Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, April 30, 2020

Ulama2 PAS Dah Jadi Agen Junta Myammar Tindas Rohingya

*Ulama2 PAS Dah Jadi Agen Junta Myammar Tindan Rohingya*

Pada tahun 2016, Najib Tun Razak dan Presiden PAS berkumpul di Stadium Tasik Titiwangsa menyatakan sokongan mereka padu kepada perjuangan Rohingya yang ditindas rejim junta buddha Myanmmar.


Apa yang berlaku adalah sebuah "Ethnic Cleansing" seperti yang pernah dilakukan oleh Serbia di Bosnia tahun 90an dulu. Himpunan dipanggil "Himpunan Solidariti Ummah Untuk Rohingya" yang menggabungkan PAS dan UMNO di atas pentas yang sama buat kali pertama menyatakan sokongan padu mereka kepada perjuangan umat Islam Rohingya.


Mengikut laporan Berita Harian:


Begitulah kuatnya semangat masa itu untuk memperjuangkan nasib rakyat Rohinyga yang ditindas dan dibunuh oleh rejim Buddha Junta Myanmmar

*SEKARANG DAH U-TURN*


Malangnya, pada tahun 2020 semua sudah U-TURNCybertroopers yg pro UMNO dan PAS giat memfitnah dan memburukkan mereka secara bertali arus.


Tidak cukup dengan itu, ada NGO pula yang menyerang dan menista mereka dengan maklumat yang salah untuk memburukkan lagi keadaan.Misalnya:Kemuncak dari kempen memfitnah sesama Islam ini, bot-bot Rohingya dihalau dari mendarat di Malaysia sehingga berlaku kematian beratus ratus orang Islam Myammar di dalam bot mereka.

Tindakan yang tidak sepatutnya berlaku memandangkan Malaysia dipimpin oleh Parti2 Melayu dan Islam yang pada satu masa dulu bergitu kuat memperjuangkan nasib Rohingya.


Itali yang menghadapi masaalah pelarian pun tidak bertindak begitu zalim berbanding cara kita bertindak. itali itu negara kafir..


Sudah tidak nampak perbezaan tindakan NGO-NGO serta parti2 Melayu Islam dengan junta Buddha Myanmmar yang menindas dan membunuh rakyat Rohingya.


*PARTI ISLAM PUN SAMA SOKONG PENINDASAN MYANMMAR KE ATAS ROHINGYA*


Haji Hadi sendiri sokong Rohingya dihantar pulang dan tidak diizin mendarat di Malaysia. Padahal Haji Hadi ke sana ke mari bagitau orang dia memperjuangkan Islam


Tapi bila tiba masa dia untuk bertindak, dia akan menyokong pembunuh-pembunuh orang Islam.


*TULANG BESI*


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.