Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, April 10, 2020

Ketua Pengarah KKM Sahkan Peranan Kerajaan PH Menangani Wabak Corona

*Ketua Pengarah KKM Sahkan Peranan Kerajaan PH Menangani Wabak Corona*


Temubual Ketua Pengarah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) Datuk Dr. Noor Hisham bin Abdullah dalam Buletin Utama TV3 malam tadi. Beliau memuji semenjak 2019 melalui belanjawan negara yang memberikan tumpuan kepada KKM. Peruntukan sebanyak 29 bilion ringgit untuk perkhidmatan kesihatanBeliau turut memuji tindakan pantas kerajaan sejak Disember 2019 lagi yang mengekang Covid19. Tindakan ini hingga Malaysia diiktiraf dunia sebagai antara negara paling cekap menguruskan wabak Covid19 ketika itu.#Covid19
#KKM

Saksikan temubual tersebut di bawah:
*TULANG BESI*

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. KKM dan semua frontliners perubatan telah melaksanakan kerja mrk dgn gigih dan penuh dedikasi tanpa kira penat lelah dan kadang2 dalam keadaan peralatan yg tak mencukupi.

    Yg gagal menjalankan kerja mrk dgn sepenuhnya ialah MKN dan yg sewaktu dgnnya. Kegagalan mrk menangani kluster tablighlah yg menyebabkan kes covid kita melonjak ke angka ribuan dan memaksa MCO dikenakan terhadap seluruh negara.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.