirikan solat sunat tahiyyatul masjid dan lps tu nak berzikir dan selawatlah sikit. Malangnya diganggu oleh sang ustaz yg sdg syok melempar fitnah dan propaganda parti pas. Peluang beginilah yg diidamkan oleh ustasz2 pas krn mrk dapat audien yg terdiri drp org ramai drp pelbagai pegangan(biasanya penyokong dan ahli pas sj). Inilah peluang keemasan utk paksa audien dengar propaganda dan fitnah mrk tanpa dapat mencabar/menjawab kata2 mrk. Satu lg masa yg amat digemar oleh ustaz pas ialah semasa menyampaikan khutbah jumaat. Bolehlah belasah siapa sj yg dimusuhi, dan pihak yg diserang tak ada peluang nak jawab(jgn kata 'diam' sekalipun bila khatib sdg baca khutbah). Beginilah betapa pengecutnya ustaz2 pas. Berani cuma bila org lain tak ada peluang menjawab tuduhan mrk. Benar kata TB, klu betul2 berani dan berada dipihak yg benar marilah berdebat secara berdepan. Jgn main tembak curi saja. Tentang pendirian pas yg munafik, itu cerita lain pula.... Wallahuaklam

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.