Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, April 8, 2020

KILANG ARAK: SENDIRI IZIN, SENDIRI BATAL, SENDIRI TAHNIAH.==>KERJA GILA

*KILANG ARAK: SENDIRI IZIN, SENDIRI BATAL, SENDIRI TAHNIAH==>KERJA GILA*

Di sinilah kita boleh gelarkan Kerajaan PN ni sebagai kerajaan separuh tiang. 


Pada awal-awalnya, Menteri2 PN telah mengizinkan kilang2 arak tersebut beroperasi. Semua menteri maklum akan kebenran tersebut. 

Namun telah viral kebenaran tersebut di alam maya. Dan parti Amanah telah mempersoalkan keputusan ini.

Hasilnya masyarakat umum bangun menolak tindakan kerajaan PN yg mengaku diri mereka kerajaan Melayu ini.

Selepas itu barulah terkial-kial kerajaan PN ini membatalkan kebenaran yang telah diberikan terlebih dahulu kepada kedua-dua Kilang Carlsberg dan Heinekken itu.

Soalnya sekrang, mengapa kebenaran ini diberikan terlebih dahulu?

Bukankah ini kerajaan Perikatan Nasional tanpa DAP?

Mengapa kebenaran bekerja masih diberikan kepada kilang2 Arak manakala masjid2 dan surau2 ditutup seluruh Malaysia?

KSU YANG TIDAK BERSALAH DIZALIMI DAN DIJADIKAN MANGSA


Setelah dibatalkan kebenaran awal itu, maka KSU telah ditukar kerana KSU menandatangan surat yg diketahui wujud oleh Menteri dan Timbalan Menteri.

Padahalnya tugas pegawai kerajaan hanyalah melaksana apa yang Menteri arahkan.

Kasihan KSU yang menjadi manga itu. Hanya kerana menjalankan tugas, dia dihukum.

Ini lantaran kenyataan Dr. Maza dan Firdaus Teh yg menyalahkan KSU dan membuat dakwaan knonnya menteri2 tidak mengetahui akan surat-surat tersebut.

Hakikatnya Menteri dan Timbalan Menteri amat sedar dan maklum berkenaan keluarnya surat-surat itu.

Dr. Maza dan Firdaus sudah menjadi penipu dan pembohong sekaligus menzalimi pegawai kerajaan yang tidak berdosa itu.

Di bawah saya kongsikan coretan seorang netizen berkenaan kezaliman yang menimpa KSU KPDNHEP, DR Hasnol:

Silakan mintak maaf ye kpd sesiapa yg memfitnah KSU KPDNHEP DS Hasnol. 

Surat itu tidak palsu. 
Kilang itu buat arak, bukan sanitizer ye.
Bukan Hasnol pandai2 buat. Dgn pengetahuan MENTERI DAN TIMBALANNYA.
Ini semua Khalid Samad yg salah!!!! 
Cuba check balik siapa yg mula2 buka kilang tu, siapa perasminya. Khalid ke DAP?
Selangor negeri PH, Selangor la yg patut tutup. Puluhan tahun MB selangor & kerajaan memerintah siapa? Ada satu masa tu, menteri kanan tu MB. Yg lagi hebat Pas pun dlm kerajaan Selangor. Dah kenapa tak tutup?
Putarrrrrr lagiiii.... 🤣🤣🤣
KESIMPULANNYA:

Kalau dah buat silap mengaku je lah. Jangan masuk bakul angkat sendiri. Sendiri dah buat salah lepas tu sendiri batal kebenaran tu lepas tu sendiri nak puji diri sendiri.

Ini semua kerja gila kerja orang tak siuman.

PAS dah lama jadi parti tidak siuman.

*TULANG BESI*

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

3 comments:

  1. Takpe tulang besi... 2 tahun setengah je lagi...dgn surat2 tu.. boleh di gunakan sebagai isu masa pru15 nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.