Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, December 18, 2019

TERBUKTI AKHIRNYA ULAMA2 PAS TIDAK TAHU MEMERINTAH!!!


*TERBUKTI AKHIRNYA ULAMA2 PAS TIDAK TAHU MEMERINTAH!!!*

Baru2 ini Lim Guan Eng, Menteri Kewangan membuat kenyataan bahawa beliau terpaksa meluluskan "Emergency Fund" sebanyak dua kali berjumlah RM192 juta semata-mata untuk membayar gaji. Ucapan beliau di Konvensyen DAP itu mengejutkan ramai pihak kerana disangka selama ini ulama-ulama PAS dianggap mengetahui bagaiamana mentadbir negeri.

Di zaman Tok Guru Nik Aziz dahlu di mana Husam Musa diberikan tugas mentadbir kewangan negeri. Sepanjang Tok Guru menjadi MB Kelantan, tidak pernah Kerajaan Kelantan meminta wang dari Kerajaan Pusat untuk membayar gaji kakitangan kerajaan.

Di bawah ulama yang ada sekarang tanpa Husam Musa, keadaan kewangan semakin buruk dan nampak benar-benar ulama PAS tidak mampu membayar gaji kakitangan.

Itu adalah bukti bahawa ulama2 PAS menggunakan title mereka sebagai ulama untuk merebut jawatan.

Sebelum ini Tulang Besi telah pun mendedahkan bahawa ramai ulama dalam PAS adalah menyamar dalam artikel bertajuk "Adakah Ulama-Ulama PAS Benar-Benar Ulama?"

Sebagai ulama pun mereka banyak berbohong, inikan pula sebagai pentadbir negeri.

Namun, ulama2 PAS yg mentadbir Kelantan itu dikhabarkan kuat berjalan dan melawat ke luar negara. Dahulu ada gambar lawatan ke Norway. Sekarang ini dkhabarkan keseluruhan exco akan melawat New Zealand pula.



Mereka mencapai jawatan mereka bukan kerana mereka layak tapi kerana menjual title ulama mereka seluruh parti. Dan mereka bukan ulama yang sebenar2 ulama pun.

Di Terengganu pula hampir kesemua janji Manifesto PAS di sana tidak dilaksanakan. Banyak syarikat2 anak negeri telah ditutup akibat ketidak upayaan kerjaaan negeri mentadbir.

Berbalik kepada Kelantan pula, tiada apa2 projek ataupun pembangunan yang jelas dan berdaya maju yg dilaksanakan oleh ulama2 PAS di sana.

KESIMPULAN: Ulama2 PAS tidak mampu memerintah. Mereka selama ini pun diselamatkan oleh professional2 dalam PAS, Sekarang ini professional2 yang ada dalam PAS sudah pun keluar dan menyertai Amanah. Yg tinggal dalam PAS semuanya tidak boleh diharap.

Maka, kesudahan yang jelas yang akan berlaku adalah negeri2 Kelantan dan Terengganu akan terus ketinggalan dan terabai.

Bayar gaji pun ulama2 PAS ni tak mampu,inikan pula hendak membangunkan negeri.

Seharusnya Kerajaan Pusat mesti merampas semula pemerintahan KElantan dan Terengganu atas nama Darurat kerana kerajaan negeri mereka sudah tidak mampu berfungsi lagi.

TULANG BESI






www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

4 comments:

  1. Ktan dan ganu tak bimbang walau pun tak ada duit nak bayar gaji. Dia tahu Atok akan tolong. You help me, i help u. Yg kena main ialah PH selain Bersatu. Wake up la....

    ReplyDelete
  2. atok jd pm x perlu undi pas dan umno bn lah..pi tidor balik la mimpi bagus bagus.

    ReplyDelete
  3. Masa zaman Arwah Arwah ade royalty kot. Sebab tu takde masaalah. TaK Caya Cuba try Tanya walaun pas. Kita tak dibayar royalty Minyak. Sebab tu sangkut duut. Wang ihsan Bukan royalty. Tu Cuma cukup buat Tukar keta dgn pegi melancong je. Utk bayar gaji org tak cukup. Andai kata la dibayar royalty, masaalah yg sama Tetap berlaku. Manusia mcm mereka ni, jika diberi segunung emas, mereka akan minta segunung lagi...

    ReplyDelete
  4. Marhum TGNA zuhud..barakah. la ni pas dh rasis...bnyk gormal...keras khawarij

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.