Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, November 27, 2019

INILAH AGAMA SYIAH YG HAJI HADI KATA MAZHAB ISLAM KELIMA



*INILAH AGAMA SYIAH YG HAJI HADI KATA MAZHAB ISLAM KELIMA*


Baru2 ini Haji Hadi mempertahankan kehadiran beliau dalam majlis Taqrib (mendekatkan) Sunni -Syiah. Alasan beliau adalah ini usaha mulia utk menguatkan Islam seluruh dunia.
Pada waktu yang sama, Syiah sedang menyembelih saudara2 Islam kita di Syria: membunuh kanak2 dan orang tua, memperkosa dan membunuh wanita dan kanak2 perempuan serta menyembelih dan menyiksa orang Islam di Syria.

Sama sahaja cara pembantaian Syiah ke atas orang Islam dgn cara Israel menyembelih orang2 Islam di Palestine.

Suka saya bawa video sambutan Syiah sewaktu Hari Asyura di bawah. Mereka memakaikan seseorang dgn pakaian berbentuk singa yg berguling2 di atas para. Dan mereka anggap ini adalah sebahagian dari ajaran Islam

Ini adalah ajaran Syiah yg kononnya hendak didekatkan kpd Ahlus Sunnah. Juga, banyak lagi ajaran karut marut lain yg menjadi pegangan Syiah yg kononnya boleh didekatkan kpd Ahlus Sunnah.

Setelah melihat video ini, para pembaca budiman akan sedar bahawa Haji Hadi Awang ini sudah hilang pertimbangan sebagai seorang manusia yang normal.

Juga, akidah Haji Hadi Awang boleh dipersoalkan akibat sokongan beliau kepada aksi Syiah yg menyembelih orang Islam di Syria. Hanya orang yg bukan Islam yg menyokong orang bukan Islam menyembelih sesama Islam.

Ulama2 PAS sememangnya tidak boleh lagi diharapkan utk mendaulatkan Islam krn mereka sudah tidak tau lagi apa itu Islam dan apa itu bukan Islam. Sehinggakan Syiah yg jelas memusuhi Islam ini dianggap sebagai sahabat dlm Islam.

Haji Hadi Awang bukan lagi ulama Islam tapi penyesat kpd umat Islam. Suka saya bawa keratan dari kitab Imam Bukhari berjudul "Khalq Afaal Al Ibad" yg menunjukkan bahawa Imam Bukhari MENGKAFIRKAN agama Syiah. Sila baca di sini: 



TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Sunday, November 24, 2019

PENDEDAHAN RAHSIA MENGAPA PAS TAKUT ANWAR IBRAHIM JADI PERDANA MENTERI



*PENDEDAHAN RAHSIA MENGAPA PAS TAKUT ANWAR IBRAHIM JADI PERDANA MENTERI*

Kalau dilihat di kerusi2 yg PAS menang 2018 lepas, ia adalah kerusi2 di mana terdapat sokongan tradisi kepada PAS.

Kawasan2 ini juga antara yg paking keras dan ganas menolak Dr. Mahathir sewaktu Dr. M menjadi Perdana Menteri kali pertama dahulu.

Selama lebih 40 tahun, pengundi2 tegar PAS di kawasan2 ini dilatih dan diajar utk.membenci Dr Mahathir.

Misalnya, dlm PRK Arau 1996, apabila bocor rakaman Dr M. mengkritik Dr Harun Din maka penduduk2 Arau ramai2 menyokong PAS dan menumpaskan UMNO pada masa itu.

Apabila Dr.M menjadi calon Pakatan Harapan tahun 2018, tidak sukar utk jentera2 PAS mengekalkan sokongan mereka. Mrk cuma perlu mengingatkan kembali kpd kebencian mrk kpd Dr Mahathir yg sudah sekian lama diisemai dan tumbuh dengan subur.

Namun, ini berbeza dgb Anwar Ibrahim. Pengundi2 tradisi PAS belum pernah dilatih membenci Anwar Ibrahim sejak zaman berzaman.


