Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, September 30, 2019

Dah Kalah Buat Cara Kalah. Hentikan Kempen #BMF yg Sia Sia

*Dah Kalah Buat Cara Kalah. Hentikan Kempen #BMF yg Sia Sia*

Ramai tidak sedar, kempen #BMF (Buy Muslim First) adalah kempen yg bermula dgn kempen "Boikot Cina".

Kempen "Boikot Cina" adalah kerana perasaaan terkilan yg amat sangat pihak2 berkaitan dgn PAS kerana kekalahan pilihanraya 2018.

Kempen bersifat begini bukan hasil tangan UMNO. UMNO sememangnya bersedih di atas kekalahan tapi mereka tidak terkilan. Mereka sudah pun merasa selama 60 tahun. Mereka tidak terkilan.

Tapi, PAS pula sudah pun merasa hampir pasti masuk kerajaan Pusat. Begitu konfiden sehingga Presiden PAS melepaskan kerusi DUN yg beliau tandingi sejak 1982. Mrk sudah begitu yakin mrk akan masuk kerajaan Pusat.

Tapi, segala-gala nya hancur lebur bila PH memenangi PRU 2018.

Akibatnya PAS bukan sahaja bersedih tetapi amat amat terkilan dan kempunan.

Atas sebab itulah sehingga sekarang Haji Hadi Hadi tak berhenti2 meracau.

Akibat dari kempunan. Akibat dari terkilan maka Haji Hadi dan PAS semakin lama semakin meracau semakin hilang kewarasan.


Kempen Boikot CIna dan #BMF ni adalah bersumber dari perasaan kempunan pimpinan2 PAS. Tiada bukti ianya diarahkan pimpinan2 PAS tapi pendorong adalah perasaan kempunan pimpinan2 tertinggi.


Hentikanlah kempen #BMF ni. Dah kalah buatlah cara kalah.

Jadilah pembangkang yg berhemah dan bermaruah

Tak elok nak hukum pengundi2 Cina semata2 mereka tidak mahu menyokong kamu.

Mereka pernah mengundi PAS tapi Presiden PAS mengkhianati mereka. Bukan salah mereka tapi salah Presiden PAS.

⧭⦽TULANG BESI





www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Hadi malu besar sebab Parti dia yang kononnya parti suci yang dah berjuang 60 tahun kalah teruk sedangkan parti Mat Sabu yang belum pun meraikan besday 1 tahun dah berjaya menjadi kerajaan. Sapa tak malu kalau macam tu! Cakap besar pastu berlagak macam king maker last2 jadi badut je. Tu yang buat semua geng2 lebai otak sempit geram dan benci sangat kat non muslim. mereka sedar bahawa kekalahan PAS dan kegagalan PAS untuk masuk jadi kerajaan bersama2 BN adalah kerana non muslim tak mengundi mereka. Tu yang dendam sangat tu dan aku sendiri pernah jumpa dengan geng2 makhluk suci ni yang kononnya umat islam tetapi berperangai rasis serta benci tak tentu pasal dengan orang cina yang mereka bukan kenal pun.

    lebai2 PAS ni dah menyeleweng dan mereka pun dah menyesatkan ramai walaun2 dan walauntit yang dok taat semberono kat depa atas sebab kejahilan. Biar lah lebai2 serta walaun2 mereka tu dok meroyan. Insyaallah, usaha mereka tak kemana kerana Allah SWT tu maha adil dan DIA tak akn membenarkan pelampau2 rasis ni berkuasa di Malaysia, selagi ada umat Islam yang mengamalkan Amal maaruf, Nahi mungkar! PAS ni dipimpin oleh orang2 yang low IQ dan bernafsu haloba. Usaha mereka akan tetap ditentang oleh Umat islam yang mengamalkan kesederhanaan dalam beramal dan berdakwah. Puak2 pelampau ni tiada tempat dalam politik Malaysia lagi. Insyaallah!

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
  2. Tak baik kata macam tu kat lebai hadi, Beliau seorang yang zuhud(menolak kesenangan dunia) dan sentiasa qanaah(mencukupi). Inilah orangnya yang perlu kita contohi, tiada memakai kenderaan mewah macam lain pemimpin tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.