Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, April 11, 2020

Bantuan Prihatin Nasional Hasil Jasa Pakatan Harapan

*Bantuan Prihatin Nasional Hasil Jasa Pakatan Harapan*

Ini jasa Pakatan Harapan memerintah lebih 2 tahun yg memboleh simpanan wang (Reserve) Malaysia melebihi dari cukup untuk menampung skim Bantuan Prihatin NAsional.

Sebagai menjawab penipuan Perdana Menteri Malaysia yang mendakwa Kerajaan bebelanja lebih RM250 billion utk skim ini. Hakikatnya, hanya RM25billion sahaja sumbangan dari kerajaan kepada rakyat. Selebihnya (250-25=RM 225 billion) adalah wang simpanan rakyat jelata semata-mata.

Skim ini boleh dilaksanakan dengan mudah akibat keadaan kewangan negara yang amat kukuh hasil warisan dari kerajaan PH walaupun hanya 2 tahun memerintah.
Data Diambil Dari Bank Negara Malaysia
Graf di atas menunjukkan reserve antarabangsa Malaysia menaik sepanjang PH memerintah Malaysia dalam keadaan segala taanggungjawab kerajaan dilaksana dengan sempurna. Maksudnya reserve negara semakin bertambah dan tiada sebuah sekolah pun ditutup, tiada seorang kakitangan kerajaan yg tidak mendapat gaji dan elaun, tiada pejabat kerajaan yang tutup, tiada hospiital yang kehabisan ubat dan bekalan malahan bertambah, tiada balai polis dan kem tentera yang tutup kerana tidak dibayar gaji dan banyak lagi.

Malahan, disamping kenaikkan reserve negara, pertumbuhan ekonomi juga baik.

Reserve negara meningkat adalah kerana tindakan kerajaan PH yang nekad dan jitu di dalam:

1) Membenteras rasuah dan salah guna kuasa. PH paling agresif memerangi rasuah dan salah guna kuasa sejak hari pertama memerintah
2) Memastikan pelan perbelanjaan kerajaan bersifat "prudent" dan mengurangkan pembaziran kerajaan di mana yang mereka mampu. Di antara sebab utama kematian dan pesakit Covid 19 adalah rendah adalah kerana program pemerkasaan sektor perubatan yang dibuat oleh Menteri Kesihatan dgn agresif sekali. (Rujuk gambar sebelah)
3) Merunding semula projek-projek Mega dan berjaya mengurangkan kos bagi projek-projek ini. Juga dipastikan tiada berlaku kebocoran dan penyalahgunaan wang kerajaan di dalam projek-projek mega.
4) Berjaya menaikkan revenue negara dengan meningkatkan keyakinan pelabur dan menaikkan kadar pelaburan di Malaysia
5) Kadar pengangguran pun semakin menurun walaupun terpaksa membuang GST dan diganti dengan SST
6) Meletakkan orang2 yang layak dan terpuji memimpin GLC2 negara. Bukan sebagai hadiah dan rasuah politik semata-mata
7) Mampu melaksana hampir 70% Manifesto walaupun hanya 2 tahun memerintah. Tidak seperti PAS di Terengganu dan Kelantan yang satu hapah manifesto mereka tidak terlaksana kecuali janji membeli S-Class kepada exco2 mereka.

Maka, bagi yang mempersoalkan apa jasa PH kepada negara, maka ini salah satu buktinya. Banyak lagi bukti lain.

Namun kerajaan PH digulingkan kerana prinsip boleh menerima pemimpin semburit, penipu, pengkhianat, pembohong, perompak, pemakan rasuah, penzina, pemain judi dsbnya asalkan Melayu.

Prinsip ini memberi nafas kepada UMNO dan PAS yang sudah terpalit dgn kes2 rasuah.

DAP itu haram sbb mereka dijadikan Allah SWT sebagai berbangsa Cina. Sepatutnya marah dengan Allah SWT kerana mencipta bangsa Cina.

Sekian

*TULANG BESI*

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

6 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Woi, Anon babi. Celaka kau penjilat PN. Wabah telah dapat dikawal pada masa PH. Langkah Sheraton menyebabkan negara hilang arah, tak sekat perhimpunan tabligh antarabangsa di Selangor hingga wabak menular pantas. Kau dan genng PN memanmg syaitan. Babi sakai kau ni. Bangsat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ringkasan kronologi covid19 di malaysia.

      25jan2020- 3 kes pertama
      27jan2020- 7 kes
      30jan2020- 8 kes
      31jan2020- WHO isytihar DARURAT KESIHATAN DUNIA
      -menteri kata wabak dpt dikawal
      -menteri kata jgn bimbang takut cetus panik.
      -menteri kata mana nak letak 1juta raykat china...kandang lembu?
      -menteri kata itu masalah kecil...pakai topeng...benarkan mrk masuk

      4feb2020 -10 kes positif, PUI dan kontek rapat?
      5feb2020 -12 kes
      10feb2020 -18 kes

      12feb2020- pihak WHO memberi amaran keras ttg bahaya wabak kpd negara
      -menteri?

      14feb2020 -22 kes...PUI & kontek rapat?

      Rakyat dah risau dan ada yg didakwa dan ditangkap sebar berita palsu. Yg paling sial..mrk digelar CORONAPALATAU

      18feb2020-ijtimak tabligh mendpt kebenaran mengadakan perhimpunan dpd pdrm.
      -kenapa menteri kesihatan tak bagi nasihat kpd kabinet phanceng utk HARAM kan sebarang bentuk perhimpunan.
      22feb2020- atok letak jwtn. KERAjaan phanceng tumbang.
      28feb2020-perhimpunan tabligh, piala sumbangsih

      KENAPA DARI KES PERTAMA SEHINGGA ATOK LETAK JWTN TIADA SOP JELAS UTK PANDUAN RAKYAT???!!!!

      KENAPA TIADA LARANGAN SEBARANG BENTUK PERHIMPUNAN DIADAKAN???!!!

      Pukimak sial KERAjaan phanceng!!!!
      Korang kencing kepala rakyat dan korang alu2kan kedatangan wabak yg membunuh ramai rakyat kita!!!!

      Delete
    2. Piala sumbangsih...kenapa masih berlangsung? Di situ kita dapat lihat betapa dangkalnya pengurusan wabak kerajaan ph. WHO dah bagi amaran darurat kesihatan tapi upacara perhimpunan besar tidak diharamkan.
      Malah selepas mereka tumbang dijalankan pula jelajah mandat rakyat.
      Sepatutnya amaran WHO diambil berat dan tiada sebarang bentuk perhimpunan semasa wabak dan darurat kesihatan dunia.
      Begitu juga dengan pintu masuk negara. Tak semestinya pelancung yg terlepas saringan suhu badan tidak bergejala. WHO dah memaklumkan virus boleh bermutasi selama 14hari sebelum menampakkan simpton.
      Selama 14hari berapa ramai yg dijangkiti dan berapa banyak tempat yg dah tercemar?

      Kesilapan kita ialah ingkar dengan amaran dan tiada SOP serta langkah-langkah jelas untuk dipatuhi oleh rakyat.

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.