Malahan, sejak 1999 sampailah 2013 pengundi2 tegar PAS dilatih utk menyokong Anwar Ibrahim. Pada tahun 2018 pun Anwar tidak diserang krn beliau dalam penjara masa itu.


Sekiranya Anwar mengganti Dr.M maka PAS amat runsing ramai pengundi dan penypkong mrk akan kendur dan akan beralih kpd PH.

Ini krn faktor membenci Dr Mahathir sudah tidak wujud lagi di kalangan psnyokong dan pendokong mereka pada masa itu.

Ini bakal menyebabkan banyak kerusi PAS tumbang serta negeri2 spt Perak, Kedah dan Kelantan beralih kpd PH.

Atas sebab itulah Haji hadi begitu beriya iya hendakkan Dr Mahathir kekal.

Tapi nampaknya BN dah mula sabotaj Haji hadi dan PAS. Mungkin UMNO nampak mrk sudah tidak perlu kepada PAS lagi skrg ini.

PAS MUNGKIN AKAN DITENDANG DARI MUAFAKAT NASIONAL SEBELUM PRU15

Kalau Anwar Ibrahim menjadi PM, maka PAS sudah pasti menjadi parti yang menghampiri kematian dan jangka hayat akhir. Nilai PAS di dalam Muafakat Nasional akan menjadi semakin kecil dan pinggiran.

Hari ini Zahid hamidi mendedahkan bahawa idea utk mencalonkan MCA di Tanjung Piai datang dari Haji HAdi Awang sendiri bukan dari BN atau UMNO.

Zahid berkata:





Ini mungkin langkah pertama UMNO di dalam usaha mereka utk membuang PAS. PAS sudah hampir pasti tidak akan memberi kerusi2 Melayu kpd UMNO yg mereka menangi dan kerusi2 lain juga.

Sebelum mereka teruskan dgn rundingan pembahagian kerusi, lebih baik mereka buang PAS terlebih dahulu. Ini mungkin langkah awal Zahid utk membuang PAS.


TULANG BESI













www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Saturday, November 23, 2019

PAS SUDAH RASMI MENJADI KHADAM M.C.A.

*PAS SUDAH RASMI MENJADI KHADAM M.C.A.*

Mula2nya PAS secara terbuka berkempen untuk memenangkan calon MCA dalam pilihanraya kecil P165 Tanjung Piyai. Selama ini PAS berkempen utk orang Melayu supaya jangan menyokong calon bukan Islam.

Namun kali ini, tiba2 PAS berubah arah dan menyokong calon bukan Islam dari MCA yg juga anti syariah Islam secara terbuka.

DIberitakan Haji HAdi berkata:


Tindakan Haji Hadi ini menyebabkan Gagasan Sejathera terbubar kerana ditentang oleh BERJASA, salah satu komponen Gagasan Sejahtera. BERJASA kemudiannya mengambil keputusan bertanding di P165 melanggar disiplin koalisi Gagasan Sejahtera.

Mengikut Haji Hadi:











Ini bermaksud sedari awal lagi PAS sudah sangggup memutuskan hubungan ukhuwah Islamiyyah berdasarkan akidah ISlam demi sebuah parti perkauman Cina yg berfdahaman ultra sekular dan amat membenci Islam. MCA lebih disayangi oleh PAS dari BERJASA yg berakidah Islam.

PAS TERUS JADI KHADAM MCA SELEPAS PRK TG PIAI

TIba2 MCA naikkan isu kontrak bekalan baja berjumlah RM1.4billion yg diberikan oleh Menteri Pertanian kepada NAFAS, yakni Persatuan Peladang yg mempunyai ahli seramai 900 ribu orang yg rata2nya bangsa Melayu.

Khadam2 MCA yg terdiri dari lebai2 PAS berdiri tunduk di belakang Presiden MCA taat setia bersama-sama menyebar fitnah yg sama dan menyokong tuan mereka dari MCA.

Begitu taatnya PAS kepada tuan MCA mereka yg baru ini. PAS benar2 khadam yg setia dan taat.


TAMAT SUDAH AGENDA HUDUD PAS?

