Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, October 15, 2019

Najib Berhutang Rakyat Malaysia yg KenaBayar Rm2,.7 Billion


*Najib Berhutang Kerajaan Bayar Rm2,.7 Billion*

Enaknya jadi Najib Tun Razak. Bebas berhutang dan bebas berbelanja. Namun, yg harus membayar hutangnya adalah rakyat Malaysia. Dalam Belanjawan 2020 rakyat Malaysia terpaksa keluar wang lebih RM2.1billion semata2 utk membayar hutang yg dibuat oleh Najib Tun Razak melalui skim 1MBD beliau.

Berbeza dgn rakyat marhean, apabila berhutang akan dikejar bank sampai ke lubang cacing. Kawan saya pernah tersilap tidak membayar ansuran terakhir utk motor beliau. Itu pun bank hantar orang datang nak rampas motor padahal cuma ansuran terakhir je pun. Tiada tolak ansur bila rakyat biasa yang berhutang.

Tiap2 hari akan ada orang dari bank yang akan memanggil rakyat marhean supaya membayar hutang mereka. Tengah malam, tengah hari, siang, malam, pagi petang wakil2 bank akan menelepon rakyat Marhean semata-mata memaksa mereka membayar hutang.

Itu belum lagi orang datang ke rumah mengugut dan memeras rakyat biasa untuk membayar hutang mereka. Rakyat marhean terpaksa bergolok bergadai untuk membayar hutang mereka demi meneruskan hidup mereka.



Yg berhutang dengan along pula rumah mereka akan dibaling cat merah apabila gagal memnbayar hutang. Rumah mereka dalam bahaya, nyawa dalam bahaya dan sebagainya.

Tiba2 Najib Tun Razak selepas bebas berhutang dan mewah berbelanja boleh menyerahkan tugas membayar hutang kepada kerajaan Malaysia.

Jumlah Rm2.7billion adalah jumlah yg diperuntukan utk membayar hutang Najib pada tahun 2020.

Begitulah jenis manusia yg menyusahkan orang lain. Wang ini boleh membina ekonomi ribuan rakyat Malaysia. Boleh membayar hutang ribuan rakyat Malaysia yang dibelenggu


Soalnya sekarang, mengapa orang Melayu masih bodoh dan dunggu terus menyokong orang ini? Apakah maruah yang masih ada pada bangsa Melayu kalau bangsa Melayu masih terus menyokong perompak seperti ini?

Tak tau bila bangsa Melayu dan orang Islam di Malaysia akan merawat maruah dan harga diri mereka kalau mereka terus menyokong perompak2 seperti Najib Tun Razak sebagai pemimpin mereka.

KEMPEN #BMF SUDAH SECARA RASMINYA TAMAT

Gambar di bawah ni membuktikan bahawa kempen #Buy Muslim First telah tamat.

SAmbutan Hari Jadi YB Zailah disambut dengan kek yg dibuat oleh kedai kek Cina bernama Secret Recipe.

Padahalnya banyak kedai kek Melayu dan Islam yang ada di Malaysia ni yang boleh dibeli.

PAS yg begitu kuat berkempen #BMF sbb nak balas dendam pada kaum Cina pada hari ini telah mengakhiri kempen mereka.

Selamatlah membeli barang2 dari kedai Cina wahai Parti Islam Semalaysia.


Tidak boleh dinafikan bahawa PAS ini dipimpin oleh ulama2 yang lidah bercabang

TULANG BESI

Live Audio Tulang Besi Isu Isu Semasa 15/10/2019





www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

4 comments:

  1. Padan muka melayu bodoh bila kena kejar oleh bank tuntut hutang. Knp tak minta tolong najib bayar?

    Lebai pun nak potong bday cake! Dah tua2 pula tu.... Tak selera dgn kek buatan muslim agaknya. Alahai lebai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kek kedai melayu keras mcm Batu kot, tu Sebab lebai tak suka. Atau rasa mcm sponge bob. Tu Yg Beli Kat kedai cina. Tuhan nak tunjuk je tu. Sikit je silap. Dah kantoi, jgn jual agama Allah, Nanti kena laknat... Tu baru sikit, akan dtg tak Tau lagi.

      Delete
  2. Semua ni lakonan lebai2 dungu. Sekarang ni semua lebai2 dah sedar bahawa kaum non muslim dah muak dengan parti ala2 suci ni dan non muslim secara total tolak puak2 ektrimis bangsa dan ekstrimis agama ni. Sekarang ni disebabkan ada PRK Tg Piai, mereka berlakonlah kononnya bukan mereka yang kempen boikot perniagaan orang2 cina di Malaysia ni. La ni ramai melayu yang dok akal singkat serta jahil baru sedar kempen balas dendam anjuran lebai2 dungu ni bukan aja zalim dan aniaya kat peniaga2 non muslim malah ada gak penternak2, nelayan2 dan petani2 Islam yang dok kena tempias dan terjejas rezeki mereka.

    Nanti kat akhirat bila peniaga, penternak dan petani muslim dan non muslim yang teraniaya dan dizalimi ni, minta pada Allah SWT agar melayu2 dungu yang jadi pak turut dikenakan hukuman oleh Allah SWT atas sebab buat aniaya dan zalim, aku harap korang ada dalil yang mewajibkan kerja2 aniaya dan zalim ni dalam Quran dan Hadis sebab setakat korang amik hukum dan ikut saranan dari tok2 guru dan mufti tanpa ada satu dalil pun dari Quran dan hadis korang akan kena menjawap nanti di hadapan Allah SWT. Sesia je dok tunggang tunggik sembahyang tapi last2 atas sebab aniaya dan zalim kat orang lain tak tentu pasal, Rasulullah SAW sendiri tak mengaku umat! Nak mintak tolong kat sapa nanti? Kat Tok guru? Kat mufti? Kat Najib? Nauzubillah!

    Nick.
    cape Tiger.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.