Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, October 4, 2019

DIALOG BUY MUSLIM FIRST #BMF DGN MAT REALITI (MR)


*DIALOG BUY MUSLIM FIRST #BMF DGN MAT REALITI (MR)*

Di bawah ini adalah dialog di antara seorang pendokong "Buy Muslim First"#BMF dgn seorang yg berpegang realiti (MR)

#BMF : Kita kena boikot semua barangan dan bisness milik Cina. Hanya beli dari Muslim sahaja

MR: Speedmart99 tu walaupun milik Cina tapi pekerja2 dia semua Melayu. Dia sanggup tak ambil orang Acheh mahupun Bangla atau Nepal sbg pekerja dia. Kalau dia bangkrap, sapa nak ambik pekerja2 Melayu tu kerja?

#BMF: Takpa. Rezeki Allah SWT beri. Ada la jalan nak selamatkan semua orang tu

MR: Ertinya bila korang dah buat rosak, korang nak suruh Allah SWT bersihkan. Betul tak?

#BMF : Ini kan ajaran Islam. Yg beri rezeki Allah SWT

MR: Benar Allah SWT beri rezeki tapi mesti diusahakan dan diadakan jalan. Bukan rezeki tu turun dari langit. Kalau kamu dah musnahkan jalan dan kaedah usaha, bagaimana Allah SWT nak beri rezeki?

#BMF: Hmmmm

MR: Tujuan kamu buat boikot #BMF ni sbb nak hukum orang Cina sbb mereka undi PH dan tak undi UMNO dan PAS dlm PRU lepas. Bukan sbb nak membela Islam mahupun bangsa Melayu pun. Sedangkan UMNO dan PAS telah membuat kerosakan di atas muka bumi Malaysia ni. MEmang patut orang2 Cina menolak kedua2 parti ni pun.

#BMF: Ok lah, saya balik dulu. WASSALAM


KESIMPULAN: Boikot #BMF ni bukan utk bantu islam mahupun Melayu. Ianya utk balas dendam sahaja dan jalan utk memeras ugut kaum Cina supaya mengundi UMNO dan PAS semula.

Selain dari itu utk sabotaj ekonomi Malaysia dan mengadakan suasana huru hara di Malaysia krn ada beberapa orang yg bakal masuk Sungai Buloh.

Dah kalah buat lah cara kalah.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Aku ada kenal pendokong2 dan penyokong tegar kempen balas dendam kat non muslim ni. Mereka begitu berdendam pada perniagaan non muslim kononnya atas dasar iman sedangkan anak2 mereka sendiri bekerja dan mendapat gaji dari syarikat2 Cina dan non muslim ni. Mereka ni mengidap penyakit munafik. Mereka bersungguh2 mahu memboikot perniagaan2 non muslim tapi apabila ia terkena pada syarikat2 yang mengambil anak2 mereka bekerja, perniagaan tu langsung tidak diboikot malah mereka berlagak seolah2 syarikat2 tu tak ada kaitan langsung dengan orang2 cina dan non muslim.

    Inilah keadaan sebenar tentang walaun2 dan macai2 pengadu domba permusuhan kaum ni. Mereka adalah munafik besar. Beria2 berkempen boikot syarikat non muslim tapi bila terkena kat perniagaan yang mengambil anak2 mereka bekerja, mereka tutup mata, diam membisu dan buat bodoh je. Ingatan kepada umat islam, janganlah terikut2 dengan kejahilan serta sifat dendam puak2 yang bengang sebab kalah PRU ni. Mereka jenis muka tak malu dan iman mereka hanya setakat paras tengkorok je. Cakap lebih tapi amalan ke laut macam tok guru mereka gak. Kamu nak berbaris masuk golongan mereka nanti kat akhirat? Beringat2lah wahai umat Islam! Di akhirat nanti sesal tak berguna!

    Nick.
    cape tiger.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.