Oleh kerana PAS sudah pun mempunyai tuan yang baru, yakni MCA maka amatlah tidak masuk akal kalau dikatakan PAS akan meneruskan agenda hudud dan Qisas.

Kumpulan G18 telah dibuang setandan pada Pemilihan 2015 krn dituduh menolak hukum hudud (walaupun ianya fitnah).

NAmun sekarang PAS telah menjadi khadam kepada parti yg MEMBENCI HUDUD SELURUHNYA yakni MCA.

Begitu mudah PAS membuang agama mereka demi tuan baru mereka.

Semakin lama semakin banyak kemunafiqan dan pembohongan ulama2 PAS yg didedahkan oleh Allah SWT

TULANG BESI




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Monday, November 11, 2019

Arwah Adib Bukan Seorang Sahaja yg Perlukan Keadilan

*Arwah Adib Bukan Seorang Sahaja yg Perlukan Keadilan*


Tun Faizal dalam akaun twitter nya menulis:
 Namun orang seperti Tun Faisal ini akalnya sempit. Hanya nampak orang2 dia sahaja yang layak mendapat keadilan dan kesaksamaan.

MARI INGATKAN TUN FAISAL

Masihkah kita lupa Arwah Uthman Talib yg dibunuh sewaktu menampal poster pada Pilihanraya Kecil 1985 adalah yang paling memerlukan keadilan dan wajib disiasat. Sehingga sekarang tak dengar orang2 UMNO minta keadilan kpd arwah Uthman Talib.

Tulang Besi telah melancarkan Petisyen utk Asy Syahid Uthman Talib yg boleh di klik di sini. Dijemput para pembaca sekelian menandatangani petisyen ini.


Begitu juga mangsa2 Memali yg berbangsa Melayu dan beragama Islam. Juga memerlukan pembelaan.

Juga kpd Mustakhizah, perempuan Melayu yg terkorban yg terkait dgn orang2 berkuasa pada masa itu. Mustakhizah adalah perempuan Melayu Islam didapati mati.

Bagaimana pula dgn Altantunya Saribbu yg mana beliau adalah seorang perempuan Islam walaupun bukan Melayu. Kematian beliau sehingga sekarang tiada khabar berita dan siasatan

Mengapa hanya arwah Adib yg dibisingkan?

Ini setakat kes kes yg kita tahu. Ada lagi kes dari mereka yang tidak dikenali tetapi menjadi mangsa kezaliman yang kita tidak tahu.

Jawapnya, isu Adib adalah isu politik perkauman PAS-UMNO. Itu sahaja. Utk menambah undi dan sokongan dari orang Melayu.

Yg lain2 itu merugikan UMNO dan PAS sehingga Altantunya yg beragama Islam itu sendiri tidak diendahkan. Padahalnya, Altantunya adalah Islam dan layak mendapat bantuan orang Islam.


DIAMBIL DARI ALAM MAYA


Semua ni nak tuntut justice...

1) Altantuya Saribuuu
2) PI Balasundram
3) Teoh Beng Hock
4) Hussein Ahmad Najadi
5) Kevin Morais
6) Sirul
7) Azrul
8) Mh370
9) Mh17
10)Heli Datok JJ
11) Timbalan KP Kastam Dato
Saharuddin
12) Pegawai Konsul Diplomat Msia di
kena bunoh di Madagascar
13) Noritta Samsudin

Anggaran 520 orang
Asyik nak tuntut arwah adib je...yg kat atas tu,masih ramai yg belum di tuntut.

KESIMPULAN

Ramai lagi yg perlu disiasat dan di berikan keadilan.

Bukan hanya arwah Adib sahaja.

