
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Mengapa Pas tak pernah mendesak pembunuh Wan Ahmad Faris diheret segera setelah Mahkamah Koroner pada tahun 2016 mengesahkan beliau mati dibunuh oleh pembunuhnya yang masih bebas?
1. Mangsa adalah anak tunggal kepada sebuah keluarga di Kelantan, sebuah negeri yg didakwa negeri Islam dan belajar di sebuah Maahad Tahfiz "kelas A" di bawah kawalan YIK/Kerajaan Kelantan.
2. Kerajaan Kelantan dan YIK dengan mudahnya menerima laporan bedahsiasat yg mengatakan pelajar tersebut mati bunuh diri sehingga keluarga mangsa terpaksa memohon inkues di Mahkamah Koroner, berbeza dgn Kes Adib di mana Kerajaan yg mengarahkan inkues tersebut.
3. Kerajaan PH bukan sahaja mengambil berat tentang kematian Adib, bahkan telah banyak membantu keluarga Adib, berbeza dgn kes kematian Wan Ahmad Faris yg tidak pernah mendapat perhatian kerajaan, apalagi membantu dan bersimpati dengan keluarga Wan Ahmad Faris.
4. Pengetua dan guru guru yang bertugas di Maahad Tahfiz tersebut tidak pernah dimarah atau dipanggil utk dikenakan apa apa tindakan sedangkan mangsa dibunuh semasa berada di asrama maahad tersebut, yakni dibawah jagaan sekolah dan asrama sekolah.
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Kes adib ada kepentingan politik
ReplyDeleteKes faris TIADA kepentingan politik
Awat kea ini dihighlight hanya setelah seluar Tommy Thomas sudah terlondeh... memang sedih dapat tahu kisah ini.. Harap PH siasat agar pembunuh Wan Ahmad Fariz dan rakan2 tak terlepas.
ReplyDeleteMungkin kes ini lebih terbela jika tommy dah jadi AG masa itu....
DeleteMungkin kes ini lebih terbela jika tommy dah jadi AG masa itu....
Delete