Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, April 28, 2020

MASIH TIADA KHABAR BERITA PASAL KES ADIB

*MASIH TIADA KHABAR BERITA PASAL KES ADIB*

Peguam Negara sudah yang baru. Bukan lagi berbangsa India tetapi berbangsa Melayu Islam.


Ketua Hakim pun Melayu


Ketua Polis pun Melayu.

Kerajaan pun dah bertukar kepada kerajaan Melayu ISlam takda Cina DAP lagi dalam kerajaan.

Namun, yang menghairankan adalah kes Adib masih belum ada petanda berjalan.

Sepatutnya sudah ada 10 atau 15 orang suspek yang ditangkap dan didakwa di Mahkamah.

Disebarkan kononnya sebelum ini, mantan Peguam Negara telah menghalang pendakwaan saspek2 pembunuh Adib.

Ini kerana Peguam Negara berbangsa sama dengan saspak.

Walaupun pada faktanya Peguam Negara sendiri meminta Inkues dijalankan untuk mempercepatkan proses mencari siapa pembunuh Adib.

Awal bulan Mac, bapa kepada Arwah Adib memfailkan prosiding komital dengan harapan keadilan dapat dicapai dengan Peguan Negara yang beru ini yang berbangsa Melayu dan beragama Islam


Jadinya, yang kita soalkan mengapa masih berlaku kelengahan walaupun DAP sudah tiada dalam kerajaan?


Sepatutnya sudah berbelas orang didakwa di mahkamah sekarang ni kan?

Mengapa bapa arwah terpaksa menunggu lagi untuk mendapat keadilan bagi anaknya?

Benarkah kerajaan PH dahulu menyorok dan menghalang saspek-saspek dari didakwa kerana mereka berbangsa India dan kerajaan PH dikuasai DAP?

Ada pun sepatutnya dipersoalkan prestasi mantan Menteri Dalam Negeri yang sekarang ini Perdana Menteri di dalam menyelengara kes ini waktu dia berkuasa dahulu.


*TULANG BESI*





www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

10 comments:

  1. Tommy thomas dah lari bersama dgn hutang2nya. Cilaka manusia sial itu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu lagi celaka dan sial! Kamu manusia yang jahat! Dasar mulut puaka!

      Delete
    2. Tommy thomas yg jahat. Dia lepaskan pembunuh adib. Hutang dia masih banyak!!!!
      Manusia paling sial dan cilaka!!!

      Delete
    3. Semoga pembunuh adib dihukum!!!

      Delete
  2. Sekarang kerajaan Tebuk Atap dah merupakan kerajaan Melayu Islam....so semua tu dah tak relevan....sebelum ni apa saja isu perkauman dan agama hanya konspirasi utk merebut kuasa.....sekarang dah dapat kuasa....semua tu termasuklah perbicaraan Najib...1MDB...dan lain lain dah x penting...sbb tu semua tanggungjawab kerajaan lama PH...sekarang kerajaan baru yg tiada menifesto ..tiada sebarang perjanjian dgn rakyat atau pun pengundi....1) kalau di tanya dgn Ketua Lebai..mungkin dia cakap itu tanggungjawab kerajaan lama.....2) kalau di tanya PM...mungkin dia cakap..sekarang tumpukan covid19 dan ekonomi rakyat....3) Di tanya pemimpin UMNO...mungkin dia jawap...umno x terikat dengan kerajaan PN...4) Kalau ditanya mufti Utara..mungkin dia jawab...kerajaan skrng takde apa apa kaitan dgn hal hal berkaitan kerajaan lama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian...

      Harap DSAI akan angkat balik kes adib ini slps ini jika kerajaan baru tak angkat.

      Delete
  3. Bayangkan betapa kecewa nya ibubapa serta adik beradik Arwah Adib. Menangguhkan kes ini bererti kerajaan redha dengan pembunuhan Adib. Ingat! Sabda Nabi saw mengingatkan kita bahawa membunuh satu nyawa yang innocent adalah ibarat membunuh seluruh kemanusiaan! Apa kah Takiyuddin Hassan, menteri KDN dan PM kita engkar Ar Rasul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas keprihatinan pakcik.
      22bulan kerajaan lama ada kuasa tapi tiada kuasa nak membela arwah adib.
      Sama2 kita berdiri teguh dlm kes ini. Sama dgn kita berdiri teguh dgn kes liwat DSAI.

      Delete
  4. Org Penang best. Rilek ja.. Masjid n surau byk. Ekonomi ok. Bantuan pn ada. No rasis no hal. Yg rasis2 no komen.hahaha

    ReplyDelete
  5. Kes adib dah tak urgent lagi...Boleh tunggu la. Kuasa dah dapat kan. Horey

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.