TULANG BESI







www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Saturday, November 9, 2019

PAS SUDAH MENJADI PARTI SEKULAR

*PAS SUDAH BERTUKAR JADI PARTI SEKULAR*

Akhirnya, segala pegangan Islam PAS selama 60 tahun levbih berjaya dibersihkan oleh MCA dalam sekelip mata. Untuk bersama dengan MCA dan UMNO, Presiden PAS telah membuat beberapa deklarasi:

1.0 Menafikan hukum syariah dan hukum hudud boleh dilaksana di Malaysia
2.0 Boleh mengundi calon bukan Islam mengatasi calon Islam
3.0 Hudud dan Syariah bukan lagi hukum yg penting dalam perjuangan PAS.
4.0 Kehendak Barisan Nasional lebih tinggi dari Al Quran, Hadeeth, Ijma dan Qiyas
BARISAN NASIONAL MENGATASI KEHENDAK ALLAH


Apa sahaja yang Allah SWT telah firmankan dalam Al Quran nampaknya diletak oleh PAS dan Haji Hadi di bawah keputusan SYURA BARISAN NASIONAL



Asalnya dahulu PAS berkehendak memutuskan hubungan dgn DAP kerana dikatakan DAP menghalang PAS mendaulat hukum Allah SWT.

Maka, mereka2 yg menolak janji UMNO dan Barisan Nasional utk meminda RUU355 adalah dianggap sebagai khadam DAP serta menolak hudud.


Kumpulan yang terdiri dari Muhammad Sabu, Dr Hatta Ramli, Hanipa Maidin dsbnya dibuang dan difatwakan sesat oleh Dewan Ulama PAS sebelum pemilihan tahun 2015 itu.

Nampaknya, sekarang PAS telah berbuat apa yang difatwakan sesat oleh Dewan Ulama PAS pada tahun 2015.


PAS SUDAH MENJADI PARTI SEKULAR



Dengan PAS membuang hukum syariah dan hukum Islam maka PAS sudah pun menjadikan parti mereka sekular.

Malahan, PAS sudah tiada beza dengan parti2 sekular lain dalam Barisan Nasional seperti PPP dsbnya.

Ahli2 PAS sepatutnya keluar dari PAS kerana PAS akan jatuh menjadi parti2 lain di Malaysia yang berideologi sekularisma.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Saturday, November 2, 2019

KEMUNAFIQAN ULAMA2 PAS TERSERLAH SUDAH

Sewaktu PRK Cameron Highlands, ulama2 PAS telah mengeluarkan fatwa secara terbuka bahawa haram bagi mana2 umat Islam mengundi calon bukan Islam. Ke sana ke mari ulama2 PAS mendendangkan fatwa tersebut.

Selepas itu pimpinan2 PAS menyuruh memusuhi DAP serta orang2 bukan Islam yg serta menyemarakkan kempen boikot barangan bukan Islam yg dipanggil #BMF.


PAS dah jadi parti perkauman dan parti yg menyemai perasaan benci sesama kaum di Malaysia. 

TIba2 dalam PRK Tanjung Piyai P165 PAS keluar menyatakan sokongan kepada calon MCA yg berbangsa Cina dan berakidah membenci Islam serta hudud secara terbuka.

Apa sahaja yg PAS tuduh DAP lakukan dilakukan oleh MCA malahan dengan lebih buruk dan teruk.

Namun, utk MCA, PAS berkempen dan menyokong.

Untuk DAP PAS menentang.

Ini petanda jelas bahawa PAS adalah parti lidah bercabang serta ulama2 PAS adalah munafiq.


Mereka menjual agama utk kepentingan dunia. Kalau MCA boleh disokong oleh PAS bermaksud DAP juga boleh disokong kerana pendirian DAP dan MCA akan2 sama dan tidak banyak berbeza. 

PENDIRIAN PAS MENGIKUT HAWA NAFSU BUKAN MENGIKUT AGAMA

Ulama2 PAS sebenarnya mengeluarkan fatwa dan pendapat mengikut hawa nafsu mereka. Namun disebabkan mereka diberi gelaran ulama maka ramai tertipu kononnya mereka bercakap atas dasar agama

Hakikatnya mereka cuma menyatakan pendapat mereka yg sesuai dgn hawa nafsu dan kepentingan dunia mereka semata-mata. Tiada langsung perkiraan utk kepentingan agama mahupun akhirat.

Tidak tahu sehingga bila ahli2 PAS akan terus tertipu dgn ulama2 mereka yang jelas melakukan kerja seperti dajjal

SEKIAN

TULANG BESI.




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.