Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, September 18, 2019

TUDUHAN TUAN IBRAHIM MENAMPAKKAN KEJAHILAN YG BERAT


*TUAN IBRAHIM TAK FAHAM AGAMA KRISTIAN TAPI NAK TUDUH ORANG*

Timbalan Presiden PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man, dilaporkan berkata:




Hakikatnya, Kingdom of God ini adalah sama dgn ajaran Islam. Bukan ianya merujuk.kpd Negara kristian.

Dalam artikel terbaru, Tuan Ibrahim menuduh Steven Sim berkempen utk sebuah kerajaan Krsitian.

Ini kerana dlm satu forum, Steven Sim telah menggunakan perkataan2 "Kingdom of God" serta "Jesus Manifesto"

Malang sungguh Tuan Ibrahim tidak tahu langsung agama Kristian.

Dalam.agama Islam pun Tuan Ibrahim bikanlah seorang ulama memandangkan beliau tidak fasih berbahasa Arab.

Untuk pengetahuan Tuan Ibrahim, jika utk menegakkan negara Kristian, maka namanya adalah Christian Nation atau "Christian State".

Terma "Kingdom of God" atau "Kingdom of Heaven" tu tiada kena mengena dgn politik utk merebut kuasa dan menegakkan kerajaan Kristian.

Christian Nation atau Christian State yg pertama ditubuhkan adalah
kerajaan Armenia.

Adapun "Kingdom of Heaven" merujuk kpd Tuhan itu berkuasa di atas segala makhlukNya dan semua makhlukNya terletak di bawah kekuasaan Tuhan

Ia tiada kena mengena dgn kekuasaan politik atau menjadikan Malaysia Negara Kristian.

Konsep ini sama dgn konsep ULUHIYYAH di dalam Islam bahawa Allah SWT itu TINGGI DI ATAS ARASYNYA dan BERKUASA DI ATAS SEGALA MAKHLUKNYA.

Ini kerana setiap.Nabi2 dan Rasul2 yg diutus pasti akan mengajar umatnya bahawa Allah SWT itu tinggi dan berada di atas segala makhlukNya.

Atas sebab itu lah ulama.besar Tabit tabiin, Said bin Amir ad Dabghi berkata:

وَقَالَ سَعِيدُ بْنُ عَامِرٍ: الْجَهْمِيَّةُ شَرّ قَوْلًا مِنَ الْيَهُودِ وَالنَّصَارَى، قَدِ اجْتَمَعَتِ الْيَهُودُ وَالنَّصَارَى وَأَهْلُ الأَدْيَانِ أَنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَتَعَالَى عَلَى الْعَرْشِ، وَقَالُوا هُمْ: لَيْسَ عَلَى الْعَرْشِ شَيْءٌ.

" Berkara Said bin Amir : Al Jahmiyya akidah mrk lebih buruk dari Yahudi dan Nasrani krn Yahudi, Nasrani dan agama2 lain sepakat baahawa Allah SWT berada di atas ArasyNyam Manakala Jahmiyyah berkata tiada siapa yg berada di atas Arasy"

Dgn kata lain Kingdom of God ini adalah ajaran yg sama di dalam Al Quran dan Sunnah krn ia warisan ajaran Nabi Musa dan Isa.

Nampak sangat.Tuan Ibrahim jahil dlm segala agama.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Maafkan dia. Bahasa inggeris pun dia tak fasih

    ReplyDelete
  2. Dulu puak2 hati busuk ni gak yang marah2 sebab orang2 bukan islam sibuk sentuh isu2 berkaitan agama islam tapi la ni dia yang dok sibuk sentuh isu2 agama lain yang dia sendiri jahil malah keliru utk faham. Tok2 lebai yang perasan suci ni memang jenis talam dua muka, tang orang lain sentuh isu Islam dia mengamuk tapi bila dia sibuk mengulas isu agama lain yang dia jahil, dia cakap itu hak dia untuk bersuara kononnya negara ni mengamalkan kebebasan bersuara.

    Ada ke sesapa dari rakyat Malaysia, melayu dan bukan melayu mahukan puak2 busuk hati dan kaki dengki ni jadi kerajaan? Masa jadi pembangkang pun dah tunjuk rasa dendam dan benci kat kaum bukan islam, kalau dah jadi kerajaan, mereka tetiba berubah jadi adil, saksama dan ihsan? Jauh panggang dari api, ibarat menunggu bulan jatuh ke riba. Beringat2lah wahai rakyat Malaysia, puak2 Khawarij ni akan menghancurkan negara kalau depa memerintah. pelampau agama di zaman ini adalah lebih berbahaya dari segala ancaman yang ada di dunia ketika ini!

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.