*Arwah Adib Bukan Seorang Sahaja yg Perlukan Keadilan*
Tun Faizal dalam akaun twitter nya menulis:
Namun orang seperti Tun Faisal ini akalnya sempit. Hanya nampak orang2 dia sahaja yang layak mendapat keadilan dan kesaksamaan.
MARI INGATKAN TUN FAISAL
Masihkah kita lupa Arwah Uthman Talib yg dibunuh sewaktu menampal poster pada Pilihanraya Kecil 1985 adalah yang paling memerlukan keadilan dan wajib disiasat. Sehingga sekarang tak dengar orang2 UMNO minta keadilan kpd arwah Uthman Talib.
Tulang Besi telah melancarkan Petisyen utk Asy Syahid Uthman Talib yg boleh di klik di sini. Dijemput para pembaca sekelian menandatangani petisyen ini.
Begitu juga mangsa2 Memali yg berbangsa Melayu dan beragama Islam. Juga memerlukan pembelaan.
Juga kpd Mustakhizah, perempuan Melayu yg terkorban yg terkait dgn orang2 berkuasa pada masa itu. Mustakhizah adalah perempuan Melayu Islam didapati mati.
Bagaimana pula dgn Altantunya Saribbu yg mana beliau adalah seorang perempuan Islam walaupun bukan Melayu. Kematian beliau sehingga sekarang tiada khabar berita dan siasatan
Mengapa hanya arwah Adib yg dibisingkan?
Ini setakat kes kes yg kita tahu. Ada lagi kes dari mereka yang tidak dikenali tetapi menjadi mangsa kezaliman yang kita tidak tahu.
Jawapnya, isu Adib adalah isu politik perkauman PAS-UMNO. Itu sahaja. Utk menambah undi dan sokongan dari orang Melayu.
Yg lain2 itu merugikan UMNO dan PAS sehingga Altantunya yg beragama Islam itu sendiri tidak diendahkan. Padahalnya, Altantunya adalah Islam dan layak mendapat bantuan orang Islam.
DIAMBIL DARI ALAM MAYA
Semua ni nak tuntut justice...
1) Altantuya Saribuuu
2) PI Balasundram
3) Teoh Beng Hock
4) Hussein Ahmad Najadi
5) Kevin Morais
6) Sirul
7) Azrul
8) Mh370
9) Mh17
10)Heli Datok JJ
11) Timbalan KP Kastam Dato
Saharuddin
12) Pegawai Konsul Diplomat Msia di
kena bunoh di Madagascar
13) Noritta Samsudin
Anggaran 520 orang
Asyik nak tuntut arwah adib je...yg kat atas tu,masih ramai yg belum di tuntut.
KESIMPULAN
Ramai lagi yg perlu disiasat dan di berikan keadilan.
Bukan hanya arwah Adib sahaja.
TULANG BESI
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Berkenaan serangan org2 umno terhadap orang2 pas, hj hadi dah maafkan penyerang2 umno...... hinggalah pas kembali bergaduh dgn umno!!
ReplyDeleteSemuanya kepentingan politik.....bkn keadilan yg diharapkan rkyat or keluarga mangsa..wayang politik semata2 Nk undi haprak.....
ReplyDelete