Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, April 27, 2020

Rohingya Jadi Alat Politik UMNO dan PAS Akhirnya


*Rohingya Jadi Alat Politik UMNO dan PAS Akhirnya*

Satu masa dahulu heboh PAS dan UMNO berkumpul beramai-ramai di Stadium Tasik Titiwangsa pada tahun 2016 untuk membela pendatang Rohingya. Kononnya untuk membela nasib pendatang Rohingya yang dihalau dan ditindas di bumi sendiri.Juga sebagai protes kepada pendirian kerajaan PH Pulau Pinang yang tidak mahu mengambil pendatang Rohingya masuk ke Penang

Tapi nampaknya baik Najib Tun Razak mahupun Parti Islam Semalaysia mahupun ISMA telah U-Turn.

Kononnya perhimpunan tahun 2016 di Tasik Titiwangsa itu untuk membela pendatang Rohingya.

Namun, dalam dua tiga minggu ini segala yang diperjuangkan dahulu telah dibuang di dalam longkang.

Hanya kata-kata di mulut untuk memancing undi orang Islam dan memburukkan musuh politik semata-mata.

Pertubuhan seperti ISMA pun yang memperjuangkan kebencian dan permusuhan sesama kaum di Malaysia telah menarik balik sokongan mereka kepada usaha membela pelarian Rohingya, Mereka pun U-Turn dan kembali belot pada Rohingya (Rujuk gambar)

*KERAJAAN PH LEBIH PERI KEMANUSIAN BERBANDING PN*

Mengkut mantan Menteri Luar Negeri sewaktu zaman PH dahulu, Malaysia tidak akan menghalau balik pendatang walaupun kita adalah negara yang kecil.

Itu adalah polisi kerajaan PH yang di dalam nya ada DAP dan PH tidak sanggup berbuat apa yang PN dan Najib Tun Razak sedang buat sekarang ini.*ROHINGYA CUMA ALAT POLITIK PERKAUMAN*Jelasnya, isu Rohingya ini hanyalah alat politik perkauman kleptokrat sahaja. Mereka tidak pernah berminat membantu dan membela Rohingya.


Haji Hadi dan partinya sejak dahulu terkenal memperalat agama untuk kepentingan dunia dan wang ringgit.


Ini hanya satu dari banyak U-turn yang telah dilakukan oleh PAS. U-Turn seperti menolak hukum hudud di laksana di Malaysia pun PAS sanggup lakukan inikan pula Rohingya,


*RAKYAT CHINA BOLEH MASUK MALAYSIA TANPA VISA*

Manakala, UMNO sendiri pada satu masa dahulu berura-berura sungguh untuk membenarkan rakayt China masuk ke Malaysia tanpa visa seperti laporan ini.

Begitu rapat hubungan UMNO dengan kerajaan Komunis China rupanya. Dan rakyat Rohingya jadi kesan lap kaki sahaja untuk mencari undi

NEGARA KAPIR ITALI LEBIH BERTAMADDUN DLM MENJAGA PENDATANG ASING

Nampaknya negara kafir Itali boleh mengajar PAS dan kerajaan PN bagaimana cara yg bertamaddun dan berakhlak serta berperikemanusiaan di dalam menjaga pendatang asing

*TULANG BESI*


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

4 comments:

 1. Jangan sama sekali percaya kpd orang munafik

  ReplyDelete
 2. KITA ADA DSAI YANG AKAN MEMBELA NASIB ROHINGYA.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Umno bn pas lebai tebuk atap munafiq hamprak, mereka la melayu hamprak... Allah melarang menyokong para pemimpin yg munafik berselindung disebalik hadis dan bertopengkan ugama.

   Delete
  2. Umno bn pas lebai tebuk atap munafiq hamprak, mereka la melayu hamprak... Allah melarang menyokong para pemimpin yg munafik berselindung disebalik hadis dan bertopengkan ugama.

   Delete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.